foto: Publicitātes foto
Kāpēc Renārs Zeltiņš izvēlas abonēt, nevis iegādāties automašīnu?
Auto un tehnoloģijas
2024. gada 28. maijs, 13:21

Kāpēc Renārs Zeltiņš izvēlas abonēt, nevis iegādāties automašīnu?

Reklāmas projekts

Sen kā pagājuši tie laiki, kad auto iegāde – uzreiz vai līzingā – bija vienīgais ekonomiski izdevīgākais variants. Šobrīd arvien pieprasītāka kļūst SIXT+ auto abonēšana, kad pie jaunas automašīnas iespējams tikt pat vienas dienas laikā. Jau gadu pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš ikdienā darbam un kopā ar ģimeni izmanto auto abonēšanu. Nu ir pienācis laiks dalīties pieredzē un iespaidos.

Cik viegli ir uzsākt auto abonēšanu?

Automašīnu iespējams abonēt tikpat vienkārši kā filmu vai mūzikas straumēšanas pakalpojumu. Atveru www.sixtplus.lv vai SIXT+ Baltics lietotni, izskatu auto katalogu ar visu pieejamo automašīnu klāstu sākot ar jauniem un mazlietotiem auto līdz pat tādiem pieprasītiem ražotājiem kā Toyota, Volkswagen, Škoda, Audi, Tesla, Cupra un daudziem citiem. Izvēlos sev piemērotāko auto, ņemot vērā konkrētā brīža vajadzības. Nosūtu pieteikumu un jau nākamajā dienā stūrēju ar jaunu mašīnu. Savukārt, ja neatrodu sev vēlamo auto, sazinos ar SIXT+, kas piemeklē man atbilstošāko automašīnu pat, ja tā nav uzreiz pieejama katalogā. Kur vēl vienkāršāk?

Kāpēc es abonēju automašīnu?

Kad manā īpašumā bija auto, es aprēķināju gada laikā iztērēto naudu ne tikai līzingam un degvielai, bet arī remontiem, apdrošināšanai un nodokļiem. Ieraugot šo summu, es spēju objektīvi salīdzināt izmaksas ar esošajiem līzinga piedāvājumiem. Parasti auto īpašnieks domā, ka sanāks izdevīgāk, bet realitāte var būt maldinoša arī tamdēļ, ka mēs nekad neierēķinam laiku, kas tiek pavadīts kārtojot visu, kas saistīts ar auto uzturēšanu. Abonējot man nav jāuztraucas, ko darīt, ja kas atgadās, piemēram, pārsistas riepas gadījumā vai par ikgadējām tehniskajām apskatēm un nodokļiem. Viss ir iekļauts cenā un vienā ikmēneša  maksājumā, bet klientu serviss ir viena zvana attālumā jebkurā laikā. Uzskatu, ka auto abonēšana ir lieliska alternatīva sava personīgā auto iegādei, jo pašam jārūpējas tikai par degvielu vai elektrouzlādi un vējstikla šķidrumu.

Tāpat novērtēju, ka man un ģimenei nav jāuzņemas ilgtermiņa saistības, jo auto var atgriezt jebkurā brīdī – bez soda sankcijām. To noteikti novērtēs cilvēki, kuriem auto nepieciešams vien uz konkrētu laiku. Ja vasarā  pārvietojies ar velosipēdu, motociklu vai arī ziemas mēnešos dodies “pārziemot” uz siltajām zemēm – nav nepieciešams maksāt par automašīnu, kad tā netiek izmantota.

Ja tomēr vēlme pēc sava personīgā auto ir neremdināma, auto abonēšana var kalpot kā laba alternatīva ilgākam auto testam, pirms iegādes. Auto salonos piedāvātie dažu stundu vai pat dienu testi ne vienmēr iedod pilnu ieskatu par to, cik piemērots auto ir ģimenes vai biznesa ikdienas vajadzībām. Gadījumā, ja jaunais auto nav uz vietas un jāgaida, tad auto abonēšana sniedz iespēju izvēlēties auto uz laiku kamēr gaidi sava sapņu auto piegādi.

Kāds ir auto abonēšanas termiņš?

Es izmantoju auto abonēšanu jau gadu, bet tagad auto abonēšana ir kļuvusi vēl pievilcīgāka. Auto abonēšanas un lietošanas termiņu ir iespējams pagarināt līdz pat 48 mēnešiem. Jo garāks termiņš, jo mazāks ikmēneša maksājums. Tas padara šo pakalpojumu finansiāli izdevīgāku, ļaujot ilgtermiņā samazināt un nofiksēt kopējās izmaksas.

SIXT+ auto abonēšana

gallery icon
4

Mani TOP auto modeļi no SIXT+ auto abonēšanas

Nepilna gada laikā man ir bijusi iespēja izmēģināt gandrīz desmit dažādas automašīnas, tās pielāgojot savām konkrētā brīža vajadzībām. Lai arī izveidot TOP3 bija sarežģīti, uz doto brīdi tas izskatās šāds:

  1. 1. Tesla model Y – mana sirds gavilē, kad ikdienā pārvietojos ar šo auto, pateicoties tā minimālismam un augstajai digitalizācijas pakāpei. Šī automašīna nodrošina nevainojamu braukšanas pieredzi un funkcionalitāti, kas atbilst manam aktīvajam dzīvesstilam. Tomēr, kā divu bērnu tēvam, kuram ģimenes izbraucienos vienmēr bagāžniekā atrodas bērna rati, somas un citas mantas, šis auto ir iecienīts vairāk individuāliem braucieniem pa pilsētu.
  2. 2. Volvo XC90 – šo auto raksturo elegance, komforts un drošība. Šai automašīnai katrs sīkums ir pārdomāts un izstrādāts tā, lai tas sniegtu vislabāko braukšanas pieredzi. Šim auto ir ērti, ergonomiski sēdekļi, spēcīgs un vienlaikus kluss dzinējs, kas ļauj sajusties pārliecināti uz jebkura ceļa. Protams, drošība ir Volvo prioritāte un īpaši novērtēju to, ka auto ir aprīkots ar jaunākajām drošības tehnoloģijām, kas aizsargā gan mani, gan manus pasažierus.
  3. 3. Hyundai Tucson – ir kā atrast ideālu līdzsvaru starp komfortu un praktiskumu. Iekāpjot salonā, uzreiz sajūti rūpīgi izstrādātu interjeru ar augstas kvalitātes materiāliem. Savukārt uz ceļa Tucson pārsteidz ar savu jaudīgo un ekonomisko dzinēju, kas nodrošina vienmērīgu un dinamisku braukšanu gan pilsētā, gan ārpus tās. Tā vadāmība un braukšanas režīmi pielāgojas tavai noskaņai un ceļa apstākļiem, nodrošinot lielisku kontroli un pārliecību.