foto: Publicitātes
Par ierastu praksi interneta veikalos kļūst pirkumu apmaksa ar Klix
Telefons ar Klix.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 19. jūlijs, 09:51

Par ierastu praksi interneta veikalos kļūst pirkumu apmaksa ar Klix

Jauns.lv

Jau vairāk nekā 600 interneta veikalos Baltijā ir iespējams ērti norēķināties ar maksājumu pieņemšanas risinājumu Klix, kas klientiem ievērojami atvieglo iepirkšanos. Savukārt e-komercijas tirgotājiem risinājums palielina veiksmīgi pabeigto pirkuma grozu skaitu, palielinot apgrozījumu pat par 30 %. Klix partneru lokā ir ne vien tādi e-komercijas milži kā airBaltic, K-Senukai, 1A.lv, Pasažieru vilciens, RD Electronics, bet arī dažādi nišas veikali, piemēram, Jahonts, Mēness aptieka, BTA Baltic Insurance Company un daudzi citi.

Ko unikālu piedāvā Klix?

Klix ir bankas Citadele paspārnē izstrādāts e-komercijas risinājums, kas interneta veikaliem piedāvā vairākas maksājumu pieņemšanas funkcijas– gan tradicionālos karšu maksājumus un maksājumus ar internetbankas saiti, gan unikālus risinājumus, piemēram, lietotni pircējiem, kas ļauj apmaksāt pirkumu grozu, ievadot tikai telefona numuru. Uzņēmumam tikai jāintegrē Klix risinājums savā e-veikalā un par maksājumu pieņemšanu vairs nav jāraizējas. Klix piedāvā arī dalītā maksājuma risinājuma integrēšanu savā e-veikalā, tā ļaujot lielākam klientu lokam noformēt pirkumu līdz galam.

Kāpēc e-komercijas tirgotāji izvēlas Klix?

Klix integrēšana e-veikalā nozīmē ērtāku un ātrāku apmaksas procesu pircējam, kas ievērojami palielina to klientu skaitu, kas nepamet pirkumu grozu, jo, piemēram, nebija iespējams norēķināties ar klienta internetbanku vai vienīgā iespēja bija apmaksāt pirkumu, ievadot bankas kartes datus, vai arī apmaksas process vienkārši bija pārāk garš.

Klix piedāvā četras dažādas funkcijas, un to integrēšana e-veikaliem ir ļāvusi palielināt veikala apgrozījumu līdz pat 30 %.

  • Klix Pay by card – karšu maksājumi (Visa, Mastercard) un pirkuma apstiprināšana, vienkārši ievadot telefona numuru, ja klients jau iepriekš veicis apmaksu ar Klix. Jauniem Klix lietotājiem ir 2 opcijas. Vai nu lejupielādēt Klix App lietotni un reģistrēt tajā savu karti vēl pirms pirkuma veikšanas, vai nu vienreiz jāveic pirkums kādā no Klix partneru veikaliem, kur atzīmē piekrišanu reģistrēt savus kartes datus Klix, un nākamreiz tajā pašā veikalā un visos citos, kur integrēts Klix, jau var norēķināties, ievadot tikai telefona numuru.   
  • Multilink – risinājums, kas ļauj ar vienu integrāciju nodrošināt maksājumus ar visu lielāko Baltijas banku internetbankām. Tas ir viens no klientu pieprasītākajiem un iecienītākajiem apmaksas veidiem, jo nepieciešams tikai telefons, kurā apstiprināt pirkumu ar savas bankas verifikācijas rīku – MobileScan, Smart ID u.c. 
  • Klix Pay Later – tiešsaistes aizdevuma noformēšanas rīks, kas ir preču un pakalpojumu iegāde pēc principa “pērc tagad, maksā vēlāk”. E-komercijas vietnēs, kur integrēts Klix Pay Later, pircēji var izvēlēties, kādā veidā apmaksāt savu pirkumu grozu – maksāt tūlīt vai sadalīt pirkuma summu, pilnu aizdevuma atmaksu veicot 36 mēnešu laikā, vai veikt pilnu atmaksu viena, trīs vai sešu mēnešu laikā bez pārmaksas. Tirgotājs vai pakalpojumu sniedzējs samaksu par pārdoto saņem uzreiz, jo mirklī, kad klients izvēlas maksāt, izmantojot aizdevumu, Klix Pay Later pāris desmitu sekunžu laikā pircējam piedāvā personalizētus vairākus aizdevumu piedāvājumus no dažādiem aizdevējiem (Citadele banka, Vizia, Lateko). Klientam atliek ievadīt pamatinformāciju par sevi un beigās izvēlēties sev tīkamāko apmaksas variantu. 
  • Klix Quick Checkout – apmaksa, apstiprinot pirkumu Klix.app lietotnē, kurā klients jau ir pievienojis savu maksājumu karti. Klix Quick Checkout radīts ar mērķi atvieglot klientiem tieši to daļu, kas saistīta ar savas kontaktinformācijas, piegādes un maksāšanas veida norādīšanu. Klix lietotne pircējiem ir pieejama gan Android, gan iOS ierīcēm. 

Ko iegūst pircēji?

Nekas nav vērtīgāks par laiku, un tieši to iegūst e-veikalu klienti, kuri ikdienā pirkumus apmaksā ar Klix. Maksājumu kartes dati būs jāievada tikai pirmo reizi un turpmāk visos veikalos, kur integrēts Klix, klients varēs vienkārši apstiprināt pirkumu, ievadot savu unikālo PIN kodu, ko Klix atsūtīs īsziņā. Ja klients instalēs Klix.app lietotni, tad pirkuma apstiprināšanas brīdī būs vienkārši jāapstiprina pirkums ar vienu klikšķi.

Klienti iegūst arī citas maksājumu pieņemšanas metodes – maksāšanu ar savas bankas internetbankas saiti jeb Multilink.

Tāpat bieži klienti par lielākām precēm vēlas maksāt pa daļām, līdz ar to arvien populārāks kļūst iepirkšanās veids, kur pircējs iegādājas preci ar “pērc tagad, maksā vēlāk” risinājumu. Šo funkciju e-komercijas tirgotājiem piedāvā Klix Pay Later. Klients iegādājas preci vai pakalpojumu, norādot, ka maksās pa daļām, bet tirgotājs saņem pilno maksājumu un sāk pasūtījuma izpildi. Tas ir izdevīgi tirgotājam un paātrina visu iepirkšanās procesu.

Klix ieviešana un izmantošana ir uzņēmējiem draudzīga  

Ja pircējam Klix uzstādīšanai un lietošanai nevajadzētu sagādāt nekādas problēmas, tad ar tirgotājiem ir līdzīgi - ieviešana ir salīdzinoši vienkārša un ātra. Ja tirgotājs lieto kādu no populārākajām e-komercijas platformām, piemēram, Shopify, Mozello, Woocommerce, Magento, OpenCart, PrestaShop, tad risinājuma ieviešana notiek pēc “plug & play” principa, kas nozīmē, ka Klix var sākt lietot uzreiz. Ja izmanto kādus savam e-komercijas biznesam pielāgotākus risinājumus, tad integrāciju palīdzēs veikt atsaucīgā Klix atbalsta komanda.  

Klix mājaslapā ir pieejama pieteikuma forma, kurā var atstāt kontaktus, lai ar uzņēmumu sazinās Klix pārstāvis un vienojas par tikšanās datumu, kurā par Klix var pastāstīt sīkāk.

Uzzini vairāk par Klix https://klix.app/.     

Raksts tapis sadarbībā ar Klix