Režisors Regnārs Vaivars atzīstas, ka vēsti par sievas spontāno abortu izdomājis, lai reklamētos
Režisors Regnārs Vaivars gatavs uz visu – lai reklamētu izrādi, viņš pat izdomā stāstiņus par sievas Madaras Botmanes spontāno abortu.
Slavenības
2016. gada 4. novembris, 13:06

Režisors Regnārs Vaivars atzīstas, ka vēsti par sievas spontāno abortu izdomājis, lai reklamētos

Jauns.lv

Oktobra sākumā režisors Regnārs Vaivars sociālajos tīklos paziņoja, ka viņa sieva, aktrise Madara Botmane zaudējusi vēl nedzimušo mazuli – viņa piedzīvojusi spontāno abortu. Savukārt mēnesi pirms tam Vaivars nonāca policijā, kad viņš 2,5 promiļu reibumā draudēja ielu dziedonim Uldim Leiškalnam.

"Labi, labi, es zinu, ka solīju vairs nerunāt par izrādi, (P.S. “Divas māsas un draudzene” (sekss un mazpilsēta) 26. un 27. oktobrī Ģertrūdes ielas teātrī), bet nesen mūsu ģimenē notika milzīga nelaime - Madarai bija spontānais aborts, un mēs pazaudējām savu mazulīti. Un patiesībā tieši par to ir mūsu izrāde. Bet tas, kas mūs šobrīd tur kopā, ir patiesa mīlestība. Lūk, par to ir manā jaunākajā izrādē," - tā 10. oktobrī savā feisbuka profilā rakstīja Regnārs Vaivars.

Bet augusta beigās viņš sarīkoja pamatīgu traci Vecrīgā, par ko izdevumam “Kas Jauns Avīze” izstāstīja ielu dziedātājs Uldis Leiškalns. Pie viņa pienācis svešs vīrietis, kas atgādinājis bezpajumtnieku, padzinis Uldi no viņa vietas un tad izvilcis no somas mazu plastmasas ģitāru un sācis to spēlēt, kliedzot nelabā balsī. Bet pēc dažām stundām šis vīrietis sācis nepieklājīgi lamāties uz Leiškalnu un draudējis viņam ar cirvi. Leiškalns izsaucis policiju.

Uz notikuma vietu atbrauca gan Pašvaldības policijas, gan Valsts policijas ekipāža, kas aizturēja savdabīgo “ielu muzikantu” ar cirvi. Noskaidrojās, ka vainīgais bijis režisors Regnārs Vaivars, savukārt portālam Kasjauns.lv policijas pārstāve Ance Rozīte oficiāli apstiprināja, ka Rīgas Centra iecirknī saņemts zvans no aculiecinieka par vīrieti Vecrīgā, kurš acīm redzamā alkohola reibumā neadekvāti uzvedas un traucē sabiedrības mieru: “Policija nekavējoties ieradās notikuma vietā un vīrieti aizturēja, kā arī konstatēja, ka aizturētais ir vairāk nekā 2,5 promiļu reibumā. Sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu.”

 

Regnāra Vaivara un Madaras Botmanes kāzas

Režisora Regnāra Vaivara un aktrises Madaras Botmanes slepenās kāzas 2014. gada augustā.

gallery icon

Valsts policijas iecirknī Uldis Leiškalns uzrakstījis iesniegumu, bet, pārnākot mājās, dziedātājs saņēmis vēstuli no multimākslinieka, muzikanta Kaspara Rolšteina. Viņš Leiškalnam rakstījis, ka tas, ko Uldis piedzīvojis Vecrīgā, esot bijis sociālais eksperiments. „Lūdza, lai atsaucu sūdzības, jo tas viss esot bijis iestudēts,” stāstīja Uldis, kurš sūdzību policijā atsaucis. 

Tikai tagad, pēc trīs mēnešiem, Regnārs Vaivars atklāj, kādēļ toreiz Vecrīgā tā trakojis. „Beidzot tā kā varu runāt. Viss ir noslēdzies. Tas viss ir gaužām vienkārši, jo man vajadzēja izrādei “Divas māsas un draudzene” reklāmu. Es izdomāju veidu, ka man vajag to reklāmu taisīt, un mēs ar Uldi Leiškalnu sarunājām, ka kopā iztaisām tādu akciju, lai radītu tādu skandālu ap to visu. Kādēļ vajadzēja šādu reklāmu? Lai izrādei pievērstu uzmanību, jo šo jauniestudējumu Ģertrūdes ielas teātris praktiski nereklamēja,” skaidro režisors.

Vaivars atklāj, ka šādi rīkojies aiz cieņas pret izrādē spēlējošajām aktrisēm - Ivetu Poli, Karīnu Tatarinovu un Ingu Tropu -, kuras viņa iestudētajā izrādē teātra mazā budžeta dēļ spēlē gandrīz pa brīvu. „Bez tā visa, ka esmu režisors, es esmu arī vīrietis, un nevaru pieļaut, ka aktrises pa niecīgu naudu spēlē pustukšai zālei. Man kā vīrietim likās, ka man kaut kas ir jādara, ka man jāpārkāpj pāri savam lepnumam. Tās meitenes, aktrises man nozīmē vairāk par manu lepnumu. Tāpēc izdomāju tādu akciju,” stāsta režisors.

Regnāra Vaivara jauniestudējuma "Divas māsas un draudzene" mēģinājums

gallery icon

Izrādās, ka arī bēdīgā vēsts par sievas Madaras Botmanes piedzīvoto spontāno abortu Vaivars izdomājis, lai reklamētu savu izrādi. Bet par notikumu Vecrīgā režisors teic, ka ar policiju viss ir atrisināts. “Ar policiju tur viss kārtībā. Tās bija sadomātas lietas, lai izraisītu kaut kādu rezonansi sabiedrībā. Protams, oficiāli tam procesam policijā vajadzēja notikt, lai varētu paziņot, nekādu pretenziju pret notikušo nav. Es nedomāju, ka man tuvākajā laikā radīsies kaut kāda nepieciešamība turpmāk šādi publiski uzvesties, kas ir absolūti pretdabīgi man. Ceru, ka man nenāksies kāpt pāri saviem principiem un uzvesties kā idiotam, lai pievērstu sev uzmanību. Man nekāda reklāma līdz šim nav bijusi nepieciešama un es ceru, ka šī bija vienīgā, pirmā un pēdējā reize, ka biju spiests savu izrādi popularizēt šādā veidā,” savu rīcību skaidro režisors Regnārs Vaivars.

Marta Martinsone/Foto: No izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva