foto: unsplash.com
Spānijā pēc ģimenes vakariņām restorānā ar "Michelin" zvaigzni mirusi sieviete
Ilustratīvs foto.
Pasaulē
2019. gada 22. februāris, 09:04

Spānijā pēc ģimenes vakariņām restorānā ar "Michelin" zvaigzni mirusi sieviete

Jauns.lv / LETA

Pēc maltītes kādā Spānijas restorānā, kas ieguvis prestižo "Michelin" zvaigznes novērtējumu, mirusi viena sieviete, bet vēl 28 cilvēki saindējušies, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sieviete, kuras identitāte netiek atklāta, kopā ar vīru un 12 gadus vecu dēlu bija devusies uz "RiFF" restorānu Spānijas pilsētā Valensijā. Pēc vakariņām 46 gadus vecā sieviete savās mājās nomirusi, savukārt viņas vīrs un dēls cietuši no caurejas un vemšanas.

"RiFF" restorāns, kas saņēmis vienu "Michelin" zvaigzni un sevi pozicionē kā iestādi, kas klientiem pasniedz "inovatīvu maltīti", šobrīd ir slēgts. Vietējās varasistādes izmeklē notikušo, lai drīzumā varētu nākt klajā ar precīzu informāciju par to, kas izraisījis notikušo.

Spānijas varasiestādēm izdevies sazināties ar vēl 75 citiem cilvēkiem, kuri ēduši restorānā laika posmā no 13. līdz 16.februārim. 29 no šiem cilvēkiem pēc maltītes "RiFF" cietuši no saindēšanās ar ēdienu.

Valensijas reģionālās veselības ministrijas pārstāvjis BBC atklājis, ka pagaidām nav izdevies konstatēt precīzu saindēšanās iiemeslu, tomēr paraugi no vairākiem ēdieniem esot nogādāti laboratorijā Toksikoloģijas institūtā.

Spānijas vietējie mediji vēsta, ka saindēšanās iemesls varētu būt Lāčpurnu sēnes, tomēr varasiestādes iesaka sagaidīt oficiālos rezultātus.