Kā Klix risinājums atvieglo iepirkšanos Baltijas lielākajos interneta veikalos?
Bizness un ekonomika
2022. gada 29. augusts, 07:00

Kā Klix risinājums atvieglo iepirkšanos Baltijas lielākajos interneta veikalos?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Iepērkoties internetā, tipiski saskaramies ar trim posmiem – vēlamās lietas vai pakalpojuma meklēšana, apmaksas process un piegāde. Grūtības vai neērtības jebkurā no šiem soļiem liek padomāt divreiz, vai nākamajam pirkumam izvēlēties to pašu interneta veikalu. Tāpēc liela daļa e-komercijas tirgotāju aktīvi iegulda digitālajos risinājumos un inovācijās, lai atvieglotu pircēju ceļu. Viens no jaunumiem, ko arvien biežāk var pamanīt interneta veikalos, tajā skaitā RD Electronics, 1A.lv, Ksenukai.lv, airBaltic un citās, ir pirkuma apmaksa ar Klix.

Kas ir Klix?

Tas ir bankas Citadele paspārnē izstrādāts e-komercijas risinājums, kas šobrīd jau vairāk nekā 600 interneta veikaliem Baltijā nodrošina maksājumu pieņemšanas funkcijas – gan tradicionālos karšu maksājumus un maksājumus ar internetbankas saiti, gan unikālus risinājumus, piemēram, lietotni pircējiem, kas ļauj apmaksāt pirkumu grozu, ievadot tikai telefona numuru.

Kur interneta veikalā varam redzēt Klix risinājumu?

Mirklī, kad pirkuma grozā ir  jāizvēlas apmaksas metode, atkarībā no konkrētā veikala izvēlētajiem Klix risinājumiem, parādās vairākas Klix apmaksas metodes: 1) Klix Pay by card (apmaksa ar karti); 2) apmaksa ar populārāko banku interneta bankām (nodrošina Klix); 3) apmaksa ar Klix Pay later, kas nodrošina iespēju sadalīt pirkuma summu vairākos maksājumos.

Lai iepirkšanās pieredzi padarītu vēl ērtāku, ikvienam pircējam ieteicams lejupielādēt Klix App lietotni un piereģistrēt savas maksājumu kartes. Kad plānots veikt apmaksu jebkurā no Klix partneru veikaliem, pirkuma brīdī būs iespēja izvēlēties kādu no Klix App reģistrētajām kartēm un apstiprināt apmaksu ar vienu klikšķi lietotnē. Lietotne atrodama Apple App Store un Google PlayStore.

Ko iegūst pircēji?  

Nekas nav vērtīgāks par laiku, un tieši to iegūst interneta pircēji, kuri ikdienā pirkumus apmaksā ar Klix. Maksājumu kartes dati būs jāievada tikai pirmo reizi un turpmāk visos veikalos, kur integrēts Klix, varēsiet vienkārši apstiprināt pirkumu, ievadot savu unikālo PIN kodu, ko Klix atsūtīs īsziņā. Ja izvēlaties instalēt Klix App lietotni, tad pirkuma apstiprināšanas brīdī būs vienkārši jāapstiprina pirkums ar vienu klikšķi. 

Tāpat bieži par lielākām precēm klientiem gribētos maksāt pa daļām, līdz ar to populārs kļūst iepirkšanās veids, kur pircējs iegādājas preci ar “pērc tagad, maksā vēlāk” risinājumu. Šo funkciju pircējiem piedāvā Klix Pay later. Apmaksas brīdī pircējam ir iespēja izvēlēties dalīto maksājumu, savukārt tirgotājs saņem pilno summu un sāk pasūtījuma izpildi.

Kuros veikalos var izmantot Klix?

Klix partneru lokā ir ne vien tādi e-komercijas milži kā airBaltic, K-Senukai, 1A.lv, Pasažieru vilciens, RD Electronics, bet arī dažādi nišas veikali, piemēram, Jahonts, Mēness aptieka, Sky & More, BTA Baltic Insurance Company, Spirits & Wine un daudzi citi. Visu Klix partneru sarakstu var apskatīt šeit: https://klix.app/klix-partneri/

Klix ieviešana un izmantošana ir uzņēmējiem draudzīga   

 Ja pircējam Klix uzstādīšanai un lietošanai nevajadzētu sagādāt nekādas problēmas, tad ar tirgotājiem ir līdzīgi – ieviešana ir salīdzinoši vienkārša un ātra. Ja tirgotājs lieto kādu no populārākajām e-komercijas platformām, piemēram, Shopify, Mozello, Woocommerce, Magento, OpenCart, PrestaShop, tad risinājuma ieviešana notiek pēc “plug & play” principa, kas nozīmē - – Klix var sākt lietot uzreiz. Ja tiek izmantots kāds biznesam pielāgotākus e-komercijas risinājumus, tad integrāciju operatīvi palīdzēs veikt atsaucīgā Klix atbalsta komanda.   

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Klix