Aviobiļete cepurei jeb Slavenību neprātīgākie tēriņi
Slavenības
2011. gada 23. oktobris, 05:12

Aviobiļete cepurei jeb Slavenību neprātīgākie tēriņi

Jauns.lv

„Ko vēl tādu lai nopērk?” – šāds jautājums nomoka nevienu vien bagātnieku, kuram nav, kur likt naudu. Ar neprātīgiem tēriņiem izceļas arī pasaules slavenības.

Kasjauns.lv apkopojis slavenību neprātīgākos tēriņus Piemēram, Bono nopircis avio biļeti savai cepurei biznesa klasē, Lady Gaga algojusi spoku izdzinēju, bet Nikolass Keidžs  iegādājies 67 miljonus gadus veca dinozaura galvaskausu. Plašāk par slavenību tēriņiem lasiet rakstā un skatiet galerijā.

2 miljonu dolāru vērta Birkin somiņu kolekcija

Stila ikona Viktorija Bekhema ļoti iecienījusi zīmola „Hermes Birkin” rokassomiņas. Viņas īpašumā to ir pāri simtam. Bekhemas kolekcija novērtēta vairāk nekā divu miljonu dolāru apmērā! Katra šāda somiņa maksā, sākot no 6000 dolāru. Par strausādas rozā somiņu Viktorija samaksājusi 63 000 dolāru. Tikpat daudz viņa iztērējusi arī, iegādājoties melnu, spīdīgu krokodilādas „Birkin” somu. Savukārt futbolists Deivids Bekhems sieviņai reiz uzdāvinājis ekskluzīvu „Hermes Birkin” modeli par 122 000 ASV dolāru.

Vairākus gadus pirms meitiņas Hārperas Sevenas piedzimšanas Viktorija intervijās stāstīja, ka rūpīgi glabājot dizaineru somiņas, lai kādudien tās varētu mantot viņas meita. Bekhema ļoti ticēja, ka sapnis par meitu reiz piepildīsies. Šā gada jūlijā pasaulē nāca pāra ceturtais bērns — sen ilgotā meitenīte.

Losandželosas mājās Viktorija pat izbrīvējusi atsevišķu istabu, kur glabājas viņas daudzās somas un somiņas. „Es par tām domāju kā kapitālieguldījumu,” atzīst stila ikona Bekhema.

Nopērk dinozaura galvaskausu

2007. gadā aktieris Nikolass Keidžs iegādājās 67 miljonus gadus veca dinozaura galvaskausu par 276 000 dolāru. Dīvains pirkums. Bet vēl amizantāks šis stāsts kļūst, kad atklājas, ka izsolē šo relikviju bija iekārojis vēl kāds ļoti populārs Holivudas aktieris — Leonardo di Kaprio.

Filmas ar Keidžu galvenajās lomās nesušas 3,9 miljardu dolāru lielu peļņu visā pasaulē. Tomēr 2009. gadā aktierim pienāca drūms laiks. Atklājās, ka viņam ir sešu miljonu dolāru liels nenomaksātu nodokļu parāds. Keidžs tolaik iesūdzēja tiesā savu bijušo finanšu menedžeri, jo viņš esot vainojams pie aktiera kraha. Citiem gan šķiet, ka pie finanšu grūtībām Keidžu novedis viņa izšķērdīgais dzīvesveids — lidmašīna, divas jahtas, 50 automašīnas, „Lamborghini” par 495 000 ASV dolāru, trīs pilis, divas salas Bahamu salu arhipelāgā, vairākas mājas un vēl šādi dīvaini pirkumi par astronomiskām naudas summām... Parādu dēļ vairākus īpašumus aktierim gan nācās pārdot.

Zeķubikses dārgākas par automašīnu

Legingi taču nevarētu maksāt īpaši dārgi, vai ne? Kamēr vairums to iegādājas tirdzniecības centros esošajos veikalos par pieņemamu cenu, dziedātāja Bijonsē izvēlas modes nama „Balenciaga” ražojumus. Dārgākais legingu pāris, ko nopirkusi daiļā soliste, viņai izmaksājis 100 000 dolāru. Jā, simt tūkstoš dolāru par stilīgām zeķubiksēm! Šie legingi bija darināti no kašmira un rotāti ar zelta krāsas metāla ornamentiem. Pārdošanā tāds bija tikai viens pāris visā Lielbritānijā, un to iegādājās Bijonsē.

Pērn savam vīram, reperim „Jay–Z”, 41. dzimšanas dienā dziedātāja uzdāvināja „Bugatti” sporta mašīnu par 1,7 miljoniem ASV dolāru. Savukārt 90 minūšu laikā, staigājot pa Londonas veikaliem, viņa iztērējusi 14 000 dolāru.

Cepurei nopērk aviobiļeti biznesa klasē

Īru supergrupas „U2” solists Bono vienmēr atstājis ļoti nosvērta un saprātīga vīrieša iespaidu. Viņš nekad nepiedalās privātās ballītēs, pat ja honorārā piesolīti vairāki miljoni dolāru, bet aktīvi iesaistās dažādos labdarības projektos.

