foto: unsplash.com
Kā darbojas kriptovalūtas investīcijas?
2022. gada 19. septembris, 06:00

Kā darbojas kriptovalūtas investīcijas?

Reklāmas projekts

Vai esi domājis par ieguldījumu kriptovalūtās? Lai gan Bitcoin ir vispazīstamākā digitālā valūta, šobrīd ir tūkstošiem citu kriptovalūtu. Ieguldījumi kriptovalūtās var izpausties dažādos veidos, sākot no to tiešas pirkšanas līdz iepirkšanai kriptovalūtu fondos un uzņēmumos. Tu vari iegādāties kriptovalūtu tieši, ieguldot tajās ar kriptovalūtas biržas vai dažu brokeru-dīleru starpniecību.

Dažādas kriptovalūtas ieguldījumu metodes
Apsverot ieguldījumu kriptovalūtās, Tev var ienākt prātā viena vai vairākas metodes - kriptovalūtu iegāde un turēšana. Lai gan tiešā bitkoina iegāde, iespējams, ir vispopulārākā stratēģija, lai palielinātu Tava portfeļa ietekmi uz kriptovalūtām, ir arī citi veidi, kā ieguldīt:

  • Tieši iegādājies un uzglabā kriptovalūtas: Tev ir iespēja tieši iegādāties vienu vai vairākas kriptovalūtas, turklāt, izvēles diapazons ir no vispazīstamākajām digitālajām valūtām, piemēram, Ethereum un Bitcoin, līdz salīdzinoši nezināmās monētām, kas nesen tika izdotas (ICO).
  • Ieguldi uzņēmumos, kas orientēti uz kriptovalūtām: tie ir uzņēmumi, kas daļēji vai pilnībā var likt uzsvaru uz kriptovalūtām. Tavas iespējas ietver uzņēmumus, kas ražo kriptovalūtu maininga aprīkojumu, atbalsta kriptovalūtas, piemēram, PayPal Holdings Inc. un Robinhood Markets Inc., kā arī daudzus citus uzņēmumus ar dažādu iedarbības pakāpi. Vari arī ieguldīt naudu uzņēmumos, kuru bilancēs ir daudz kriptovalūtu, piemēram, MicroStrategy Inc.
  • Ieguldi fondos, kas orientēti uz kriptovalūtu: ja nevēlies izvēlēties no dažādiem konkrētiem kriptovalūtu uzņēmumiem, vari to nedarīt. Papildus biržā tirgotajiem fondiem (ETF), tostarp indeksu fondiem un nākotnes līgumu fondiem, vari izvēlēties kādu no dažādiem kriptovalūtu ieguldījumu fondiem.
  • Kļūsti par kriptovalūtu ieguvēju vai pārbaudītāju: kriptovalūtu ieguve vai kalpošana par validētāju kriptovalūtu tīklā, iespējams, ir visvienkāršākais veids, kā ieguldīt kriptovalūtās. Bonusi, ko saņem kriptovalūtas ieguvēji un pārbaudītāji, var uzskatīt par ieguldījumiem vai tos konvertēt citās valūtās.
foto: unsplash.com

Kā iegādāties kriptovalūtas
Izmanto kriptovalūtas biržu, ja vēlies veikt tiešos ieguldījumus kriptovalūtās. Kā iegādāties kriptovalūtu, izmantojot biržu. Tas notiek šādi:

1. Izvēlies kriptovalūtas biržu, kuru vēlies izmantot darbībā. Uzticama, labi zināma birža ar plašu valūtu klāstu, piemēram, Binance ir Tava labākā izvēle.

2. Izveido savu kontu. Lai pabeigtu reģistrācijas procedūru, Tev būs jāiesniedz sava personas informācija un jāpierāda sava identifikācija. 

3. Pievieno savam kontam FIAT valūtu. Lai varētu iegādāties kriptovalūtu, Tev vispirms ir jāfinansē savs maiņas konts ar citu naudu, piemēram, eiro vai ASV dolāriem.

4. Izvēlies kriptovalūtu, kuru vēlies iegādāties. Tev ir iespēja ieguldīt vienā vai vairākās kriptovalūtās. Lai pieņemtu lēmumu, veic rūpīgu izpēti.

5. Veic pieprasījumu izvēlētās kriptovalūtas prikumam. Lai veiktu un pabeigtu pirkšanas pasūtījumu vienai vai vairākām kriptovalūtām izpildi biržas norādījumus.

6. Saglabā savu digitālo maku tur, kur glabā savu kriptovalūtu. Informācija, kas nepieciešama, lai piekļūtu savām kriptovalūtām, tiek saglabāta digitālajā makā pēc pirkuma pabeigšanas. 

Regulāra visa portfeļa pārskatīšana, lai noteiktu, vai Tev ir nepieciešams līdzsvarot savus aktīvus, ir investoru labākā prakse. Atkarībā no Tava ieguldījuma mērķiem un citām finanšu prasībām tas var nozīmēt Tavu kriptovalūtu iedarbības paplašināšanu vai samazināšanu.

Kas Tev jāzina par kriptovalūtu pirms ieguldīšanas
Investīcijas kriptovalūtās tiek uzskatītas par riskantām. Pat vispazīstamākajām kriptovalūtām ir daudz neparedzamākas cenas nekā cita veida aktīviem, piemēram, akcijām. Nākotnes likumdošanas izmaiņas, var ietekmēt kriptovalūtu cenu noteikšanu, jo sliktākajā gadījumā kriptovalūtas tiek padarītas nelegālas un zaudē savu vērtību.

Neskatoties uz to, daudzi investori piesaista kriptovalūtu tās potenciālo ieguvumu dēļ. Ja izlemsi ieguldīt, jebkura digitālā monēta, kuru plāno iegādāties, pirms pirkuma ir rūpīgi jāizpēta. Iegādājoties kriptovalūtu, pievērs īpašu uzmanību darījumu izmaksām, jo ​​dažādās valūtās tās var ievērojami atšķirties.

Tā kā kriptovalūtu nozare strauji attīstās, ir ļoti svarīgi sekot līdzi visiem jaunajiem notikumiem, kas var ietekmēt Tavus kriptovalūtu krājumus. 

Īpaši svarīgi ir izvairīties no vairāk naudas ieguldīšanas kriptovalūtās, nekā vari atļauties zaudēt, ņemot vērā to, cik riskantas kriptovalūtas ir kā aktīvu klase.

foto: unsplash.com

Vai kriptovalūtas ir gudrs ieguldījums?
Investīcijas kriptovalūtās nav piemērotas visiem. Kriptovalūtas vērtību nepastāvības dēļ šis ieguldījumu veids, iespējams, nav laba izvēle piesardzīgajiem investoriem. Ieguldījumi vienā vai vairākās kriptovalūtās var būt jums piemērota izvēle, ja apzinies iespējamos riskus, esi gatavs veikt nepeiciešamo izpēti un vari atļauties ieguldīto naudu zaudēt.