Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Samanta Tīna Afganistānā drosmi smeļas no karavīriem. FOTO
Latvijas karavīri Afganistānā šogad bija izteikuši vēlmi dzirdēt tieši Samantas Tīnas koncertus.
Slavenības

Samanta Tīna Afganistānā drosmi smeļas no karavīriem. FOTO

Jauns.lv

Īsti patriotisku Lāčplēša dienas svētku noskaņu Latvijas karavīriem Afganistānā radīja dziedātāja Samanta Tīna, kur visas pagājušās nedēļas garumā viesojās Afganistānas militārajās bāzēs.

Samanta Tīna Afganistānā drosmi smeļas no karavīri...

Pie Latvijas karavīriem starptautisko operāciju rajonā Afganistānā dziedātāja  Samanta Tīna viesojās no 4. līdz 11. novembrim. Kā zināms pašmāju mūziķu vizītes Afganistānā kļuvušas par ikgadēju tradīciju, lai morāli un sociāli iepriecinātu Latvijas nacionālā kontingenta un partnervalstu karavīrus. Šogad veiktajā aptaujā karavīri bija izteikuši vēlmi klātienē vērot tieši Samantas Tīnas koncertus.

Samanta Tīna sniedza divus koncertus Mazarešarīfas militārajās bāzēs „Nidaros” un „Nothern Lights”. „Man bija tas gods viesoties pie mūsu karavīriem Afganistānā un atbalstīt tos garīgi. Par šādu iespēju biju ļoti pagodināta. Bija vajadzīga drosme, jo tur nav ne palmu, ne tirkīza ūdens pludmaļu, bet skarbi un bīstami apstākļi gan fiziski, gan garīgi. Man tiešām ir liels prieks, ka šo drosmi varēju smelties no tur esošajiem karavīriem. Viņi visi ir un būs mani varoņi. Paldies arī visiem, kas bija kopā ar mani un palīdzēja,” par braucienu stāsta Samanta Tīna, kura uz Afganistānu devās kopā ar pavadošo sastāvu - bundzinieku Ediju Šimiņu, dīdžeju [Ex] da Bass, skaņu režisoru Imantu Cīruli un menedžeri Kristiānu Kaktiņu.

Pirms abiem Samantas Tīnas koncertiem karavīrus ar deju mūzikas ritmiem iesildīja viens no pēdējo gadu populārākajiem dīdžejiem Latvijā – [Ex] da Bass (jeb Mareks Dainis), kurš nu pasaka paldies Samantai Tīnai par iespēju kopā ar viņu uzstāties Latvijas nacionālā kontingenta karavīriem Afganistānā. „Iespaidu ir daudz, uzņēma mūs labi, ieguvu arī jaunus draugus. Vēlu izturību mūsējiem tur tālumā, un paldies par smaidiem, emocijām un viesmīlību,” saka dīdžejs [Ex] da Bass.