“Muzikālajā bankā 2012” uzvar Dons ar “Signālu”
Par pagājušā gada vērtīgāko dziesmu atzīta Dona “Signāls”.
Slavenības
2013. gada 26. janvāris, 22:27

“Muzikālajā bankā 2012” uzvar Dons ar “Signālu”

Jauns.lv

Sestdien, 26. janvārī, par Latvijas Radio 2 rīkotās popdziesmu un rokdziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2012” uzvarētāju kļuva Dona izpildītā dziesma “Signāls”, otrajā vietā atstājot Antras Stafeckas “Vētra nāk”, bet trešajā - “Prāta vētras” “Vēl viena klusā daba”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā aptaujas noslēguma ceremonijā izskanēja 15 pagājušā gada labākās dziesmas, kuras izpildīja gan “Muzikālajā bankā” ierasti mākslinieki, gan jaunpienācēji. Piemēram, pirmo reizi līdz aptaujas finālam bija tikusi žūrijas slavētā grupa “Asto'n'out” ar Māru Upmani-Holšteinu priekšgalā, kā arī “okartnieki” Mārtiņš Ruskis, Antra Stafecka un Sabīne Berezina. Sabīne izcēlās ar jaudīgāko priekšnesumu, jo kopā ar viņu uz Ventspils Olimpiskā centra skatuves kāpa arī 20 dejotāju no Jelgavas.  Uz aizvadītā gada labākās dziesmas titulu pretendēja arī grupas “PeR”, “Lady's Sweet”, “Otra puse”, “Tumsa”, “Borowa MC”, “Bermudu divstūris” un izpildītāji Aija Andrejeva, Intars Busulis, Dons, Fēlikss Ķiģelis un Liene Candy.

Iepriekšējā gada labākās dziesmas allaž izskanējušas uz vizuāli krāšņa fona, kam lieti noderējušas gan muzikālās ūdens strūklakas, gan zivis akvārijā. Šoreiz skatuves fonu rotāja spilgtas videografikas. Pēc skatītāju ovācijām spriežot, lielāko pārsteigumu bija sarūpējis žūrijas pārstāvis, diriģents Ints Teterovskis, izņēmuma kārtā nebūdams diriģents, bet gan... solists! Teterovskis klausītājus sajūsmināja gan ar Raimonda Paula “Tev, mana labā” izjusto dziedājumu, gan ar skatuves tērpu. Skatītāji bija vienisprātis, ka Teterovskis ir lielisks solists, un pauda cerību, ka nākamgad uz aptauju viņš varētu pretendēt jau kā izpildītājs.

Līdzās ierastajiem ceremonijas virzītājiem - Latvijas Radio 2 “balsīm” Baibai Palkavniecei un Kasparam Mauriņam – uz skatuves kāpa arī dziedātājs Andris Ērglis, demonstrējot lieliskas vadītāja spējas un kopā ar operdziedātāju Elīnu Šimkus klausītājus iepriecinot ar izjustu “The Prayer”.

Kā dziesmas sarindojās “Muzikālā banka 2012” finālbalsojumā

1. vieta Dons - “Signāls”

2. vieta Antra Stafecka - “Vētra nāk”

3. vieta “Prāta vētra” - “Vēl viena klusā daba”

4. vieta “Bermudu divstūris” - “Disko”

5. vieta Intars Busulis - “Bēbīšu maršs”

6. vieta Rassel& Sabīne Berezina - “Dzīvo brīvi”

7. vieta “PeR”&”Lady's Sweet” - “Ne silts, ne auksts”

8. vieta “Astro”n”out” - “Esi man klāt”

9. vieta “Otra puse” - “Uguns, ledus”

10. vieta “Tumsa - “Kad pilsēta guļ”

11. vieta “Borowa MC -  “Aizlaid pa viejam”

12. vieta Mārtiņš Ruskis - “Mēs nepagursim”

13. vieta Fēlikss Ķiģelis - “Sapņu pils”

14. vieta Aija Andrejeva - “DNS”

15. vieta Liene Candy - “Zieds”

Dons - Signāls - video:

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders