Depardjē slavē Čečenijas vadītāju Kadirovu
Žerāru Depardjē lidostā sagaida Ramzans Kadirovs.
Slavenības
2013. gada 25. februāris, 14:43

Depardjē slavē Čečenijas vadītāju Kadirovu

Jauns.lv

Krievijas pilsonību ieguvušais franču kinoaktieris Žerārs Depardjē svētdienas vakarā ieradās Čečenijas Republikā, kur viņu sagaidīja republikas vadītājs Ramzans Kadirovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kadirovs sagaidīja aktieri Groznijas lidostā, kad Depardjē tur ieradās ar privāto lidmašīnu pēc divu dienu apmeklējuma Mordvijas Republikā, kur viņš sestdien tika pierakstīts Mordvijas galvaspilsētā Saranskā, bet pēc tam apmeklēja vietējos piena pārstrādes uzņēmumus.

"Es uzaicināju Žerāru Depardjē uz Grozniju. Šis ir viņa otrais brauciens uz Čečeniju," sacīja Kadirovs. "Esmu ieradies apmeklēt draugu," Depardjē teikto citēja Čečenijas valdības preses dienests.

Krievijas valsts televīzijas kanāli sižetos par Depardjē vizīti Čečenijā rādīja sporta tērpā ģērbušos Kadirovu, kas savā plašajā rezidencē Depardjē izklaidēja ar bērnu tautas deju ansambļa uzstāšanos un sievietes, kurai mugurā bija tradicionālā musulmaņu jauno sieviešu galvassega hidžabs, izpildīto franču dziesmu "Je t'aime".

Tāpat videomateriālos redzams, kā Depardjē metās tradicionālajā čečenu dejā lezginkā kopā ar jaunām sievietēm krāsainās šallēs, bet viņa namatēvs un citas amatpersonas, apmierināti smaidot, aplaudē.

36 gadus vecais Kadirovs, kas Čečenijā valda kopš 2007.gada un ir aizrāvies ar fotoblogu veidošanu, Depardjē apmeklējumu plaši atspoguļoja ar attēliem vietnē "Instagram".

Kadirovs savā blogā pirmdien paziņoja, ka ir uzdāvinājis Depardjē piecistabu dzīvokli Čečenijā un piešķīris viņam republikas goda pilsoņa titulu. Tāpat viņi abi tikšanās laikā paziņoja par kopīgu filmas projektu "Tēva sirds", kas tiks filmēts Groznijā. "Vēlos šeit uzņemt filmu, lai parādītu, ka Groznijā var nofilmēt lielu kinodarbu," Depardjē teicis, piebilstot, ka vēlas "paskaidrot, kā viens cilvēks piecu gadu laikā var pilsētu uzbūvēt no jauna". "Esmu pārliecināts, ka šeit dzīvo laimīgi cilvēki, jo, lai dziedātu un dejotu tā, kā to dara čečeni, ir jābūt patiešām laimīgam," piebilda jaunais Krievijas pilsonis.

Depardjē, kurš savā aktiera karjerā attīstījis biznesa un personīgus sakarus ar kritiski vērtētiem režīmiem, pirmoreiz apmeklēja Čečeniju pērnā gada oktobrī sakarā ar Kadirova 36.gadu jubileju. "Slava Čečenijai! Slava Kadirovam!" toreiz paziņoja Depardjē. Kadirovs labprāt uzaicina slavenības uz savām izšķērdīgajām jubilejām. Pērn viņa dzimšanas dienas ballītē starp viesiem bija arī ASV aktrise Hilarija Svonka, beļģu aktieris Žans Klods van Damme un britu vijolniece Vanesa Meja.

Depardjē ir izveidojas ciešas biznesa un privātās saites ar pasaulē kritizētiem režīmiem, kas valda Kubā un Uzbekistānā.

Depardjē slavē Čečenijas vadītāju Kadirovu

BNS, Foto: AFP/LETA