Holivudas bēgošās līgavas un līgavaiņi
Slavenības
2011. gada 22. oktobris, 05:12

Holivudas bēgošās līgavas un līgavaiņi

Jauns.lv

Kurš gan nav redzējis Holivudas filmu „Bēgošā līgava” (1999) ar Džūliju Robertsu un Ričardu Gīru galvenajās lomās? Izrādās, astoņus gadus pirms šīs lomas atveidošanas Robertsa arī pati īstajā dzīvē bijusi bēgošā līgava un izredzēto pametusi trīs dienas pirms kāzām!

Džūlija Robertsa gan nav vienīgā, kas izredzēto pameta pie altāra. Izrādās, ka tādus „jociņus” izspēlējusi neviena vien Holivudas zvaigzne. Kasjauns.lv stāsta par vairākā slavenību nedienām ar kāzām.

Vēlējās pamest pie altāra TV tiešajā ēterā

„Playboy” impērijas dibinātājs Hjū Hefners bijis precējies divas reizes. Viņam ir jau 85 gadi, bet draudzenes kļūst aizvien jaunākas un jaunākas. Aizvadītā gada nogalē vienā no garkājainajām skaistulēm viņš iemīlējās tik ļoti, ka vēlējās apprecēt. Kristala Harisa (25), kas pēc gadiem varētu būt viņa mazmeita, bildinājumam piekrita. Tomēr piecas dienas pirms plānotajām grandiozajām kāzām viņa pārdomāja un saderināšanos atsauca. Kristala publiski atzina, ka Hefneram esot problēmas ar vīrietību. Viņš savukārt to noliedza un vainoja bijušo līgavu melos. Klīst runas, ka Harisa jau pirms kāzu atsaukšanas satikusies ar citu, vecumā sev daudz piemērotāku vīrieti un pašreklāmas nolūkā plānojusi doties pie altāra un tikai tur „Lifetime TV” tiešraides ēterā paziņot, ka tomēr nespēj Hefneru apprecēt, pametot viņu pie altāra. Vai tā patiešām ir taisnība, mēs, visticamāk, neuzzināsim.

Runā, ka pāris izšķīries pēc karsta strīda un Kristala promejot paņēmusi līdzi arī abu kopīgi iegādāto suni Čārliju.

Aizmūk ar citu trīs dienas pirms kāzām

Holivudas aktrise Džūlija Robertsa (43) 1999. gadā nospēlēja bēgošo līgavu, kas aizmūk no līgavaiņa kāzu dienā. Izrādās, arī dzīvē Robertsa ir bijusi bēgošā līgava! Deviņdesmito gadu sākumā viņa satikās ar aktieri Kīferu Sazerlendu (44). Tolaik Džūlija jau bija superzvaigzne, bet Sazerlends vēl mazpazīstams aktieris. Abi bija kopā pusotru gadu un 1991. gada 14. jūnijā gatavojās svinēt kāzas. Robertsai tolaik bija vien 23 gadi. Viņa atsauca kāzas tikai trīs dienas pirms noliktā svinību datuma un aizmuka uz Eiropu ar Sazerlenda draugu un kolēģi Džeisonu Patriku.

Džūlija un Kīfers iepazinās 1990. gadā, strādājot pie kino lentes „Flatliners”. Sazerlends tolaik vēl bija precējies ar savu pirmo sievu Kamēliju Katu, un abiem bija divus gadus veca meitiņa Sāra Džūda.

Sazerlends vēl ilgi nespēja piedot bijušajai draudzenei tik spontānu lēmumu — atsaukt kāzas pāris dienu pirms noliktā datuma. Taču vairāk nekā desmit gadus pēc sāpīgā pārdzīvojuma viņš radis sevī piedošanu. „Es slavēju Džūliju, ka viņa redzēja, cik mēs tolaik vēl bijām jauni un naivi, pat, ja tas bija sāpīgi,” atzinis Sazerlends. Piedot drauga nodevību gan nācies krietni grūtāk. „Esmu pārsteigts, ka tā arī nesagaidīju telefona zvanu ar viņa atzīšanos: „Vecīt, es esmu patiešām iemīlējies.” Tā vietā es par viņu attiecībām uzzināju no kāda svešinieka.” Taču daudzus gadus vēlāk, kad Sazerlends un Patriks uzsāka darbu pie viena Brodvejas iestudējuma, abi atrada laiku, lai izrunātos un atstātu vecās pārestības pagātnē.

Citi ziņu avoti gan vēstī, ka pie kāzu atcelšanas nav bijusi vainojama jaunība, bet gan Robertsas atklājums par līgavaiņa dēku ar kādu striptīza dejotāju...

Pie visa vainojama pārāk publiska privātā dzīve

2003. gada 14. septembrī radi un draugi gatavojās Dženiferas Lopesas (42) un Bena Afleka (39) kāzām. Pāris bija kopā divus gadus, un visu šo laiku plašsaziņas līdzekļu pārstāvji sekoja viņu sadzīves notikumiem ik uz soļa. Pārīti presē bija nodēvējuši par Bennifer, apvienojot Dženiferas un Bena vārdus. Afleks savai izredzētajai pasniedza 1,2 miljonus dolāru vērtu saderināšanās gredzenu ar 6,1 karāta rozā briljantu.

Aflekam tolaik patika apmeklēt ballītes un arī mazliet vairāk iedzert. Kādā no tusiņiem aktiera Kristiana Sleitera mājās Afleks it kā esot pavadījis kaislīgu nakti ar kanādiešu striptīza dejotāju. Šo informāciju nekad nav publiski apstiprinājuši Lopesas vai Afleka pārstāvji, taču īsi pēc informācijas nākšanas klajā Lopesa kāzas atsauca.

Bijušais pāris gan publiski atzina, ka pie attiecību iziršanas vainojama nemitīgā atrašanās sabiedrības uzmanības centrā. Tās dēļ viņiem nav bijis savas privātās dzīves prom no citu acīm.

Sešus gadus vēlāk kādā intervijā Afleks izteicās, ka viņam, visticamāk, nemaz nevajadzēja uzsākt draudzību ar Lopesu. „Es vairs nevaldīju pat pār savu dzīvi. Domāju, ka vēlos konkrētas lietas, bet tā nebija. Es biju apmaldījies. Jutos kā žņaugos un biju nelaimīgs. Man nekad nevajadzēja iet šo ceļu un nonākt sabiedrības uzmanības centrā. Man pret savu gribu bija piešķirta konkrēta loma. Cilvēki nespēja tikt pāri tam, ko viņi par mani lasīja. Tas bija graujoši. Varu teikt no savas pieredzes, ka tas kaitē gan pašam, gan karjerai.”

Tagad Bens ir laimīgi precējies ar Dženiferu Gārneri. Viņu privātās dzīves sīkumi neatspoguļojas preses pirmajās slejās. Pārim ir divas meitas, un šobrīd viņi gaida trešo mazuli. „Darbs tagad ir otrajā plānā,” atzīst Afleks. „Man karjera vairs nav tik svarīga kā agrāk. Teikt, ka ģimene izmainīja manu dzīvi, ir klišeja. Bet tā ir taisnība — tā sakārtoja manu dzīvi un deva jaunu skatījumu uz lietām.”

Pārāk jauna laulībām

Gvinetai Paltrovai (38) bija tikai 21 gads, kad viņa iepazinās ar deviņdesmito gadu meiteņu elku — aktieri Bredu Pitu. Paltrova tikai nesen bija uzsākusi aktrises gaitas Holivudā un strādāja pie filmas „Se7en” (1995), kurā atveidoja Pita varoņa sievu. Gvineta no sākuma pat nav ņēmusi nopietni Breda uzmanības apliecinājumus, sevi kauninot: „Vai tev prāts? Tu taču nedrīksti ieķerties Bredā Pitā!”

1996. gada decembrī Breds bildināja draudzeni. Tas notika laikā, kad Gvineta apciemoja viņu Argentīnā, kur norisinājās darbs pie filmas „Seven Years in Tibet” (1997). Abi ar neviltotu prieku intervijās stāstīja, cik laimīgi jūtas. Breds Pits žurnālam „Rolling Stone” atzina: „Es nevaru vien sagaidīt, kad došos pie altāra, uzvilkšu gredzenu un noskūpstīšu sievu. Tas būs lieliski.” Pāris plānoja apprecēties 1997. gada vasarā, bet jūnijā nevienam īsti neizprotamu iemeslu dēļ saderināšanos atsauca.

