Slavenības, kas nevēlas bērnus
Slavenības
2011. gada 13. augusts, 06:38

Slavenības, kas nevēlas bērnus

Jauns.lv

„Aplami ir domāt, ka mātes loma ir radīta visām sievietēm bez izņēmuma,” kādā intervijā norāda aktrise Selma Haijeka, kas pati ir māmiņa. „Tā nebūt nav.” Šoreiz par slavenām dāmām un kungiem, kas vecāku lomu neizvēlas.

Var taču uzaicināt ciemos Breda Pita kuplo ģimeni!

Pirms dažiem gadiem aktieris Džordžs Klūnijs (50) apliecināja, ka viņam nav vēlēšanās kļūt par tēti. „Pat doma, ka viens bērns skraidītu pa manu villu, dara mani nervozu. Es pavisam noteikti neesmu kandidāts topošā gada tēva titulam,” aktieris izteicies intervijā. „Ja vēlēšos, lai mani ieskauj bērnu bariņš un ir kuplas ģimenes sajūta, es kurā katrā laikā varu piezvanīt Bredam [Pitam] un Andželinai [Džolijai] un uzaicināt viņus ciemoties, lai sev atgādinātu, kāpēc gan jūtos tik laimīgs [ikdienā].”

Pēc divu gadu ilgas draudzības šā gada 22. jūnijā par attiecību iziršanu paziņoja Džordžs Klūnijs un viņa itāliešu draudzene — modele, aktrise un bijusī oficiante Elizabeta Kanalisa (32). Tikai nedēļu pirms šā paziņojuma Elizabeta vaļsirdīgā intervijā atklāja, ka tomēr gribētu apprecēties un kļūt par māti. Iepriekš viņa, līdzīgi kā Klūnijs, norādīja, ka savus bērnus nevēlas. „Man tas nekad nav bijis aktuāli,” savulaik norādīja Kanalisa. „Rūpes par suņiem pilnībā apmierina manus mātišķos instinktus.”

Bērns nav vienīgais, kas spēj sniegt laimi

Holivudas aktrise Kamerona Diaza (38) uzskata, ka daudzas sievietes kaunas atzīties, ka negrib bērnus, jo baidās no sabiedrības nopēluma. Tomēr pati viņa nekad nav slēpusi, ka pieder tām, kas mazuli nevēlas. „Man ir brīnišķīga dzīve. Zināmā mērā tāda tā ir tāpēc, ka man nav bērnu,” izteikusies aktrise. „Es nedomāju, ka radīt bērnus ir pareizais kompromiss. Tāpat neuzskatu, ka atteikties no tiem ir kompromiss. Manuprāt, tā vienkārši ir cita izvēle... Cilvēki var teikt: „Kas tās par blēņām?! Viņa patiesībā grib bērnu.” Mana atbilde ir — nē, nevēlos. Nekas no tā, kas šobrīd notiek manā dzīvē, nav tam pielāgots.

Bērns pilnībā maina dzīvi. Bet man patīk dzīve tāda, kāda tā ir. Bērni nav vienīgais, kas spēj sniegt gandarījumu un laimi. Ir daudz vieglāk dot jaunu dzīvību nekā sniegt mīlestību. Tāpēc es neesmu izlēmusi par labu bērniem.”

.

Mazi bēbīši ir burvīgi, bet...

Kad plašsaziņas līdzekļu pārstāvji sāka tenkot, ka aktrise Eva Mendesa (37) esot māmiņas cerībās, viņa atklāti paziņoja, ka nav stāvoklī un bērnus negrib vispār! „Es nevēlos bērnus,” norādīja Mendesa. „Man patīk mazi bēbīši. Viņi ir burvīgi. Taču man tik ļoti patīk pagulēt no rītiem un esmu cilvēks, kas pārāk daudz par visu satraucas.”

Arī māmiņa var būt seksīga sieviete

Black Eyed Peas dziedātāja Fērgija (36) un viņas vīrs Džoss Duhamels (38) ģimenes pieaugumu neplāno. „Tu vari būt māmiņa un vienlaikus arī ļoti seksīga sieviete,” paskaidro Fērgija. „Taču es nevēlos, lai kas cits novērstu manu uzmanību.”

84 gadus vecs vīrs tāpat nebūtu labs tēvs

Playboy dibinātāja Hjū Hefnera bijusī līgava Kristela Harisa (25) pameta līgavaini tikai piecas dienas pirms plānotajām kāzām šā gada jūnijā. Taču arī pirms laulībām modele nesapņoja, ka 84 gadus vecais Hefners varētu būt lielisks tētis. „Es nekad neesmu bijusi no tiem cilvēkiem, kas alkst pēc bērniem,” norāda Harisa. „Man ir ducis dažādu projektu, pie kuriem strādāju. Tie mani dara priecīgu, un tā arī turpināšu dzīvot.”

Negrib bailēs pavadīt dienu pie bērna gultas

Komediants Rikijs Džervaiss (50) pastiprinātu pasaules uzmanību izpelnījās pēc šā gada Zelta globusa balvu ceremonijas. Daudzi bija sašutuši par viņa kā vakara vadītāja nežēlīgajiem jokiem par citām slavenībām.

Rikijs un viņa partnere Džeina Falone ir kopā kopš 1982. gada un jau pirms vairākiem gadiem vienojās, ka viņiem nekad nebūs bērnu. „Mēs nevēlējāmies kļūt par vecākiem ar visām no tā izrietošajām sekām: zaudētu brīvību, iemantot totālu atkarību,” viņš argumentēja. „Esmu no tiem, kas trīs reizes pārbaudīs, vai durvis patiešām ir aizslēgtas. Tā, ka es, visticamāk, visu dienu pavadītu, blenžot uz bērnu un pārliecinoties, ka viņš tiešām elpo!”

Trauma pēc skolā noskatītas izglītojošas filmas par dzemdībām

Oskara balvas laureātei, aktrisei Helēnai Mirrenai (65), nav bērnu. Viņai nepārejošas bailes iedvesa izglītojoša filma par dzemdībām, ko aktrise noskatījās vēl skolas gados. „Mūs visus nosēdināja skolas zālē,” atceras Mirrena. „13 un 14 gadu vecus zēnus un meitenes. Tad pie mums ienāca tvīda svārciņos tērpta vīrišķīga izskata sieviete ar īsi apgrieztiem matiņiem un teica: „Es emu daktere Džoisa, un jūs tūliņ redzēsiet vienu no lielākajiem brīnumiem. Es to esmu redzējusi daudz reižu, jo esmu ārste, un bērna laišana pasaulē ir viens no skaistākajām brīžiem”,” atceras Helēna Mirrena. „Es varu apzvērēt, ka dokumentālais video man radīja smagu psiholoģisku traumu, pēc kuras joprojām nevaru atgūties. Es nespēju paskatīties ne uz ko, kas saistīts ar bērna nākšanu pasaulē. Man tas šķiet tik atbaidoši.”

Tantes loma ir jauka

Aktrise Renē Zelvēgere (42) nesapņo kļūt par māti. „Mammas loma nekad nav bijis mans mērķis,” norāda aktrise. Zelvēgere mātes lomu tēlaini salīdzina ar labprātīgu verdzību. „Es labprāt pasēžu ar saviem radu bērniem. Tantes loma ir jauka ar to, ka jebkurā brīdī varu nogādāt mazos atpakaļ vecākiem. Mans brālis pat dušā nevar ieiet, ja bērni to neatļauj — viņi uzvedas kā īsti tirāni.”

Patīk savs brīvas sievietes statuss

Filmas „Sekss un lielpilsēta” zvaigznei Kimai Ketrelai (54) nav savu bērnu, un viņa atzīst, ka jūtas gandarīta, ka tā arī nav nodibinājusi ģimeni. „Sapratu, ka tas, ko jutu pret sevi, bija no sabiedrības izdarīts spiediens. Es zināju, ka neesmu gatava mātes lomai. Šī loma nav domāta man šajā dzīvē.”

Ketrela ir bijusi precējusies trīs reizes. Viņai patīk savs brīvas sievietes statuss, tikai reizēm kaitina sabiedrība, kas tā dēļ liek justies kā izstumtajai.


Gerda Ansone/ Foto: Bulls Press