foto: Shutterstock
Brīdina “Android” telefonu īpašniekus! Tālruni var atbloķēt jebkurš, izmantojot vienkāršu triku
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 19. maijs, 12:07

Brīdina “Android” telefonu īpašniekus! Tālruni var atbloķēt jebkurš, izmantojot vienkāršu triku

Jauns.lv

“Android” viedtālruņus var viegli maldināt, lai tos atbloķētu, vienkārši turot īpašnieka fotoattēlu pretim telefonam, apgalvots izdevuma “Which” veiktajā pētījumā.

Tika konstatēts, ka septiņiem lielākajiem telefonu zīmoliem ir vāja sejas ID tehnoloģija, ko miljoniem cilvēku izmanto, lai aizsargātu savus tālruņus.

Pētījumā pārbaudīja 48 ierīces un atklāja, ka 19 no tām ir viegla apkrāpšanas iespēja.

Izmantotās fotogrāfijas pat nebija augstas kvalitātes - tikai parastas izdrukas uz papīra.

Visi testētie “Apple” tālruņi izturēja viltošanas testus.

Patērētāju tiesību aizsardzības grupa tagad aicina ikvienu, kam pieder kāds no “Android” tālruņiem, izslēgt sejas atpazīšanu un tā vietā izmantot pirkstu nospiedumu sensoru vai PIN kodu.

"Ir nepieņemami, ka zīmoli pārdod tālruņus, kurus var viegli apkrāpt, izmantojot 2D fotoattēlu, jo īpaši, ja tie neinformē savus klientus par šo ievainojamību," teica “Which” redaktore.

“Samsung” atbildēja, ka uzņēmums nodrošina dažādus biometriskās autentifikācijas līmeņus, un visaugstākais autentifikācijas līmenis ir pirkstu nospiedumu lasītājs.

“Nokia” apstiprināja, ka tās skartajos tālruņos ir sejas atpazīšanas programmatūra, kurai nav privilēģiju trešo pušu lietotnēs, un tā informē klientus, ka tālruni var atbloķēt persona, kas izskatās ļoti līdzīga.

Veicot testēšanu ar izdrukātiem attēliem, tā nav reģistrējusi nekādas problēmas.

“Vivo” norādīja, ka tālruņa iestatīšanas procesa laikā tā informē klientus, ka sejas atpazīšana ir mazāk droša nekā citas tās piedāvātās opcijas un ka pirms 2D sejas atpazīšanas sistēmas iestatīšanas klientiem ir jāpārskata un jāpiekrīt norādītajiem konfidencialitātes noteikumiem.