Olgas Rajeckas jubilejas koncerti gūst milzu atsaucību
Slavenības
2012. gada 18. aprīlis, 13:36

Olgas Rajeckas jubilejas koncerti gūst milzu atsaucību

Jauns.lv

Atzīmējot savu 50 gadu jubileju, Latvijas estrādes dīva Olga Rajecka uzstājas Latvijā ar vērienīgo koncertprogrammu. Pirmais jubilejas koncerts jau notika Valmierā, bet jau 24. aprīlī Olga uzstāsies uz Latvijas Nacionālās operas skatuves.

Olgas Rajeckas jubilejas tūres pirmais koncerts tika aizvadīts pārpildītā Valmieras Kultūras centra zālē ar gaišu svētku noskaņojumu, aizrautīgu līdzi dziedāšanu un daudziem ziedu pušķiem. Emocionāli pacilātā publika neizklīda vēl labu laiku pēc tā beigām, bet pulcējās garās rindās, lai saņemtu mākslinieces autogrāfu uz nupat iznākušā labāko dziesmu izlases CD un jau daudz apspriestās biogrāfiskās grāmatas „Mana svētku diena”.

Kā saka pati Olga: „Es priecājos, ka esmu nodzīvojusi tik daudzus labus un radošus gadus, un varu izveidot riktīgi foršu koncertu.” Vērienīgajā koncertprogrammā, ko veido viņas lielākie hiti triju desmitgažu laikā, kopā ar dziedātāju uz skatuves ir Vidzemes kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā un grupa Turaidas Roze. Koncerta pirmā daļa veltīta Imanta Kalniņa mūzikai, bet otrā atvēlēta dažādu autoru (Valdis Atāls, Raimonds Macats, Aivars Zaltāns, Arnis Mednis, Gatis Gaujenieks, Boriss Rezņiks, Raimonds Pauls, Varis Vētra) skaņdarbiem, ko Olga savulaik izpildījusi tādos kolektīvos kā Vitamīns, Eolika, Dāmu pops, Bāze 7, Tango, kā arī duetā ar Vari Vētru. Koncertu papildina krāšņas video projekcijas un publikas vētraini sveikti viesmākslinieki Eolika, Uģis Roze, Varis Vētra un Aigars Grāvers. Protams, skan tādi hiti kā “Kad man vairs nebūs 16”, “Apvij rokas”, “Ziemeļvējā”, “Varbūt rīt”, “Es neesmu Džeina Fonda”, “Pasaule pasaulīt”, “Tu esi skaista visos niekos, sīkumos”, “Svētku diena” u.c.

Nākamais Olgas Rajeckas jubilejas koncerts ar Vidzemes kamerorķestri notiks jau 20. aprīlī Liepājā, bet pavasara tūres kulminācija gaidāma 24. aprīlī Nacionālajā Operā Rīgā, kur bez Turaidas Rozes, Eolikas, Aigara Grāvera un Vara Vētras līdzdalību apstiprinājuši arī tādi viesi kā Violetais Lielvārdes koris, leģendārā grupa Dāmu pops un Uldis Marhilēvičs, kurš piedalīsies savas dziesmas “Trīs soļi” pirmatskaņojumā.

Olgas Rajeckas jubilejas koncerttūres videoreklāma

kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto no koncerta Valmierā