foto: Pixabay.com
Itālijā uzreiz divi populāri reģioni ievieš jaunus aizliegumus tūristiem
Ligūrija. Itālija.
Tūrisms
2023. gada 24. aprīlis, 06:01

Itālijā uzreiz divi populāri reģioni ievieš jaunus aizliegumus tūristiem

Jauns.lv

Itālija, kas ir viena no tūristu vidū populārākajām valstīm pasaulē, turpina ieviest jaunus aizliegumus centienos savaldīt pārmērīgas viesu plūsmas.

Itālijas ziemeļos populārais autonomais reģions Trentīno-Alto Adidže nolēmis ierobežot tūristu skaitu, kas tur apmetas, raksta "The Independent".

Konkrēti šajā reģionā pie Austrijas un Šveices robežas starp Dolomīta Alpiem atrodas populārā pilsēta Bolcāno.

"Noteiktā gadalaikā un noteiktos rajonos to (tūristu – red.) ir kļuvis par daudz. Mēs esam sasnieguši savu resursu robežu, mums ir bijušas problēmas ar ceļu satiksmi, bet iedzīvotājiem ir grūti atrast dzīvesvietu... Tūrisma sektors mums ir ļoti svarīgs no darbavietu un ekonomikas viedokļa, bet mēs esam sasnieguši robežu, tāpēc mēs esam veikuši šos pasākumus, lai garantētu labāku cilvēku plūsmas pārvaldību un tūristu izmitināšanu. Tūristi šeit ierodas, lai pastaigātos un redzētu skaistas vietas, nevis stāvētu sastrēgumā," savu lēmumu skaidro vietējās varas iestādes.

Saskaņā ar 2022. gada septembrī pieņemto jauno likumu reģionā ir nedaudz mazāk par 230 tūkstošiem oficiāli apstiprināto viesu gultu. Tāpat tiek ieviests aizliegums atvērt jebkuru jaunu izmitināšanas objektu, ja cita vieta netiek slēgta. Šis ierobežojums attiecas arī uz mājokli no "Airbnb".

Tāpat tika ieviesti ierobežojumi vienas dienas ekskursijām: tagad, lai apmeklētu galvenās tūristu vietas, ieskaitot "Pragser Wildsee" jeb Prāgas ezeru Prāgas Dolomītos Dienvidtirolē, nepieciešama iepriekšēja rezervācija.

Līdz ar to, vēsta "The Independent", zvejnieku pilsētiņā Portofino Dženovas provincē nolēmuši ieviest 275 eiro naudas sodus tūristiem, kuri "slaistās" vai pārāk ilgi kavējas populārajās lokācijās foto dēļ. Šīs lokācijas tagad tiks atzīmētas kā sarkanās vai negaidošās zonas.

Portofino mērs Mateo Viakava paziņojis, ka tūristi, kas piestāj, lai nofotografētos, izraisa "anarhisku haosu", tostarp pastāvīgus sastrēgumus un pārslogotas ietves, raksta UNIAN.

"Mērķis nav padarīt šo vietu ekskluzīvāku, bet ļaut visiem izbaudīt mūsu skaistumu. Vēlamies izvairīties no pārpildītības radītām bīstamām situācijām," viņš skaidro.

Kādi vēl ierobežojumi tūristiem ir spēkā Itālijā

Itālijas varas iestādes iepriekš ierosinājušas sodīt ar naudas sodu no 10 tūkstošiem līdz 60 tūkstošiem eiro cilvēkus, kas nodara postījumus pieminekļiem vai citiem kultūras objektiem.

No 2023. gada janvāra Itālijas Venēcija sāka iekasēt no tūristiem maksu par apmeklējumu. Tādējādi pilsēta kļuva par pirmo pasaulē, kas ieviesa šādu likumu.

2022. gada vasarā no tūristiem sāka ņemt maksu par divu skaistāko Itālijas pludmaļu apmeklējumu Maddalēnas arhipelāgā pie Sardīnijas ziemeļu krasta.