Ikvienu interesentu gaidām konferencē Skaļrunis
Bizness un ekonomika
2023. gada 27. septembris, 17:12

Ikvienu interesentu gaidām konferencē Skaļrunis

Sadarbības projekts

2023. gada 29. septembrī norisināsies komunikācijas prasmju kalves konference “Skaļrunis 2023”. Dalība konferencē ir bez maksas, aicinām piedalīties klātienē viesnīcā Riga Islande Hotel, iepriekš reģistrējot dalību https://ej.uz/Skalrunis2023 līdz 28. septembrim.

Konferencē piedalīties ir aicināts ikviens, īpaši nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji, kuriem būtisks ir komunikācijas atbalsts ceļā uz organizāciju darbības stiprināšanu un mērķu sasniegšanu.

Šogad konference norisināsies vienu dienu un tā būs vairākās daļās. No plkst. 10.00 līdz plkst. 12.30 konferences apmeklētājiem būs iespēja piedalīties komunikācijas sesijā, kurā būs iespējams iegūt ne tikai teorētiskās, bet arī pārbaudītas praktiskās zināšanās gan komunikācijas jomā, gan arī interešu pārstāvībā. Ar savu pieredzi un zināšanām dalīsies pieredzējuši eksperti komunikācijas un mediju jomā – Aija Kažoka, Armands Gūtmanis un Inese Pabērza.

Konferences otrā daļa – no plkst. 13.30 līdz plkst. 14.30 – tiks veltīta interešu pārstāvībai. Sadarbībā ar Latvijas Reto slimību aliansi būs iespējams piedalīties izglītojošā nodarbībā – izaicinājumu spēlē “Pacientu tiesības un pienākumi”, kurā būs iespēja gūt ieskatu situācijās, kas var rasties, saņemot veselības aprūpes pakalpojumus, kā arī gūt priekšstatu, kā rīkoties pacienta tiesību pārkāpuma gadījumos. Savukārt Veselības ministres padomniece pacientu pieredzes jautājumos Vita Šteina iepazīstinās ar “co-design” metodi labākai sadarbības veicināšanai.

Konferences noslēgumā – no plkst. 14.45 līdz plkst. 16.30 – norisināsies apaļā galda diskusija “Kā uzrunāt politikas veidotājus, lai tevi sadzirdētu”, kurā piedalīsies bijusī Veselības ministres padomniece pacientu pieredzes jautājumos Vita Šteina, Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Ploka, vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, juriste un Saeimas deputāte un Saeimas Cilvēktiesību komisijas vadītāja Ieva Brante. Diskusiju vadīs Juris Beikmanis, biedrības ģenētiski pārmantotu slimību pacientiem un līdzcilvēkiem “Saknes” valdes loceklis un zvērināts advokāts.

Konferenci organizē Biedrība ģenētiski pārmantotu slimību pacientiem un līdzcilvēkiem “Saknes” un Latvijas Reto slimību alianse.

Konferenci būs iespējams vērot arī tiešraidē ziņu portālā Jauns.lv, biedrības “Saknes” Facebook lapā un “Divi gani” YouTube kontā.

Plašāka informācija: www.skalrunis.lv