foto: Marek Hajkovsky
Slovākija – ziemas brīvdienas kalnos, kas sasildīs!
Tūrisms
2023. gada 24. novembris, 11:51

Slovākija – ziemas brīvdienas kalnos, kas sasildīs!

Reklāmas projekts

Tatru kalni ir īsta slēpotāju un ziemas ainavu mīļotāju paradīze, un karstie avoti šajā apkaimē ir kā balzams miesai un dvēselei.

Reģions piedāvā ne vien kalnu, bet arī distanču slēpošanu, kā arī pārgājienus un ekskursijas.

Tatros ir iespējams piedalīties slēpošanas ekskursijās, tāpat padomāts par distanču slēpotājiem un bezceļu slēpošanas faniem.

Štrbske Pleso katru gadu nodrošina vislabākos apstākļus distanču slēpošanai, un tie, kas ir izvēlējusies šādu atpūtu, to labi zina. Aizraujošus piedzīvojumus sola arī slēpošanas ekskursijas un ziemas pārgājieni uz unikāliem kalnu namiņiem. Pārgājieni ziemā pa kalniem ir burvīgs piedzīvojums.

Tūristi var apmeklēt Tatru Ledus templi, kas atrodas atpūtas centrā Hrebienok. Ziemā to jau kopš seniem laikiem pazīst kā brīnumainu ledus valstību. Šeit var nokļūt no Stari Smokovecas pa trošu dzelzceļu un apbrīnotledus tēlnieku radītos iespaidīgos mākslas darbus, kam šogad iedvesmas avots irbijusi Vestminsteras abatija. Ledus galerijā var piedalīties arī kultūras pasākumos un koncertos.

Alternatīva vai papildinājums slēpošanai – karstie avoti

Ziemas brīvdienas Slovākijas kalnos nozīmē ne tikai slēpošanu vai laika pavadīšanu svaigā gaisā. Slēpošanas kūrortu tuvumā pieejami vairāki termālo un minerālūdeņu avoti. Ūdensparki Tatralandia Liptovski Mikulāšā (www.tatralandia.sk), AquaCity Popradā (www.aquacity.sk) un Bešenovas akvaparks (www.besenova.com) ir ideāli piemēroti relaksācijai pēc slēpošanas vai kā laba alternatīva. Termālais ūdens, tropiskā temperatūra un ļoti daudz atrakciju sola gan atpūtu, gan patīkamas izpriecas, savukārt pirts procedūru radīto labsajūtu vairos dažādi pirts rituāli.

Tatru un Liptovas reģions piedāvā neaizmirstamu gastronomisko baudījumu. Gardēžus priecēs modernās tendences, bet ir vērts nobaudīt arī slovāku tradicionālos ņjoki ar brinzu (mīklas klimpas ar aitas sieru), kā arī ārstniecības augu liķierus.

Naktsmītņu plašajā piedāvājumā ir dažādu kategoriju viesnīcas, viesu nami, populāras lauku mājas vai mazi namiņi. Ērti un izdevīgi ir arī tas, ka vairāku naktsmītņu cenā papildus iekļautas biļetes uz slēpošanas trasi un termālo ūdeņu parku.

Vairāk informācijas: www.regiontatry.sk; www.visitliptov.sk