"Mrs.World" dalībniecēm Ķīnā liek taisīt savādus pelmeņus. FOTO
Gaišmatainā Latvijas pārstāve Katrīne Sauliete kopā ar skaistumkonkursa „Mrs. World” dalībniecēm no Vācijas un Dānijas.
Slavenības
2013. gada 16. novembris, 13:14

"Mrs.World" dalībniecēm Ķīnā liek taisīt savādus pelmeņus. FOTO

Jauns.lv

Ķibele ar sponsoru dāvināto kleitu, pelmeņu gatavošanas sacensības, pirmās fotosesijas un atziņas par Latvijas garkājainajām blondīnēm – par visu to Katrīne Sauliete ekskluzīvi kasjauns.lv vēsta no „Mrs.World” skaistumkonkursa epicentra Guandžou pilsētā Ķīnā.

Vienā no prestižākajiem skaistumkonkursiem pasaulē – precēto sieviešu konkursā „Mrs.World” -, kas līdz 23. novembrim notiek Ķīnas pilsētā Guandžou, Latviju pārstāv Katrīne Sauliete, Latvijas izlases hokejista Kaspara Saulieša sieva.

Pucēšanās, pelmeņu gatavošana un pirmās fotosesijas

Speciālreportāžā portālam kasjauns.lv Latvijas pārstāve Katrīne Sauliete šoreiz vēsta par to, kas skaistumkaralienēm bija jādara prestižā konkursa „Mrs. World” pirmajā dienā.

„Labrīt! Pirmais rīts Ķīnā! Ir 7:30, un mana istabas biedrene vāciete Nikola jau iznākusi no vannas istabas ar skaistu make up uz sejas. Mana šī rīta noskaņa bija - mazāk laika sagatavoties, toties izgulēties.

Wow, vakarā nebiju izgājusi uz balkona, mums numuriņš ir 12. stāvā, tur lejā diezgan liela rosība. Šodien 22 grādi ārā.

Vakardien supersmuki iešuvu sponsoru doto kleitu, tieši uz auguma, bet laikam nedaudz pārcentos, un šorīt saplēsu rāvējslēdzēju. Laikam neesmu tik maza, kā biju iedomājusies!

Aizgāju brokastīs, kur bija arī pirmā sapulce ar „Mrs World” organizatoriem, beidzot arī satiku visas meitenes, deviņas gan vēl ieradīsies vēlāk. Organizatori pastāstīja noteikumus, ko drīkstam darīt, ko nē. Visi ļoti draudzīgi, kā viņi paši saka, ka viņi ir viena liela ģimene, un mēs tagad visas dalībnieces esam arī viņu ģimenes locekļi.

Parādīju savu kleitu, norādīju, ka rāvējslēdzējs saplīsis. Noreaģēja ļoti ātri, atrada diegu un adatu un aizšuva man kleitu, vēlāk gan bija jāārda nost, kad vajadzēja pārvilkt savu kokteiļkleitu. Atbraukšu uz Latviju un noteikti iešu pāršūt rāvējslēdzēju, jo kleita tiešām skaista!

Šodien, kad beidzot redzu visas meitenes, atkal jau prātā rosās domas, cik skaistas daudzas ir. Piemēram, Mrs Maurīcija ārkārtīgi skaista sieviete, dabīga, jauka un tiešām ļoti smuka, savukārt aziātes... Es nevaru saprast, katru reizi liekas, ka neesmu satikusi, eju iepazīties un izrādās, tās pašas, ar kurām jau esmu tikusies. Uz fotosesijām viņas saliek sev virsū tik daudz visa kā, ka nevar atpazīt - matus, skropstas, lēcas, make up -, tur notiek tādas pārvērtības, ka tiešām nevar atpazīt cilvēku.

Šodien, kā mums paskaidroja, bija Ķīnas diena, kad mēs bijām Ķīnas televīzijas un žurnālistu ziņā, un ar rītdienu būs „Mrs World” organizatoru pasākumi. Tā nu mūs izvadāja pa skaistām vietām, bijām skaistā restorānā, kur baudījām tradicionālos ķīniešu ēdienus, un viņi tik nesa un nesa visu laiku klāt ēdienus, likās jau ka pārsprāgsim, bet viss tik garšīgs bija, ka visu vajadzēja nogaršot.

