"Ir sākums un ir beigas" - slēdz populāro Viļņas restorānu "Gastronomika", kuru nesen iekļāva "Michelin" ceļvedī
foto: https://www.facebook.com/GastronomikaRestoranas
Tūrisms

"Ir sākums un ir beigas" - slēdz populāro Viļņas restorānu "Gastronomika", kuru nesen iekļāva "Michelin" ceļvedī

Viktorija Popova

Jauns.lv

Restorānu biznesā viegli neklājas arī Lietuvā - kļuvis zināms, ka tiek slēgts viens no Viļņas prestižākajiem restorāniem - šefpavāra Ļutaura Čepracka restorāns "Gastronomika". Vien pirms dažiem mēnešiem tas izpelnījās milzīgu atzinību, tiekot iekļauts "Michelin" ceļvedī.

Par to, ka pašlaik restorāns vada savas pēdējās dienas, tā pārstāvji paziņojuši savā Facebook kontā. "Ir pienācis laiks pārmaiņām. Ir sākums un ir beigas. Paldies visiem, kas ir bijuši kopā ar mums visu šo laiku. Gastronomika tādā veidolā, kāda tā bija, atvadās no saviem viesiem un tiek aizvērta,” norādīts ierakstā. Tomēr gardēži vēl līdz 27. septembrim var steigt baudīt "14 pēdējās vakariņas".

2024. gada jūnijā "Gastronomika" tika iekļauta pasaulslavenajā "Michelin" restorānu ceļvedī.
2023. gadā restorāna ienākumi bija 1,028 miljons eiro, uzņēmums cieta 14 336 eiro zaudējumus, vēstī Lietuvas sabiedriskais medijs LRT.lt. Restorānā strādāja 18 cilvēki. Ar restorāna īpašnieku un vadītāju Čepracku medijam sazināties pagaidām nav izdevies.

"Michelin Guide" ir starptautiski pazīstams un prestižs restorānu reitings, kurā tie tiek novērtēti pēc dažādiem kritērijiem un tiem tiek piešķirtas "Michelin" zvaigznes.

Starptautisku ekspertu sastādītajā Lietuvas restorānu sarakstā kopā ir iekļauti 26 galamērķi, kurus Michelin ceļvedis iesaka kā vietas, kur gūt kulinārijas baudījumu un izcilu apkalpošanu.

Dia

Ēdieni no prestižajā "Michelin Guide" ceļvedī iekļautajiem Lietuvas restorāniem