Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ieskats šova “Dziedošās ģimenes” otra pusfināla aizkulisēs. FOTO
Kuplā Bitenieku audžuģimene iekļuvusi šova “Dziedošās ģimenes” fināla kārtā.

Ieskats šova “Dziedošās ģimenes” otra pusfināla aizkulisēs. FOTO

Jauns.lv

Projekta «Dziedošās ģimenes» ceturtā sezona jau ar šo svētdienu ieies jaunā fāzē, jo šova otrajā pusfinālā nu noskaidroti otri pieci finālisti, kas turpinās cīņu par labākās un skanīgākās ģimenes titulu.

Ieskats šova “Dziedošās ģimenes” otra pusfināla ai...

Šoreiz varēja iepazīties ar šādu 10 ģimeņu muzikālajiem sniegumiem: uzstājās Bindru, Pavlovsku, Baumaņu, Pavēņu, Afanasjevu, Cintiņu-Eglīšu, Raģeļu-Zepu, Bitenieku, Piparu un Zariņu ģimene. Savukārt žūrijas sastāvs bija nemainīgs: LNT labestības projektu “Eņģeļi pār Latviju” veidotāja Katrīne Pasternaka, komponists Mārtiņš Brauns un stila eksperte Gundega Skudriņa.

Pavlovsku ģimene no Rēzeknes puses izpildīja Jāņa Lūsēna komponēto dziesmu «Dziedi jel» un žūrijas vērtējumā saņēma 27 punktus. Tikpat punktu bija arī Baumaņu ģimenei no Aizkraukles, kura priecēja ar  latviešu tautas dziesmu «Sasala jūriņa». Piparu ģimene no Rīgas dziedāja Raimonda Paula dziesmu «Lakstīgala» (26 punkti), Raģeļu-Zepu ģimene no Varakļāniem uzstājās ar latgaliešu tautas dziesmu un tika pie 24 punktiem, Zariņu ģimene no Pļaviņām izpildīja Jāņa Stībeļa dziesmu «Glāze piena» un arī saņēma 24 punktus, bet punkts mazāk kuplajai Bitenieku audžuģimenei no Kalupes, kas dziedāja pašu sarakstīto dziesmu «Mēs ar kumeļu». Pavēņu dzimta no Tukuma bija novērtēta ar 23 punktiem, bet Bindru ģimene no Jelgavas izpildīja Raimonda Paula un Jāņa Petera «Mēmo dziesmu» (22 punkti). Zemāko žūrijas vērtējumu – 20 punktus – saņēma Afanasjevu ģimene no Kuldīgas, kas dziedāja Raimonda Paula dziesma «Varavīksne» no Ingusa Pētersona repertuāra, un Cintiņu-Eglīšu ģimene no Ādažiem, kas uzstājās ar dziesmu no Liepājas brāļu repertuāra «Lidojošais zilonis»

Līdz ar to pēc skatītāju balsojuma un žūrijas vērtējuma šovā turpinās piedalīties Pavlovsku, Piparu, Bitenieku, Baumaņu un Raģeļu-Zepu ģimenes. Šīs ģimenes kopā Smildzēju, Vīgupu, Laicānu, Noviku un Tihovsku ģimenēm jau ar šo svētdienu uzsāks galvenās sacensības, lai  noskaidrotu 2012. gada skanīgāko ģimeni, kas saņems galveno balvu - 5000 eiro.