Jūrmalā ieradies miljardieris Avens, gaida arī Abramoviču
Festivāla trešajā dienā VIP ložas virzienā steidzās latviešu izcelsmes miljardieris Pjotrs Avens, kurš ir viens no vadošajiem Krievijas baņķieriem, banku grupas „Alfa-Bank” direktoru padomes priekšsēdētājs.
2012. gada 27. jūlijs, 12:31

Jūrmalā ieradies miljardieris Avens, gaida arī Abramoviču

Jauns.lv

Uz „Jaunā viļņa” atklāšanu Dzintaru koncertzāles VIP loža stāvgrūdām bija pilna ar ārzemju un pašmāju bagātniekiem, taču nākamos divus vakarus, kad uzstājās konkursanti, pie balti klātajiem galdiem vairāk bija brīvu nekā aizņemtu vietu.

Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad galdiņu desmit personām VIP ložas pirmajā rindā uz visām „Jaunā viļņa” dienām bija iespējams rezervēt par 20 tūkstošiem latu, šogad cena par vietām elitārajā ložā kāpusi līdz 25 tūkstošiem. Festivāla atklāšanā uz VIP ložu rindām soļoja miljardieri, miljonāri un citi ietekmīgi ļaudis ar savām grezni sapostajām pavadonēm. Daudzus viesus no vārtiem līdz pat sēdvietām pavadīja miesassargi un īpaši norīkoti apsardzes darbinieki, citus savukārt ar dārgiem automobiļiem ievizināja pašā VIP zonā. Kā novēroja portāls Kasjauns.lv, pasākuma apmeklētāju vidū netrūka tādu viesu, kas augstu paceltām galvām demonstrēja savu šiko stilu. Bija arī biznesa ļaudis, kas izmisīgi centās izvairīties no pievērstās uzmanības un pat slēpās, gan noliekdami galvas, gan liekot sejai priekšā plaukstas. Kādu no „biezajiem” viesiem, kas acīmredzot Jūrmalā jutās apdraudēts, no VIP ložas pat uz labierīcībām pavadīja trīs uzvalkos tērpti vīri.

Latvijas turīgo uzņēmēju šovasar VIP ložā ir maz. Pat uzticīgais „Jaunā viļņa” cienītājs miljonārs Jūlijs Krūmiņš šogad festivāla norises vietā vismaz pirmajos koncertos netika manīts. Pie Krūmiņa iecienītā galda savus biznesa kompanjonus no Krievijas gāzes koncerna „Gazprom” sasēdinājis pašmāju miljonārs, „Itera Latvija” šefs Juris Savickis. VIP ložā vienu vakaru aizvadīja arī kādreizējais azartspēļu biznesa miljonārs Jānis Dāvis, bet visbiežāk no Latvijas viesiem VIP zonā, kā ik gadu, apgrozās savulaik par Latvijas reketa karali dēvētais uzņēmējs Ivans Haritonovs.

No Krievijas pazīstamākajiem biznesmeņiem VIP ložas viesu vidū kasjauns.lv pamanīja Krievijas multimiljonāru, baņķieri Oļegu Boiko, bet 26. jūlija vakarā bagātnieku burziņam ložā pievienojās arī latviešu izcelsmes miljardieris Pjotrs Avens, kurš ir viens no vadošajiem Krievijas baņķieriem, banku grupas „Alfa-Bank” direktoru padomes priekšsēdētājs. Aizkulisēs izskanējušas runas, ka uz komponista Igora Krutoja jubilejas svinībām tiekot gaidīts arī viens no pasaulē bagātākajiem krievu ļaudīm – miljardieris Romans Abramovičs. Viņš pirms diviem gadiem Rīgas ostā pietauvojās ar savu 64,5 miljonus vērto jahtu „Pelorus”, uz kuras pavadīja laiku, kamēr uzturējās Latvijā. Interesanti, ka Abramovičs nepārvietojās luksusa klases automašīnā, bet vizinājās neuzkrītošā „Volkswagen” markas busiņā un apsargu ielenkumā brīvi pastaigājās pa Jūrmalas pludmali.

Kasjauns.lv/Foto: Inta Mengiša, Dina Ikauniece, Kristīna Bogatirjova, EPA/LETA