Slavenības
2013. gada 16. jūlijs, 01:19

Protestējot pret mazo autoratlīdzību, Toms Jorks atsauc savus ierakstus no "Spotify"

Jauns.lv

Britu mūziķis Toms Jorks atsaucis daļu savu albumu no mūzikas straumēšanas vietnes "Spotify", tādā veidā protestējot pret mūziķiem maksāto mazo autoratlīdzību.

Jorks pieprasījis no vietnes izņemt savu solo albumu "The Eraser", kā arī ar producentu Naidželu Godriču kopīgi izdoto projektu "Atoms for Peace".

"Radiohead" albumi vietnē vēl joprojām ir pieejami.

Dziedātājs savā tvitera kontā paziņojis, ka albumus izņēmis, pievienojoties citu mūziķu uzsāktajai akcijai.

"Nemaldieties - jaunie mākslinieki, kurus jūs atklājat "Spotify", nesaņems nekādu naudu. Tikmēr drīz vien parādīsies akcionāri. Pavisam vienkārši," rakstīja Jorks.

"Spotify" ir pasaulē populārākais mūzikas straumēšanas serviss. Saskaņā ar jaunākajiem kompānijas sniegtajiem datiem vietnei ir 24 miljoni aktīvo lietotāju, no kuriem seši miljoni maksā mēneša abonenta maksu par papildu pakalpojumiem.

"Spotify" paziņojis, ka kopš darbības sākšanas 2008.gadā serviss autoratlīdzībā samaksājis 500 miljonus ASV dolāru, kā arī plāno tādu pašu summu izmaksāt šogad.

Par mūzikas straumēšanas servisu, kā "Spotify" un "Pandora", maksāto autoratlīdzības apjomu daudz diskutēts, turklāt "Pandora" vēlas panākt izmaiņas ASV likumdošanā, lai samazinātu autoratlīdzības apjomu.

Mūzikas straumēšanas abonēšana ir strauji augošs tirgus digitālās mūzikas industrijā, aizņemot 13% no tirdzniecības apjoma pasaulē.

LETA