Ķīpsalā norisinās starptautiskā izstāde "Auto 2022"

gallery icon
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 29. aprīlis, 16:00

Ar kādu auto brauksim nākotnē? No retro līdz jaunāko modeļu pirmizrādēm izstādē "Auto 2022". FOTO

Jauns.lv / LETA

No piektdienas līdz 1.maijam Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2022", informēja izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" pārstāvji.

Izstādes "Auto" vadītājs Gints Šāvējs norāda, ka, neskatoties uz izaicinājumiem autobūves nozarē, kas ietekmē autoražošanas un piegādes procesus pasaulē un arī Latvijā, auto izplatītāji izstādei ir sarūpējuši daudz jaunāko auto modeļu pirmizrādes.

Tostarp Baltijā pirmizrādi "Auto 2022" piedzīvos jaunās paaudzes "Jeep Grand Cherokee" apvidus automobilis no ASV. Tāpat "Auto 2022" varēs aplūkot pirmo "Nissan" elektrisko kupejas krosoveru. 

Savukārt "Eleport" stendā izstādē būs apskatāma "Ford Mustang" jaunā versija "Mach-E". Tāpat izstādē debitēs jaunais "Hyundai Nexo", kurā elektroenerģija tiek ražota ar ūdeņradi. 

No Francijas autoražotājiem "Auto 2022" būs apskatāms divvietīgais "Citroen Ami", "C5 X", kas apvieno sedana, liftbeka un apvidus auto formas, kā arī elektriskais vieglā komercauto modelis "e-Berlingo" un modernizētais apvidus automobilis "C5 Aircross".

Savukārt "Peugeot" uz autoizstādi Ķīpsalā būs atgādājis jaunās paaudzes "Peugeot 308", kas ir pirmais šīs markas modelis ar jaunā dizaina logotipu. 

Vēl vienu Baltijas mēroga pirmizrādi Ķīpsalā piedzīvos "Renault" elektriskais "Megane E-Tech" modelis.

No Vācijas autoražotāju jaunākiem modeļi izstādē būs "Volkswagen Taigo" kupejas tipa apvidus automobilis, kas tapis uz kopīgas platformas ar "Polo" un "T-Cross" modeli. Vēl viens jaunums būs "VW Multivan" (T7) mikroautobuss, kas jaunajā paaudzē pieejams arī hibrīda modifikācijā. Vēl vācu autoražotāju ekspozīcijā būs apskatāmi "premium" segmenta pārstāvji "Audi" un "Mercedes-Benz".

Baltijas mēroga pirmizrādi izstādē "Auto 2022" piedzīvos arī "Škoda" jaunākais elektromobilis "Enyaq Coupe iV", kas ir kupejas tipa modifikācija "Enyaq iV" modelim un sportiskajā "RS" modifikācijā. Vēl "Škoda" izstādē Ķīpsalā prezentēs jaunās paaudzes "Škoda Fabia" sportisko modifikāciju "Monte Carlo". 

Tāpat izstādē būs apskatāms Londonas taksometrs ražotāja LEVC hibrīda modeļa "TX" izpildījumā, kas ir ķīniešu "Geely" un zviedru "Volvo" tehnoloģiju apvienojums. Izstādē "Auto 2022" būs apskatāma arī tā komerctransporta versija "VNS".

Izstādē "Auto 2022" būs apskatāmi arī klasiskie un sacīkšu automobiļi. Tāpat izstādē varēs aplūkot ceļošanai piemērotus kemperus un mikroautobusus, kā arī būs pārstāvēti kvadricikli un elektroskūteri.

Tāpat paredzēti "Auto Exotica" eksponāti - reti un neparasti automobiļi, jaudīgi un pārbūvēti sportiskie automobiļi, kā arī klasiskie un retro auto. Izstādē norisināsies arī konkurss "Auto Exotica Awards 2022".