2013. gada 29. jūnijs, 13:53

"Jaunā viļņa" viesu vidū būs arī spāņu dziedātājs Hulio Iglesiass

Jauns.lv

Šovasar viesu klāstam, kuri uzstāsies starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2013", pievienojies arī spāņu dziedātājs Hulio Iglesiass, informēja konkursa rīkotāju pārstāvji.

Iglesiass jau pirms pieciem gadiem uzstājās Dzintaru koncertzālē, priecējot "Jaunā viļņa" skatītājus, bet pirms sešiem gadiem viņš uzstājās ar koncertu "Arēnā Rīga".

"Jaunajā vilnī" šovasar uzstāsies arī kanādiešu dziedātājs Garou, itāļu estrādes dziedātājs Toto Kutunjo, operpopa trio "IL Volo", Dzintaru koncertzālē ar savu uzstāšanos skatītājus priecēs arī beļģu dziedātāja Lara Fabiana, franču operdziedātāja Emma Šaplina un itāļu tenors Alessando Safina.

Konkursa laikā viens vakars būs veltīts dziedātāja, dzejnieka un komponista Leonīda Agutina radošajam vakaram.

Konkursa laikā kā viesi uzstāsies arī vairākas Krievijas estrādes zvaigznes.

Kā ziņots, "Jaunā viļņa 2013" fināls Dzintaru koncertzālē notiks no 23.jūlija līdz 28.jūlijam.

Šovasar konkursa finālā piedalīsies 15 dalībnieki no 11 valstīm - Krievijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Vjetnamas, Vācijas, Gruzijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Kubas un Latvijas.

Latviju konkursa finālā pārstāvēs dziedātājs Pēteris Upelnieks, kurš vēl nesen grupas "PeR" sastāvā piedalījās "Jaunā viļņa 2010" finālā, iegūstot 11.vietu.

Pērn starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā "Jaunais vilnis 2012" uzvarēja Krievijas pārstāve "Niloo", otrajā vietā palika Kostanco del Pinto no Itālijas, bet trešajā vietā - Marija Jaremčuka no Ukrainas. Latvijas pārstāvji "Framest" konkursa pēdējā kārtā izkrita no godalgotā pirmā trijnieka un palika ceturtie.

Aizvadītajā gadā konkursa finālā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Pirmais konkurss "Jaunais vilnis" notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa "Cosmos" konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

LETA