„Cilvēki ir kā apsēsti ar vēlmi izdibināt, kāpēc,” pēc šķiršanās dusmīgi komentēja Gvineta. „Ko jūs gribat ar šo „kāpēc”? Kad diviem cilvēkiem nav lemts būt kopā, viņiem nav lemts būt kopā.”

Dažus gadus vēlāk Paltrova atzina, ka tolaik vēl jutusies pārāk jauna tik nopietnām saistībām kā laulība. Viņa ļoti nožēlojusi, ka sava „juceklīguma” dēļ sāpinājusi Pitu: „Es jutos tā, it kā pati būtu sava posta arhitekte, un biju radījusi dzīvē lielu jucekli... Es par to visu jutos nomākta ļoti ilgu laiku.”

Ne tikai draudzējās, bet arī domāja par kāzām

Vai zinājāt, ka aktrise Demija Mūra (48) un aktieris Emilio Estevess (49) reiz bija pāris? Viņi ne tikai draudzējās, bet arī domāja par kāzām. Pēc kopīga darba pie filmas „St. Elmo’s Fire” (1985) Emilio bildināja Demiju, un viņa teica jāvārdu. 1987. gadā pāris izšķīrās. Varbūt ar Estevesu bija grūti sastrādāties? Abu attiecības izira īsi pēc tam, kad īru un spāņu izcelsmes amerikāņu aktieris bija iedalījis Demijai lomu sevis režisētajā lentē „Wisdom” (1986).

Abi gan spējuši saglabāt draudzību līdz pat šai dienai. 2006. gadā Emilio, Demija un viņas vīrs Eštons Kačers filmējušies Estevesa režisētajā kinolentē „Bobby”, kas stāsta par Roberta Kenedija dzīves pēdējām stundām.

Izšķiras pēc nenozīmīga strīda

Pēc gadu ilgas draudzības 2008. gadā aktrise Uma Tūrmane (41) saderinājās ar franču multimiljonāru Arpadu Busonu (48), bet gadu vēlāk šo saderināšanos atsauca. Daudzus tas neizbrīnīja, jo Uma jau no sākuma nešķita pārāk iemīlējusies. „Esmu laimīgi saderinājusies, bet kāzu datumu vēl neesam noteikuši,” par jauko notikumu ļoti atturīgi informēja aktrise. „Es nevēlos neko sasteigt. Vienudien mēs to izdarīsim, kad būsim gatavi.”

Kad plašsaziņas līdzekļus sasniedza ziņa par Tūrmanes un Busona atsaukto saderināšanos, aktrises pārstāvis noradīja, ka abi aizvien palikuši labi draugi.

Paziņas stāstīja, ka Uma nolēmusi no Arpada aiziet pēc kāda nenozīmīga strīda. Taču dažus mēnešus pēc šķiršanās pāris tomēr nolēma dot viens otram vēl vienu iespēju. Viņi aizvien ir kopā, taču ar jaunu saderināšanos un kāzu plāniem pagaidām nesteidzas.

„Viņa gribēja bērnus, man jau trīs bija”

Dziedātāja Šerila Krova (49) un septiņkārtējais „Tour de France” čempions, riteņbraucējs Lānss Ārmstrongs (39) saderinājās 2005. gada septembrī, bet piecus mēnešus vēlāk paziņoja, ka nolēmuši iet katrs savu ceļu. „Viņa gribēja apprecēties, vēlējās bērnus,” Ārmstrongs raksta savā 2009. gadā izdotajā biogrāfijas grāmatā Lance. „Nav jau tā, ka es negribēju, taču nevēlējos to tobrīd, jo tikko kā biju šķīris laulību un man jau bija trīs bērni.”

Šerila un Lānss pat apmeklēja attiecību konsultantu, tomēr attiecības saglābt neizdevās. „Mēs tolaik katrs gribējām ko atšķirīgu. Mūsu vēlmes nesakrita,” skumji secina Lānss. Pēc šķiršanās no Ārmstronga dziedātāja pārcieta krūts vēzi un tagad ir divu adoptētu dēlu mamma. Arī Lānsa ģimene ir papildinājusies par vēl diviem bērniem, kurus pasaulē laida pašreizējā draudzene Anna Hansena. Jaunākajai meitai šā gada oktobrī būs gada jubileja.


Gerda Ansone/Foto: Bulls Press