Tā notika "Absolut Elyx" meistarklase Rīgā. FOTO
14. maijā bārā XIII notika degvīna Absolut Elyx meistarklase, kur kokteiļu pagatavošanas mākslu demonstrēja pasaulē labākā kokteiļbāra Artesian bārmenis Rudi Carraro.
Ceturtdienas pēcpusdienā bārā XIII pulcējās Latvijas labākie bārmeņi, jo vienas dienas vizītē Rīgā bija ieradies Londonas kokteiļbāra Artesian bārmenis Rudi Carraro ar meistarklasi. Protams, ka mūsu valsts bārmeņi vēlas sekot līdzi pasaules kokteiļu modei un kuplā pulkā apmeklēja pasākumu.
Rudi Carraro dzimtene ir Itālija, bet savu karjeru apkalpošanas sfērā viņš uzsāka 16 gadu vecumā, kad vietējā disko bārā spodrināja glāzes. Pēc dažiem gadiem viņš mēroja ceļu uz Londonu, iepriekš nezinot, kur un kā pelnīs naudu. Taču pēc iegūtās darba pieredzes itāļu restorānā, vīna bāros un citviet, Carraro nu strādā pasaules labākajā kokteiļbārā Artesian.
Kokteiļu pagatavošanā bārmenis izmantoja degvīnu Absolut Elyx.
Tam ir labāko degvīna radīšanas tradīciju esence, un tas tiek gatavots ar rokām kapara destilatorā, kas saglabājies kopš 1929. gada. Rudi kokteiļu pagatavošanas māku vēroja vairāk nekā divdesmit Latvijas labākie bārmeņi. Katrs no viņiem varēja nodegustēt pagatavotos kokteiļus un iegūt jaunas zināšanas.
Viens no meistarklases organizatoriem kokteiļu eksperts Edgars Grišulis uzskata, ka tam, cik gards ir kokteilis, vienlīdz svarīgs ir arī serviss. „Meistarklase rīkota, lai Latvijas bārmeņi redz, kā strādā vadošie bāri pasaulē. Taisot kokteili, ir būtiski padomāt par garšu, skatu, smaržu un dzirdi – tā, lai visas maņas būtu iesaistītas. Taču fantastisks kokteilis vēl nenozīmē – viss gatavs. Bārmenim jārūpējas, lai viesis justos kā karalis. Tas ir svarīgi, tāpēc ceru, ka Latvijas bārmeņi kaut mazumiņu no redzētā paņems līdzi uz saviem bāriem un pēc kāda laika varēsim iet uz jebkuru bāru Rīgā, un tur būs jauns pārsteigums, jaunas garšas un izskats,” nākotnes vīziju ieskicē Edgars Grišulis.
Viņš jauca kokteiļus prinča Džordža piedzimšanas ballītē
Rudi Carraro Rīgā uzturējās vienu dienu un paguva ne tikai novadīt meistarklasi, bet arī apmeklēt dažus pilsētas restorānus. „Man kā itālim patīk ēst – daudz un labu ēdienu,” atzīst bārmenis, kurš pirmo reizi dzīvē Rīgā nodegustēja pelmeņus, un tie viņam tīri labi gāja pie sirds. „Man patīk atklāt jaunas zemes, jaunus ēdienus, tāpēc brīvajā laikā daudz ceļoju,” stāsta Rudi. Viņam lielāko prieku dzīvē sagādā darbs pasaules labākajā kokteiļbārā Artesian un cilvēki, kurus tur ik dienu satiek. „Bārā darba diena paskrien ļoti ātri, nav laika depresijai, bēdām, jo visu laiku sarunājies ar cilvēkiem un smaids jebkuram uzlabo omu. Esmu laimīgs, ka man ir tāds darbs,” saka Rudi.
Viņš atzīstas, ka gatavojis kokteiļus pat svinībās par godu Anglijas karaļnama atvases, prinča Džordža, piedzimšanai. Savu iecienītāko kokteili Carraro gan nespēj nosaukt – tas var būt jebkurš no tiem daudziem desmitiem kokteiļu, ko dienā viņš pasniedz bāra klientiem.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.
Tā notika degvīna „Absolut Elyx” meistarklase Rīgā
Reklāmraksts tapis sadarbībā ar „Absolut Elyx”