Slavenības
2016. gada 8. novembris, 12:06

Dienas bilde: Stafecku uz rokām nēsā veseli četri. FOTO

Jauns.lv

Aizvadīti jau pirmie koncerttūres „Manas tautas likteņdziesmas” koncerti, kur pazīstami mūziķi izpilda dziesmas, kas vienoja, sargāja un aizstāvēja mūs dažādos likteņu griežos. Ar fantastisku dziedājumu izceļas mūziķe Antra Stafecka, kuru puiši gatavi nēsāt uz rokām.

Dziedātprieks, aizrautība un tēvzemes mīlestība atkal apvienojusi Latvijas populāros mūziķus, lai tradicionāli sniegtu dāvanu Latvijai tās dzimšanas dienā. „Manas tautas likteņdziesmas” - tā šogad saucas Latvijas Radio 2 iedvesmotā koncertprogramma.

„Atšķirībā no iepriekšējo gadu koncertsērijas, šie koncerti emocionāli ir ļoti spēcīgi. Pārsteidzoši, ka tēmas, kuras pirms 25 gadiem bija svarīgas, ir aktuālas arī tagad tikai citā kontekstā. Redzot, mūsu koncertos publikas reakciju, aizkustinājumu un tādu netveramu vienotības sajūtu, atzīstu, cik svarīgi ir dziesmās atcerēties mūsu tautas vēstures pavērsienus. Lai atgādinātu mums pašiem savu spēku un apzinātos likteņa dāvanu – valsti Latviju!” saka producents un koncerta vadītājs Aigars Dinsbergs.

  Koncertā izskan Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Ulda Marhilēviča, Mārtiņa Brauna, Alberta Legzdiņa, Jura Kulakova un citu komponistu melodijas, ko izpilda dziedātāji Andris Ērglis, Anmary, Dainis Skutelis, Antra Stafecka, Normunds Zušs, Uģis Roze, Oranžo meiteņu trio un Jubilejas orķestris Jāņa Strazda vadībā.

Programmas muzikālais producents, komponista Jānis Strazds ar programmas izvēli ir ļoti apmierināts: „Izvēlētās dziesmas ir ne tikai augstvērtīgs un jaudīgs mūzikas materiāls, ar ko patiesi gods strādāt, bet tur ir klāt arī liela pievienotā kultūrvēsturiskā vērtība. Tās ir dziesmas, kurās sajūtama Latvijas kultūra, tagadne un nākotne.”

Ceļojumu pa Latvijas pilsētām programma turpinās jau šovakar viesojoties Ventspilī, t/n „Jūras vārti”, 9.11. Latgales vēstniecībā „Gors”, 10.11. Tukuma pilsētas kultūras namā, 12.11. Jelgavas kultūras namā, 13.11. Liepājā, Olimpiskā centra Rožu zālē, 14.11.Rīgā, Dailes teātrī, 15.11. Rīgā, k/p Ziemeļblāzma, 16.11.Daugavpils kultūras pilī un 17.11.Krustpils kultūras namā.


Kasjauns.lv / Foto: publicitātes