foto: Publicitātes foto
Pasaulē lielākais ēzelis, ērglis uz rokas un elektriskais krēsls ziedu festivālā? Tā visa ir īstenība!
Gandrīz 10 metru augstā provocējošā pa pusei cilvēka, pa pusei ēzeļa skulptūra ir jau vairākus gadus notiekošā V. Šekspīra lugas „Sapnis vasaras naktī“ iedvesmotā ziedu festivāla simbols.
Tūrisms
2022. gada 10. augusts, 11:06

Pasaulē lielākais ēzelis, ērglis uz rokas un elektriskais krēsls ziedu festivālā? Tā visa ir īstenība!

Reklāmas projekts

Vasara ir laiks ceļojumiem pa Lietuvu, interesantu vietu un nebijušu izjūtu meklēšanas laiks. Viens no šādiem galamērķiem ir Lietuvā par lielāko sauktā Pakrojas muiža, kas ir atzīta par vienu no pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, Lietuvas „Gada tūrisma objekts 2018, 2019, 2021“. Tajā katru dienu tiek rekonstruēta XIX gadsimta beigu dzīve.

Rekomendējam TOP 10 piedzīvojumus šajā muižā: 

  1. Paklaiņojiet utopiskajā ziedu daudzveidībā Ziemeļeiropā lielākajā ziedu festivālā. Šobrīd norisinās jau IV ziedu festivāls „Sapnis vasaras naktī“, kas pārsteigs ar tiešām utopisku ziedu daudzveidību, jauniem radošiem risinājumiem, drosmīgu kolorītu, ziedu un dārzeņu harmoniju un milzīgām ziedu skulptūrām. Festivāls aicina katru dienu līdz pat pirmajām salnām.   
  2. Nofotografējieties pie pasaulē lielākā ēzeļa. Gandrīz 10 metru augstā provocējošā pa pusei cilvēka, pa pusei ēzeļa skulptūra ir jau vairākus gadus notiekošā V. Šekspīra lugas „Sapnis vasaras naktī“ iedvesmotā ziedu festivāla simbols. To tiešām obligāti jāiemūžina!
  3. Apskatiet makabrisko ērmību kolekcijas. Panoptiks (Cabinet of Curiosities) ir vienīgā šāda vieta Lietuvā, kas aicina no tuvuma apskatīt dīvainas, pat makabriskas, un reizē īpaši modernās XIX gs. noslēpumu kolekcijas. Šādās kolekcijās bija interesanti, neparasti eksponāti no visas pasaules, ar ko lepojās viesu priekšā.
  4. Izbrauciet ar karieti vai senatnīgo automobili. Lielo, vairāk nekā 10 ha plašo, muižas teritoriju iespējams apskatīt ne tikai kājām, bet arī ērti iekārtojoties karietē, senatnīgā automobilī vai pat hipomobilī. Pēdējais transporta līdzeklis ir interesants ar to, ka tā ir kā kariete ar motoru, bet, protams, bez zirga.
  5. Te uz jūsu rokas piezemējas ērglis! Atklājiet medību putnu apmācību mākslu. Muižā tiek atjaunotas senās medību putnu audzēšanas tradīcijas. Medības ar plēsīgajiem putniem ir iekļautas UNESCO pasaules nemateriālās kultūras mantojuma sarakstā. Muižā iespējams ieraudzīt ērgļus, vanagus, ūpjus, to dresūru, putnus nofotografēt.
  6. Vai jums būs drosme jāt uz kamieļa? Muižas kūtī dzīvo ne tikai zirgi, aitas, ēzelis, zosis, pīles, vistas, tītari, bet arī daudzus pārsteidzošais kamielis, kurš šovasar ir gatavs panest apmeklētājus uz savas divkuprainās muguras.
  7. Piedalieties alus mucas šaušanā un iepazīstiet spirta rūpnīcas dzērienu destilācijas procesu vara traukos. Vēsturiskā XVII gs. alus darītava un spirta rūpnīca pārsteidz ar autentiskiem ražošanas procesiem, ļauj tos redzēt, izmēģināt, bet programmas laikā pat nogaršot produkciju.
  8. Atrakcijai tikai drosmīgākajiem. Moku pagrabs — vēl viena vieta, kas eksistē tikai šajā muižā. Leģenda vēsta, ka viens no baroniem ir bijis ārkārtīgi nežēlīgs, nemitīgi izdomājot sodus vaļiniekiem, kuri pārkāpuši noteikumus. Savu vietu Moku pagrabā ir atraduši dažādi moku rīki, bet tagad tos vēl papildinājusi giljotīna un joprojām strādājošs elektriskais krēsls. Dzirdot Moku pagraba stāstus, drosmi zaudē arī drošākais...
  9. Vai jau nogaršojāt muižas nātru pesto? Jaunums ir iespēja muižā savu organismu palutināt ar dabīgiem un veselīgiem fermentētiem dārzeņiem un sulām. Jauns degustācijas atradums ir nātru pesto, kuru varat nogaršot, apmeklējot muižā izveidoto fermentēto dārzeņu veikaliņu.
  10. Velt, vedot, liet, bet varbūt destilēt? Muižas amatnieku manufaktūras un tajās darbojošies amatnieki ļaus atklāt jūsu slēptos talantus vilnas velšanā, podniecībā, dabīgu sveču liešanā vai aromātu radīšanā muižas parfimērijā. Radošajā procesā varēsiet pavadīt pat visu dienu.

Pasaulē lielākais ēzelis, ērglis uz rokas un elektriskais krēsls ziedu festivālā Pakrojas muižā

gallery icon

Un tas nepavisam nav viss, ko varat atrast un piedzīvot! Kur nu vēl strādājošie oriģinālie tvaika motori — īsti tehnikas sasniegumi! Bagātās seno motoru un rīku ekspozīcijas, šuvējas ar rokām atjaunotie XIX gs. beigu kostīmi, apakšveļa, seno fotogrāfiju darbnīca un nenogurstošās gadatirgus ērģeles, kā arī restorāni ar vēsturiskiem ēdieniem. Muižas dzīvi varat izdzīvot Pakrojas muižā katru dienu no plkst. 12.00. Vairāk informācijas www.pakruojo-dvaras.lt