foto: Publicitātes
“Carguru” investēs miljonu eiro jaunu hibrīdauto iegādē
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 1. jūnijs, 12:04

“Carguru” investēs miljonu eiro jaunu hibrīdauto iegādē

Jauns.lv

Latvijas auto koplietošanas uzņēmums SIA “Slyfox”, kas strādā ar zīmolu “Carguru”, papildinās savu autoparku ar 50 jaunām "Toyota" hibrīdautomašīnām. Auto iegādei piesaistīts finansējums no "Citadele Leasing" viena miljona eiro apmērā, portālam Jauns.lv pastāstīja "Citadele" pāstāvji.

“Neskatoties uz to, ka uzlādes staciju tīkls Rīgā un Latvijā kopumā attīstās, vēl nepieciešams laiks, lai pāreja uz elektroauto būtu ērta arī koplietošanas tirgus lietotājiem. Tas arī viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc “Carguru” autoparks papildināts ar "Toyota" pilnā hibrīda elektriskajiem automobiļiem," stāsta uzņēmuma dibinātājs Vladimirs Reskājs. 

"Minētie auto ir pašuzlādes - tos nav nepieciešams pievienot elektrotīkliem, un tas nerada neērtības mūsu lietotājiem."

“Iedzīvotāju interese par auto koplietošanas pakalpojumiem aug gadu no gada, taču īpašu pieprasījuma kāpumu jūtam no šī gada otrā ceturkšņa,” norāda Reskājs, vienlaikus atklājot, ka “Carguru” lietotāju iecienītākais auto modelis ir "Toyota CHR Hybrid". 

Bankas "Citadele" meitas uzņēmuma "Citadele Leasing" vadītājs Latvijā Pēteris Plaudis norāda, ka uzņēmumi, kuru darbība ir balstīta uz zaļās mobilitātes principiem, jau šobrīd nodrošina savu konkurētspēju nākotnē, turklāt degvielas cenu pieaugums hibrīdauto iegādi pamato arvien vairāk.

"Esam novērojuši, ka iedzīvotājiem transporta kontekstā arvien svarīgāk ir saprast pašu atstāto ietekmi uz vidi, tāpēc no maija "Citadele Leasing" klientu portālā ikvienam ir iespēja redzēt sava transporta līdzekļa oglekļa pēdas nospieduma aprēķinu un noskaidrot, cik koku nepieciešams iestādīt, lai to kompensētu,” uzsver "Citadele Leasing" vadītājs Latvijā. 

foto: Publicitātes

Plaudis piebilst, ka, neskatoties uz Latvijā patreiz valdošo elektroauto popularitātes pieaugumu, no Rietumeiropas šajā nišā joprojām atpaliekam par 5 - 7 gadiem: “Elektroauto lielākoties iegādājas juridiskas personas un tieši dažādu uzņēmumu autoparki nodrošina lielāko nobraukumu, tādēļ nozare aktīvi runā par nepieciešamo valsts atbalsta programmu arī juridiskām personām, kas dotu būtisku pienesumu elektroauto tirgus stimulēšanā un CO2 izmešu samazināšanā.” 

"Carguru" autoparks patlaban sastāv no 200 automašīnām, no kurām aptuveni 70 % ir "Toyota" markas hibrīdauto, kā arī Nissan un Volkswagen markas automašīnas. "Toyota" hibrīda klases auto ir gan ekonomiski, gan arī nodrošina savā klasē zemākās CO2 emisijas. 

SIA "Slyfox" ar zīmola nosaukumu "Carguru" ir Latvijā pirmais reģistrētais auto koplietošanas uzņēmums, kas tirgū darbojas kopš 2016. gada.

"Citadele Leasing" ir "Citadele" grupas uzņēmums ar filiālēm Igaunijā un Lietuvā, kas Baltijas privātpersonām un uzņēmumiem piedāvā pilnu līzinga pakalpojuma klāstu. Uzņēmums apvieno SIA "UniCredit Leasing" un "Citadele" ilggadējās nozares zināšanas, profesionāļus, klientu servisu un mūsdienīgos digitālos risinājumus.