LNT tik viegli nepadosies LTV skatītāko kanālu topā un sola atgūt savas pozīcijas
Pārejot maksas apraidē, LNT un TV3 pamatīgi sarukuši reitingi, bet Baiba Zūzena sola to labot.
Bizness un ekonomika
2014. gada 5. februāris, 17:29

LNT tik viegli nepadosies LTV skatītāko kanālu topā un sola atgūt savas pozīcijas

Jauns.lv

Televīzijas kanāls LNT jau drīzumā atgūs savas pozīcijas, komentējot pārmaiņas skatītāko televīzijas kanālu topā, uzsver "Modern Times Group" (MTG) televīzijas un radio vadītāja Baiba Zūzena.

Zūzena atzīst, ka šis gads sākās ar jaunu izaicinājumu - no 1.janvāra TV3 un LNT ir pieejami tikai maksas televīzijas platformās. Taču, viņasprāt, situācija esot labāka, nekā gaidīts. "Tas skaidri apliecina, ka mūsu lēmums palielināt investīcijas vietēji veidotā saturā, vienlaikus mainot kanālu statusus, bijis pareizs," norāda Zūzena.

Padziļināti vērtējot datus, salīdzinot TV3 un LNT janvāra reitingus ar 2013.gada janvāra reitingiem, esot redzams, ka pirmās trīs gada nedēļās daļa skatītāju vēl nebija paspējuši izvēlēties maksas operatoru. Tā rezultātā skatīšanās rādītāji bijuši zemāki nekā tajā pašā laika periodā pērn. Savukārt, sākot ar ceturto janvāra nedēļu, kad tehniskie jautājumi bija atrisināti un minētie kanāli piedāvāja vairāku projektu jaunās sezonas, TV3 piedzīvoja strauju izaugsmi, un patlaban reitingi ir pat augstāki nekā gadu iepriekš. LNT pašlaik esot gandrīz sasniedzis iepriekšējā gada līmeni, un sagaidāms, ka jau vistuvākajā laikā atgūs iepriekšējo pozīciju, uzskata MTG televīzijas un radio vadītāja.

Viņa arī piebilda, ka pārmaiņas televīzijas nozarē pozitīvi ietekmējušas arī divu citu MTG kanālu - TV6 un "Kanāls 2" - reitingus. "Skatītājiem, kļūstot par maksas televīzijas klientiem, ir pieejams plašāks jaunu kanālu skaits, un ir iepriecinoši, ka tieši Latvijā veidoti kanāli ir tie, kas piesaistījuši skatītāju uzmanību," saka Zūzena.

Latvijas Televīzijas 1.kanāls (LTV1) janvārī kļuvis par otro skatītāko televīzijas kanālu Latvijā, liecina pētījumu kompānijas TNS dati.

Līdz šim LTV1 bija izdevies kļūt tikai par trešo skatītāko televīzijas kanālu, apsteidzot Pirmo Baltijas kanālu (PBK), savukārt janvārī izdevies apsteigt arī līdz šim topa otrajā vietā esošo LNT.

Šī gada janvārī skatītākais kanāls bija TV3, kuram veltīti 10,2% no kopējā televīzijas skatīšanai veltītā laika. Otrs skatītākais bija kanāls LTV1, kura skatīšanās laika daļa bija 9,7%, bet trešais - kanāls LNT ar 9,6% lielu skatīšanās laika daļu, bet ceturtais - kanāls PBK ar 9,1% lielu skatīšanās laika daļu.

LETA, Foto: Edijs Pālens/LETA