foto: AFP/Scanpix
Pēc sadarbības pārtraukšanas ar Kanje Vestu "Adidas" piedzīvo lielus zaudējumus
Kanje Vests.
Bizness un ekonomika
2023. gada 10. februāris, 10:08

Pēc sadarbības pārtraukšanas ar Kanje Vestu "Adidas" piedzīvo lielus zaudējumus

Jauns.lv

Uzņēmums “Adidas” ir brīdinājis par lieliem peļņas zaudējumiem, ko radījusi sadarbības pārtraukšana ar reperi un modes dizaineri Kanje Vestu pagājušā gada novembrī, ziņo BBC.

Uzņēmuma jaunais izpilddirektors sacīja, ka uzņēmums šogad varētu zaudēt simtiem miljonu dolāru, ja nolems nepārdot “Yeezy” apavus.

Sporta apģērbu gigants pārtrauca attiecības ar Vestu, kurš šobrīd juridiski ir mainījis savu vārdu uz “Ye”, pēc tam, kad viņš sociālajos medijos publicēja antisemītiskus komentārus.

"Skaitļi runā paši par sevi. Pašlaik mēs nestrādājam tā, kā mums vajadzētu," paziņojumā sacīja uzņēmuma izpilddirektors Bjorns Guldens.

“Adidas” ziņoja, ka joprojām lemj, vai norakstīt atlikušās “Yeezy” akcijas, un, ja visas akcijas norakstīs, uzņēmuma peļņa samazināsies par 500 miljoniem eiro.

Papildus tam uzņēmums paredz, ka biznesa sakārtošana izmaksās vēl 200 miljonus eiro.

Tas varētu nozīmēt, ka “Adidas” šogad cietīs zaudējumus 700 miljonu eiro apmērā, informēja uzņēmuma izpilddirektors.

“Adidas” sagaida, ka peļņa varētu atgriezties 2024. gadā.

Lai gan lēmums izbeigt partnerību ar “Yeezy” būtiski negatīvi ietekmēja “Adidas”, uzņēmums pēdējā gada laikā ir saskāries arī ar citām problēmām.

Guldena kungs pievienojās "Adidas" šā gada sākumā no konkurenta “Puma” pēc tam, kad viņa priekšgājējs tika atstādināts pēc vairākiem brīdinājumiem par peļņas krišanos.

Irina Šaika un Kanje Vests ierodas Francijā, lai kopīgi nosvinētu repera dzimšanas dienu

gallery icon

Martā uzņēmums paziņoja, ka slēgs savus veikalus Krievijā un apturēs interneta veikala darbību, jo pievienojās virknei pasaules zīmolu, kas pēc iebrukuma Ukrainā atteicās savu preci pārdot Krievijā.