Katrīna Puriņa "saiet ragos" ar Hermaņa sievu Brikouskas placentas dēļ
Šo foto placentas īpašniece publiskojusi internetā. Brūnganais dzēriens, kas tiek dēvēts par smūtiju, dziedātājas Lienes Briokuskas mājās tika iepildīts vīna glāzēs un to nogaršoja arī dūla Katrīna Puriņa (pa labi).
Slavenības
2013. gada 16. oktobris, 17:45

Katrīna Puriņa "saiet ragos" ar Hermaņa sievu Brikouskas placentas dēļ

Jauns.lv

Dūla Katrīna Puriņa, kura publiski paziņoja, ka nogaršoja kokteili, kas gatavots no dziedātājas Lienes Brikouskas placentas, saņēmusi skarbu kritiku par dzīšanos pēc lētas popularitātes.

TV šova „Latvijas princese” uzvarētāja Katrīna Puriņa, kura nu darbojas kā dūla, atbalstot sievietes dzemdībās, patlaban tiek asi kritizēta, jo interneta vidē popularizē savdabīgu kokteili, kas pagatavots no sievietes orgāna – placentas.

Smūtijs, ko reklamē „Latvijas princese” Puriņa, ir ar blenderi pagatavots kokteilis ar placentas piedevu, un pasaulē tiek uzskatīts par efektīgu enerģijas kokteili. Arī medicīniskie pētījumi apstiprina, ka placentas lietošana pārtikā ne tikai palielina enerģiju, bet arī uzlabo ādas stāvokli. Piemēram, nesen ASV TV šova zvaigzne Kima Kardašjana savu placentu cēla galdā un ar to pacienāja visu savu ģimeni, tādējādi katram sniedzot daļu no izslavētā jaunības eliksīra.

Arī Liene Brikouska, kura septembrī kļuva par mammu dēliņam, sekojusi šim piemēram, un pēc dzemdībām placentu pārvedusi mājās un ielikusi saldētavā. Nu dziedātāja savu placentu notiesājusi, turklāt darījusi to publiski, un šis process pat tiks atspoguļots TV raidījuma „Māmiņu klubs” 20. oktobra pārraidē.

Ūdrītis aizdomājas par cilvēka gaļas kotletēm

Viena no viešņām, kas arī nogaršoja Brikouskas placentas smūtiju, bija dūla Katrīna Puriņa, kura pēc šī notikuma sociālajā tīklā „Facebook” informēja sabiedrību, rakstot: „Es jau tagad jūs pabiedēšu - šo svētdien raidījumā „Māmiņu klubs” jaunā māmiņa Liene Brikouska gatavos smūtiju ar placentas piedevu. Izkausēsim ledu un parādīsim, ko vēl var darīt ar placentu, un parādīsim, ka ne vienmēr placenta ir medicīnisks atkritums. Domas dalīsies - citiem fuij, citiem crazy. Bet būs arī tādi, kuri pateiks - cik kruta! Un es esmu tieši tik traka, ka arī tagad dzīvē esmu dzērusi vienu tādu smūtija malku. Viss kārtībā!”

Tomēr Katrīnas Puriņas draugi uz šo ierakstu nereaģēja viennozīmīgi, un aktīvi iesaistījās diskusijā par placentas lietošanu uzturā. Galvenokārt kritika tika veltīta nevis pašam placentas notiesāšanas procesam, bet gan tam, ka tas darīts publiski, TV kameru priekšā.

Uz pirmo komentāru, kurā kāds no Katrīnas Puriņas draugiem placentas kokteiļa dzeršanu pielīdzināja urīna dzeršanai, dūla atbildēja: „Ir dzirdēts, ka sievietes norij vīra spermu. Un pagaršo savu pienu, ko dod bērnam. Fuij ne?” Uz to viņa saņēma šādu piezīmi: „Ja kāds sāktu rīkot publiskus pasākumus ar spermas degustāciju vai sieviešu piena kokteiļiem, tad man liktos, ka tas ir too much. Bet es jau neko. Brīvā valstī var darīt, kā grib.”

Komentāros izskanēja arī šāds viedoklis: „Sorry, bet raidījums „Ēdīsim placentu kopā ar Lieni Brikovsku” ir lieliskākais veids, kā placentas ēšanu padarīt par apsmieklu un diskreditēt pilnībā.”

Bet kāda sieviete pārējos pamatīgi uzjautrināja, ierakstīdama: „Tā, ok - ieinteresējāt mani, bet tīri tehniski... Nē, placentu es neēdīšu. Man tā liekas tāda pati fizioloģisku funkciju veicēja, kā jebkura cita mana ķermeņa daļa - tā kā nenāk prātā noskrubināt savu kāju vai roku. Arī placentu... Sorry.”

Tikām ar sapratni pret placentas ēšanu un dzeršanu attiecās rakstniece Andra Manfelde, neslēpjot, ka ir jau informēta par šo tematu. „Grenlandē dzemdētājas vārīja zupu no placentas, lai atgūtu spēkus. Tradīcijas dažādas, pieļauju, ka placentā tiešām ir vērtīgas vielas un es nebūt neuzskatu to par "prastu šķiņķi", drīzāk zālēm, bet mani mulsina tā blenderēšana (jēlu????!!!!) un, ka dot citam ēst,” rakstīja Manfelde.

