Kasjauns.lv kļuvis par trešo lasītāko ziņu portālu Latvijā
Šīs nedēļas beigās portāls Kasjauns.lv pāries uz jauno dizainu, kurš pielāgojas jebkurai ierīcei un ekrāna izmēram, padarot lasīšanu ērtāku un vieglāku.
Bizness un ekonomika
2017. gada 16. marts, 04:48

Kasjauns.lv kļuvis par trešo lasītāko ziņu portālu Latvijā

Jauns.lv

Kasjauns.lv februārī kļuvis par trešo lasītāko ziņu portālu Latvijā, apsteidzot "Apollo" un "Skaties.lv", liecina interneta izpētes un analīzes uzņēmuma "Gemius" dati. 

Saskaņā ar "Gemius" datiem, februārī Kasjauns.lv spēja piesaistīt 492 tūkstošus unikālo lietotāju, krietni apsteidzot gan "Apollo", kuri februārī ieguvuši 377 tūkstošus unikālo lietotāju, gan "Skaties.lv", kuru lasīja 477 tūkstoši unikālo lietotāju. 

Kasjauns.lv minētos portālus izdevies apsteigt arī lapu rādījumu ziņā. Kamēr "Skaties.lv" februārī savācis 21,8 miljonus lapu rādījumu un "Apollo" 37,4 miljonus lapu rādījumu, portāls Kasjauns.lv februārī, līdzīgi kā iepriekšējos mēnešos, spēja savākt 48,7 miljonus rādījumu. 

Kasjauns.lv savas pozīcijas tirgū nostiprina zīmīgā laikā 

Zīmīgi, ka Kasjauns.lv tirgus pozīciju nostiprināšanas laiks sakrīt ar pārmaiņām, pie kurām portāla komanda jau vairākus mēnešus enerģiski strādā un, sākot no februāra, pakāpeniski ievieš dzīvē. Papildus tam, ka ik dienas tiek domāts par satura uzlabojumiem, portālam šis gads iesākās ar būtiskām dizaina pārmaiņām. 

Ja pāreju uz jaunu portāla versiju mobilajos tālruņos lasītāji būs jau pamanījuši iepriekš, tad visa portāla vizuālās un funkcionālās izmaiņas notiks šonedēļ. Paplašinot iespējas, kādā vēstījumi tiek pasniegti lasītājam, portāla saturu turpmāk papildinās izdevniecības populārako žurnālu lasāmviela, tādējāti radot Latvijā vēl nebijušas kvalitātes interneta mediju. 

Jānorāda, ka jaunajā portālā vislielākais akcents tiks likts uz sabiedriski nozīmīgiem notikumiem. Tāpat vēl vairāk aplūkosim politikas norises, īpašu uzmanību pievērsīsim arī ekonomikas un kultūras ziņām, kā arī palielināsim ārzemju vēstījumu skaitu. Būs daudz vairāk praktiski noderīgu publikāciju par veselību un kvalitatīvu, pieredzējušu industrijas ekspertu veidotu modes ziņu. Līdzīgā veidā daudzveidīgāka kļūs arī portāla izklaides sadaļa.

Savukārt strādājot pie jaunā portāla dizaina, primāri domājām tieši par lietotāju vajadzībām - portāla jaunā versija pielāgosies ikvienai ierīcei un ekrāna izmēram, padarot tā lasīšanu ērtu un acij patīkamu. 

"Šis būs modernākais Latvijā veidotais portāls. Tas būs piemērots jauna veida saturam, kurš pirmo reizi Latvijā tiks publicēts internetā no vairāk nekā 20 Latvijas populārākajiem "Izdevniecības Rīgas Viļņi" veidotajiem žurnāliem," interneta medija jaunās versijas unikālo pienesumu raksturo portāla vadītājs Ivars Bauls. Viņš piebilst: "Protams, kā jau ierasts, arī turpmāk portālā Kasjauns.lv būs pieejamas jaunākās ziņas, taču nu jau pavisam mūsdienīgā, lietotājam parocīgā veidolā, kurš vienlīdz labi baudāms no mobilajām ierīcēm un ierastā datora ekrāna."


Kasjauns.lv/Foto: Kasjauns.lv