Tajā pašā restorānā bija atnākusi šefpavāre un mums katrai mācīja kā izveidot pelmeni zaķīša formā. Viņai tas tik viegli sanāca, ka likās, kas tad tur, bet man mans zaķis sanāca „beigts”, kuram pa visām malām viss lien laukā. Mums vairākām meitenēm lika uztaisīt trīs pelmeņu zaķīšus trijās minūtēs. Kad redzēju savus zaķus, biju priecīga, ka jau esmu precēta, savādāk ar tādiem pelmeņiem neviens neprecētu! Bet manus tomēr uzslavēja, un tad sapratu, ka tomēr neesmu zemē metama, jo citām meitenēm bija izdevušies vēl sliktāki.

Diena noslēdzās ar fotosesiju dizaineru tērpos un arī mūsu pašu kokteiļkleitās, kā arī iefilmējam katra savu iepazīšanās rullīti. Bija jāatceras angļu valoda, it kā varu runāt mierīgi angliski, bet kad stāv tev pretī kamera un uzdod jautājumus, uz kuriem tev uzreiz jāatbild, sākas nedaudz mēles mežģīšanās un putrošanās. Un kā es parasti saku, esmu latviešu meksikāniete, kam vajag žestikulēt runāt ar emocijām, tad nu domāju būs smieklīgi pēc tam pašai uz sevi paskatīties. Var jau droši sākt aprunāt, cik tizli esmu norunājusi, bet nu ne katrs var perfekti uzvesties kameras priekšā, esmu tikai cilvēks!

Vakariņas saņēmām turpat fotostudijā un kā jums liekas, ko mums atnesa? Kā mēs visas smējāmies – „tradicionālo” ķīniešu „McDonaldu”.

Viesnīcā bijām 20:30, tik laimīgas, ka iekāpām uzreiz gultās un vienkārši sēžam abas divas ar vācieti Nikolu. Abas esam ierakušās telefonos, laikam abas ar saviem vīriem sarakstāmies.  Kaspars tagad izbraukumā ir Kurganā, rīt spēle, vēl jāpaspēj viņam veiksmi novēlēt.

Mans šodienas galvenais novērojums ir, ka Latvijā daudzi aprunā mūs, blondīnes, ka visas esam vienādas, toties te es diezgan labi izceļos, jo no 43 meitenēm tikai piecas esam blondīnes. Turklāt māte daba un mani vecāku gēni mani ir apveltījuši ar 1,80m garu un diezgan slaidu augumu, tad nu ķīnieši, kas ir diezgan maza auguma, visu laiku grib fotografēties ar mani! Tāpēc tomēr padomājat, pirms savas Latvijas smukās blondīnes aprunāt, citās valstīs tās pašas meitenes apbrīno. Žēl, ka savā valstī jājūtas nepatīkami, palasot interneta komentārus... Jā, protams, ka ielienu arī tur, labi vismaz, ka man ir laba humora izjūta un diezgan liels paškritisms, savādāk no kompleksiem nezinātu, kur likties.

PS. Ir pagājusi tikai viena diena, un es ārkārtīgi skumstu pēc savām mazajām meitenēm. Man nekad nav bijusi aukle, meitenes vienmēr ir ar mani! Ja Kerija iepriekš jau ir palikusi pie omas un opja, Kaspara vecākiem, tad Kortniju nebiju ne reizi devusi. Tāpēc man tas ir īpaši smagi, ka pirmo reizi un uz tik ilgu laiku neredzēšu savas meitenes. Bet es zinu, ka atstāju labās rokās, Kaspara mammai kā reiz atvaļinājums un viņi ar tēti piekrita padzīvot pie mums divas nedēļas, lai meitenēm būtu sava vide apkārt, un par to esmu ārkārtīgi pateicīga sava vīra vecākiem.”

Kasjauns.lv/ Foto: no Katrīnes Saulietes privātā arhīva, no Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva