FOTO: Loģistikas pakalpojumi - neatņemama sastāvdaļa uzņēmējdarbībā
foto: Publicitātes foto
Bizness un ekonomika
2024. gada 17. jūlijā, 09:53

FOTO: Loģistikas pakalpojumi - neatņemama sastāvdaļa uzņēmējdarbībā

Reklāmas projekts

Vai spējat iedomāties pasauli bez loģistikas, kur it nekas netiek pārvadāts starp pilsētām, valstīm vai pat kontinentiem? Mūsdienās, dažādu nozaru uzņēmumus visā pasaulē vieno kopīga sastāvdaļa - efektīva loģistika. Loģistika nav vien stāsts par izejvielu vai materiālu piegādāšanu ražotājam. Varētu pat apgalvot, ka mūsdienu globālajā ekonomikā loģistika ir pati svarīgākā, jo uzņēmumiem ir jāspēj efektīvi nogādāt preces uz jebkuru valsti pasaulē, un tieši loģistikas piegādes ķēdes ir tās, kas veido ekonomikas asinsriti, savienojot gan uzņēmumus, gan patērētājus vienā veselumā.

Loģistikas pakalpojumi - daļa no veiksmīgas  uzņēmējdarbības

Arvien vairāk uzņēmumu atzīst, ka loģistikas pakalpojumi ir neatņemams elements, kas ietekmē to konkurētspēju tirgū. Piegādes ātrums, efektivitāte un precizitāte kļuvuši par galvenajiem faktoriem, kas ietekmē klientu izvēli. Pasaules mērogā uzņēmumi saskaras ar aizvien sarežģītākām piegādes ķēdēm un strauji mainīgām tirgus prasībām. Šajā kontekstā loģistikas pakalpojumi piedāvā inovatīvus risinājumus, lai uzlabotu kravas pārvadājumu efektivitāti un samazinātu izmaksas. 

Loģistikas nozīme ikdienā

Padomājot par to, kāda būtu cilvēku ikdiena bez loģistikas pakalpojumiem, skaidrs kļūst viens – nāktos iztikt bez ļoti daudz ierastajām precēm un pakalpojumiem. 2023. gadā nozīmīgākie Latvijas tirdzniecības partneri importā bija Lietuva, Vācija un Polija, bet eksportā - Lietuva, Igaunija un Vācija. Pērn vislielāko daļu no importētajām precēm sastādīja mašīnas, mehānismi un elektriskās iekārtas. Ja šodien tiktu pārtraukti pārvadājumi, tad rītdien būtu jāiztiek bez viedierīcēm, automašīnām un pat bez pirmās nepieciešamības precēm. Tieši loģistikas pakalpojumu sniedzēji ir tie, kuri veido saikni starp ražotāju, izplatītāju un patērētāju. Tas ir mūsu ekonomikas pamats.

Kā loģistikas pakalpojumi atvieglo uzņēmumu darbību?

Sadarbība ar loģistikas uzņēmumiem ievērojami ļauj ietaupīt laiku, kas būtu jāpavada meklējot transportu, atbilstošas piekabes, noliktavu u.c. Ļoti svarīgi ir izvēlēties uzticamu sadarbības partneri, kurš nodrošinās pilna spektra loģistikas pakalpojumus - sākot no dokumentācijas, muitas formalitātēm, apdrošināšanas un beidzot ar kravas uzglabāšanu, transportēšanu, iekraušanu un izkraušanu. Uzticot šos procesus zinošiem speciālistiem uzņēmējam atliek laiks, ko veltīt sava biznesa attīstībai. 

Izvēlies uzticamu sadarbības partneri 

Loģistikas un kravas pārvadājumu pakalpojumu sniedzējiem ir liela nozīme uzņēmuma ražošanas efektivitātes un klientu apmierinātības nodrošināšanā. Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo ir vietējais Latvijas kapitāla uzņēmums, kas ir izveidojis starptautisko Vervo Group - ar pārstāvniecībām Igaunijā, Polijā un Apvienotajos Emirātos. SIA Vervo nodrošina dažāda veida kravas piegādes, kā arī loģistikas pakalpojumus, piemēram, kravu apdrošināšanu, muitas brokeru pakalpojumus, kravas iekraušanu un izkraušanu u.c., kas, savukārt, SIA Vervo klientiem ļauj koncentrēties uz uzņēmuma attīstību.

Sadarbība ar loģistikas uzņēmumu, kurš sevi ir pierādījis kā uzticamu sadarbības partneri jau 16 gadus ir svarīgs solis nevainojamu uzņēmuma kravu pārvadājumu nodrošināšanā.

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo