Aminata atzīstas, ka viņu piekāvuši skinhedi
Lieliskā mūsu dziedātāja Aminata atzīstas, ka bērnībā viņu piekāvušas skinhedu meitenes.
Slavenības
2016. gada 6. oktobris, 10:25

Aminata atzīstas, ka viņu piekāvuši skinhedi

Jauns.lv

Dziedātāja Aminata Savadogo, kura 2015. gadā starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzijā izcīnīja augsto sesto vienu, un šobrīd piedalās vērienīgajā Krievijas dziedātāju šovā “Golos”, atzīst, ka viņa tikusi piekauta kādā rokklubā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Intervijā žurnālam “Ieva” Aminata stāsta, vai viņai nācies ciest tumšās ādas krāsas dēļ. Dziedātāja atzīst, ka bērnībā vienmēr atradies kāds, kas viņu apsaukājis, rādījis ar pirkstu un saucis “melnā”. Taču meitene to dižu nav ņēmusi vērā. Tāpat viņa tagad diži nepārdzīvo to, ka savulaik tikusi piekauta.

“Kad man bija vienpadsmit gadu, dziedāju skolas rokgrupā, kas mani uzaicināja kopā ar viņiem divas dziesmas nodziedāt kādā rokklubā. Kad aizbraucu uz turieni, pamanīju, ka tur ir pilns ar metālistiem un arī skinhediem. Pirms koncerta man uzbruka meitenes – skinhedes. Viena mani turēja, otra iesita pa aci. Kamēr tas notika, blakus stāvēja draudzene, kas bija vēl mazāka par mani, viņa turēja mani aiz rokas, gribēja atbrīvot no meitenēm, bet viņai nesanāca. Viņa sauca palīgā, bet visi tikai stāvēja un skatījās. Pēc tam viens vīrietis tomēr nolēma palīdzēt un aizveda mani no kluba. Taču es nedomāju, ka uzbrukums notika manas ādas krāsas dēļ – manā vietā varēja būt jebkurš, kas ir vājāks par šīm meitenēm. Viņām vienkārši gribējās nodarīt pāri, un pa rokai gadījos es. Kādu laiku man bija bail no skinhediem, bet ar laiku es to pārvarēju un ieguvu apziņu, ka esmu spēcīgāka,” žurnālam “Ieva” izstāstīja Aminata.

Starp citu, visai nesen Aminatai nācās paciest rasistiskus izgājienus šova “Golos” atlasē, kad žūrijā esošais Krievijas dziedātājs Leonīds Agutins viņai jautāja, vai mūsu dziedātāja ir tā iesauļojusies. Taču Aminata nesamulsa un smaidot paskaidroja, ka tā ir viņas dabiskā ādas krāsa. “Vienkārši šāda ādas krāsa un eiropeiskie sejas vaibsti ir ļoti interesants un neparasts salikums,” par savu netaktisko jautājumu taisnojās Agutins.

Aminata šovā GOLOS


Kasjauns.lv/ Publicitātes foto

Tēmas