Daudzu gadu garumā par šā mūziķa „firmaszīmi” kļuvušas saulesbrilles un cepure. 2003. gadā Bono devās uz Itālijā. Dziedātājs bija panikā, kad pirms Lučāno Pavaroti rīkotā labdarības koncerta atklāja, ka cepuri aizmirsis ielikt čemodānā un tā palikusi Londonā. Viņš iztērēja 1500 dolāru, lai galvassegu steidzami attransportētu uz Modenas pilsētu Itālijā.

Vispirms Bono samaksāja 150 dolāru, lai cepuri ar taksometru nogādātu no mājām līdz Getvikas lidostai Londonā. Tur stjuarti pārņēma stafeti un nogādāja platmali uz „British Airways” avio reisu, kas izlido uz Boloņu. Biļete Bono izmaksāja 700 ASV dolāru. Lai gan cepurei bija rezervēta pašai sava sēdvieta biznesa klases salonā, stjuarti raizējās, ka platmale lidojuma laikā varētu pazust vai tikt deformēta. Tāpēc viņi galvassegu aiznesa uz pilota kabīni un novietoja līdzās kapteinim. Boloņā cepuri ierodamies gaidīja taksometra šoferis, kas par 230 ASV dolāru nogādāja to uz Pavaroti dzimto Modenas pilsētu, kur bija paredzēts koncerts. Mūziķis iztērēja arī vairāk nekā 300 dolāru par platmales apdrošināšanu un dzeramnaudā visiem „cepures misijā” iesaistītajiem cilvēkiem. Kopumā tas viss sastādīja aptuveni 1500 dolāru. Draugi atceras, ka Bono atteicies kāpt uz skatuves, pirms viņam nebūs galvā iecienītā cepure.

Algo spoku izdzinējus

Ekstravagantajai solistei Lady Gaga ir bail no spokiem. Viņa iztērējusi vairāk nekā 50 000 ASV dolāru par īpašu ierīci, kas aizbaida spokus. Lady Gaga savus pielūdzējus dēvē par „mazajiem monstriņiem” un lieliski tiek galā ar fanu pūļiem, kas gaida pie viesnīcām un koncertzālēm, taču no Kaspera brālēniem dīvai, izrādās, ir bail.

Kad dziedātāja viesojās Londonā un gatavojās koncertam O2 arēnā, viņa samaksāja 4500 dolāru, lai pārbaudītu kulišu telpas un izdzītu no tām spokus.

Pērnā gada nogalē Lady Gaga intervijā pastāstīja, ka viņu nemitīgi vajājot spoks, vārdā Raiens. Viņš sekojot solistei ik uz soļa, un arī turnejās esot jūtama Raiena klātbūtne. Solistei tas iedvešot paniku. „Viņš nedara neko vardarbīgu vai baisu, taču dziedātāju dzen izmisumā spoka nemitīgā klātbūtne,” britu tabloīdam Daily Star pastāstījis kāds paziņa. „Lady Gaga tic garu pasaulei, bet tas ir par daudz pat viņai!”

Auto par astoņiem miljoniem un 20 miljoni par mājas labiekārtošanu

Savukārt reperis Braiens „Birdman” Viljamss ir tik bagāts, ka naudā var peldēties. Viņš šogad nopircis luksusa klases „Maybach Exelro” automašīnu, par to samaksājot 8 000 000 dolāru.

Reperim garāžā ir arī vairāki citi miljonus vērti spēkrati — „Maybach Landaulet” un „Bugatti Veyron”. Braiens Viljamss šogad ierindots naudīgāko reperu topa ceturtajā vietā. Viņu bagātībā apsteidz vien Diddy, Jay–Z un Dr. Dre. Viljamsa kapitāls novērtēts 100 miljonos dolāru. Tad jau astoņi miljoni tāds nieks vien ir.

Savukārt supermodele Žizele Bundhena un viņas vīrs amerikāņu futbolists Toms Breidijs iztērējuši 20 miljonus dolāru par savas Kalifornijas mājas labiekārtošanas darbiem. Mājā ir astoņas guļamistabas, un tās kopējā platība sasniedz 2000 kvadrātmetru. Pāris šo īpašumu iegādājās 2008. gadā par 11 miljoniem dolāru. Kad labiekārtošanas darbi būs pabeigti, šeit būs garāža sešām automašīnām, vīna pagrabs, sporta zāle, lifts, lagūnas formas baseins un moderna bērnistaba 21 mēnesi vecajam dēliņam Bendžaminam Reinam.

Vasarā finanšu žurnāla „Forbes” veiktajā pētījumā secināts, ka Žizele pavisam drīz būs pirmā supermodele miljardiere, kas turklāt kapitālu nopelnījusi pati ar savu darbu.


Gundega Oliņa/Foto: „Bulls Press”