foto: Porsche.com
Nepārspējama jauda un lielāka greznība – jaunais Porsche Cayenne
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 21. aprīlis, 06:00

Nepārspējama jauda un lielāka greznība – jaunais Porsche Cayenne

Reklāmas projekts

Prestižajā Šanhajas autošovā tika prezentēts jaunais Porsche Cayenne 2024. gada modelis, kas ietver ievērojamus uzlabojumus piedziņas sistēmā, šasijās, aprīkojumā un veiktspējā. Uzreiz ar pirmo acu skatienu ir iespējams pamanīt izmaiņas 2024. gada modeļa Cayenne dizainā – gan salona, gan virsbūves dizains ir modernizēts. Tas vēl nav viss – jaunajā Cayenne ir moderns digitālais displejs, jaunākās tehnoloģijas, kā arī "Porsche Driver Experience" vadības koncepts, kas padarīs katru braucienu ar jauno Cayenne patiesi neaizmirstamu.

2024 Porsche Cayenne modelī redzam sportiskāku un modernāku dizainu, kā arī jaudīgāku motoru piedāvājumu, kas ir cieši saistīts ar Porsche apņemšanos padarīt Cayenne par sportiskāko automašīnu savā segmentā. Ar jauno Cayenne latiņa ir uzstādīta augstu – Cayenne līnijas viceprezidents Mihaels Šecle uzsver, ka “tas ir viens no plašākajiem produktu atjauninājumiem Porsche vēsturē”. Turpini lasīt rakstu, kurā pastāstīsim sīkāk par jaunā Porsche Cayenne 2024 uzlabojumiem un jaunievedumiem!

"Porsche Driver Experience" koncepts – iepriekš neredzēts komforta līmenis

foto: Porsche.com

Jaunajā Porsche Cayenne salonā ir grūti nepamanīt skaisto 12,3 collu "Porsche" komunikācijas sistēmas displeju, ar kura palīdzību vienkārši var piekļūt visām automobiļa funkcijām, sākot no GPS līdz mūzikas lietotnēm kā “Spotify” un “Apple Music”. Turklāt pirmo reizi Cayenne līnijā ir iekļauts digitāls 12,6 collu izliekts instrumentu panelis, kas apvieno visas moderno tehnoloģiju sniegtās priekšrocības. 

Jaunais Cayenne no Taycan pārņem "Porsche Driver Experience" konceptu, kas koncentrējas uz vadītāju un uzlabo automobiļa vadības kontroli – visas svarīgākās funkcijas ir novietotas uz stūres vai tai netālu. Sporta auto entuziastu uzmanību noteikti pievērsīs papildaprīkojuma piedāvājums ar 10,9 collu displeju pasažiera pusē, kas ļauj piekļūt “Porsche” informācijas un izklaides sistēmai, kā arī straumēt video un skatīties filmas. 

Arī Porsche seko līdzi jaunākajiem sasniegumiem AI tehnoloģijās, piedāvājot plašu asistenta sistēmu klāstu. Braukšanas komfortu un drošību palielinās aktīvais ātruma ierobežotājs, “Cornering Assist”, kas palīdzēs izbraukt sarežģītus līkumus, kā arī “Swerve Assist”, kas palīdzēs nenovirzīties no ceļa. Šie jaunie auto ir aprīkoti ar uzlabotu "Porsche InnoDrive" un adaptīvās kruīza kontroles sistēmu, kas ļaus izbaudīt katru braucienu ar Cayenne bez stresa.

Moderns eksterjers un inovatīva apgaismojuma tehnoloģija

Uzklausot iepriekšējā izlaiduma Porsche Cayenne atsauksmes, 2024. gada Cayenne modelī ir pārveidots eksterjers, kas iekļauj elegantu dzinēja pārsegu, izteiksmīgus lukturus un izliektus virsbūves spārnus. Jaunajam Cayenne ir eleganta bampera apakša ar integrētu numura zīmes turētāju, kā arī moderni trīsdimensiju dizaina aizmugurējie lukturi. Turklāt jaunais Cayenne ir pieejams trīs papildus krāsās, kā arī Porsche ir izstrādājis uzlabotu disku un riepu piedāvājumu.

Tomēr vislielākā uzmanība Šanhajas autošovā tika pievērsta “Martix LED” priekšējiem lukturiem, kas tagad ir pieejami Cayenne bāzes aprīkojumā. Tikmēr papildaprīkojumā tiek piedāvāti ”HD Martix LED” lukturi, kas ir pasaulē pirmie augstas izšķirtspējas LED lukturi – tie ir spilgtāki, drošāki un komfortablāki jebkurā braukšanas situācijā.

Teicama gaisa kvalitāte jebkurā situācijā

Rūpējoties par pasažieru un vadītāja labsajūtu un veselību, 2024 Porsche Cayenne modelī ir ieviesta unikāla gaisa kvalitātes uzlabošanas sistēma. Bāzes aprīkojumā jaunais Cayenne izmanto GPS datus, lai noteiktu tuvošanos tuneļu iebrauktuvei un aktivizētu gaisa recirkulāciju. Toties papildaprīkojumā Porsche piedāvā inteliģentu sensoru, kas nosaka mazo putekļu daļiņu līmeni un nepieciešamības gadījumā vairākkārt izfiltrē gaisu caur speciālu filtru. Tikmēr jonizators likvidē mikrobus un piesārņotājus gaisā, lai nebūtu jāuztraucas par alerģiskām reakcijām.

Jaunais Porsche Cayenne – vēl jaudīgāks

Standarta aprīkojumā jaunais Cayenne ir aprīkots ar trīslitru V6 benzīna motoru, kas spēj sasniegt līdz pat 353 zirgspēku lielu jaudu. Turklāt hibrīdauto versijā Porsche Cayenne E-Hybrid papildus 353 Zs benzīna motoram ir arī 176 Zs elektromotors, kā rezultātā iegūstam iespaidīgu 470 zirgspēku jaudu.

Cayenne S modifikācijā iepriekšējo V6 motoru ir nomainījis iespaidīgs četrlitru astoņcilindru motors, kas spēj attīstīt 468 zirgspēkus. Ātrumu 0–100 km/h Cayenne S sasniedz nieka 4,7 sekundēs, turklāt maksimālais šī sporta auto ātrums ir 273 km/h.

Paplašināts bāzes aprīkojums

foto: Porsche.com

Jaunā Porsche Cayenne bāzes aprīkojums nāk ar vairākiem jaunievedumiem, tostarp “Matrix LED” lukturiem, 20 collu diskiem un parocīgu bezvadu uzlādes staciju viedtālrunim. 2024. gada Porsche Cayenne modeli  jau ir iespējams pasūtīt Porsche centrā Rīgā, bet piegādes Latvijā sāksies no 2023. gada jūlija. Jaunā Porsche Cayenne cena ir sākot no 91 000 eiro (Coupe no 95 500 eiro) ar PVN. Tikmēr Cayenne E-Hybrid hibrīdauto izmaksās no 105 700 eiro, savukārt Cayenne S – no 110 300 eiro. Piepildi sapni par Porsche un apmeklē Porsche centru Rīgā vai ieskaties Porsche.lv mājaslapā!