Savukārt mūziķis Rolands Ūdris norādīja uz sabiedrības aizspriedumiem: „Bija taču gadījums, kad kāds maniaks izgatavoja no cilvēka gaļas kotletes un iedeva neko nezinošai kaimiņienei, kura ar gardu muti apēda. Vēma pēc 2 mēnešiem, kad policija to atklāja... Viss ir mūsu galvās.”

Hermaņa dzīvesbiedre Krūze salecas ar Puriņu

Taču īsts kariņš komentāros izcēlās, kad savu skarbo viedokli pauda Jaunā Rīgas teātra aktrise, slavenā režisora Alvja Hermaņa dzīvesbiedre Kristīne Krūze. Katrīnai Puriņai, lasot Krūzes ierakstus, pat radās iespaids, ka viņa par placentas dzēriena popularizēšanu tiek izsmieta un pazemota.

Viss sākās ar kādas Katrīnas draudzenes komentāru par Lienes Brikouskas publisko placentas kokteiļa malkošanu: „Jā, tagad nepacietībā gaidām Lienes spermas maskas.” Uz šo aktrise Kristīne Krūze ironiski atbildēja: „Nē, vispirms būs placentas tartars un tad tās maskas.”

Krūze neslēpa, ka placentas ēšana un dzeršana viņai šķiet derdzīga: „Es arī domāju, ka nav pilnīgi nekādas starpības - taisīt kokteili no placentas vai ēst pautus.... Nu un tesmeni tad vēl klāt var piekost, pilnai laimei! Man abi varianti šķiet vienlīdz derdzīgi. Es neaizstāvu placentas ēšanu, gluži pretēji. Tas ka kādreiz kāds tā ir darījis.... Nu un? Kādreiz pirmdzimtos iemūrēja mājas pamatos, lai tā stiprāka būtu. Varbūt tad šo tradīciju arī jāatjauno? Vajag ar galvu draudzēties, nevis pēc lētas popularitātes dzīties!”

Šādu attieksmi Katrīna Puriņa nebija gaidījusi, un viņa neslēpa aizvainojumu: „Nebiju informēta, ka man apkārt tik dzēlīgas mēles. Labi, ka esmu lēta, bet vismaz īsta.”

Bet Kristīne Krūze viņai nopietni vaicāja: „Katrīn, Tev tiešām šķiet, ka visiem un vienmēr vajadzētu fanot par pilnīgi visu, ko Tu dari? Ir diezgan bērnišķīgi apvainoties par to, ka kādam ir pretējs viedoklis un, šis kāds, to publiski pauž. Galu galā, Tu taču pati šīs fotogrāfijas publiskoji.”

Katrīna viņai atbildēja: „Nevajag fanot, bet arī pazemot nevajag. Un es neapvainojos, jo man vienmēr patikusi konstruktīva diskusija, kaut vai ar pretējiem viedokļiem. Man tiešām ir jautri skatīties, kā cilvēki pilnā nopietnībā „peras” par šo. Man jau ir pieredze ar lēto „princeses” tēlu, kad cilvēki runāja par manu it kā anoreksiju, draugu psihopātu u.t.t. Bet es vienmēr labāk esmu zinājusi, kā tad ir patiesībā, tā ka es tiešām zinu, ko nozīmē, ka publika nefano par mani un nepārdzīvoju par to. Ir aktuālākas lietas, par kurām pārdzīvot un pērties, vismaz man.”

„Tas, ka Tev ir jautri, arī visu pasaka. Un konstruktīva diskusija nenozīmē pārstāvēt tikai vienu viedokli,” skaidroja Krūze. „Konstruktīva diskusija arī nenozīmē otru pazemot,” atcirta Puriņa.

Kristīne Krūze secināja, ka ir pārprasta, un Katrīnai Puriņai skaidroja: „Pirmkārt, es neteicu, ka Tu esi lēta! Tā ir Tava interpretācija par manis teikto, jo es tiešām tā nedomāju. Bet šokēt šādā veidā un pievērst sev uzmanību, man šķiet lēti, jā. Tomēr ir atšķirība starp lētu rīcību un lētu personību. Es par Tevi kā personību šai kontekstā nerunāju. Un, ja tu negribi, ka cilvēki „peras'” par šo visu, tad liec šāda veida bildes savā arhīvā, nevis publisko!”

Lai gan Krūze Puriņai pat centās atvainoties, tomēr palika pie sava: „Piedod, šis viss tiešām izskatās pēc vēlmes šokēt publiku. Mēs nedzīvojam Ļeņingradas blokādē. Un man nav saprotams, kāpēc jādzer/jāēd jēla placenta. Protams, katrs dara kā viņš grib. Es arī pazīstu mammas, kuras izcep savu placentu kotletēs vai izvāra zupā, bet viņas netaisa no tā šovu,” savu skepsi par placentas smūtija publisku dzeršanu skaidroja Jaunā Rīgas teātra aktrise.

Kasjauns.lv


Foto: privātais arhīvs (Twitter.com), no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva