Auto un tehnoloģijas
2022. gada 18. aprīlis, 19:26

Auto ziņas: izstādē Auto 2022 sola vairākus spilgtus jaunumus

Auto ziņas

Jauns.lv

No 29. aprīļa līdz 1. maijam izstāžu centrā Ķīpsala notiks izstāde Auto 2022. Tā notiks atvieglotos epidemioloģiskos apstākļos, tāpēc gaidāms ievērojams skatītāju pieplūdums. Latvijas autotirgotāji un pat reģionālie importētāji attiecīgi gatavojas lielajam pavasara notikumam.

“Autobrava tiks pārstāvēta ar 3 stendiem. Vienā būs Cupra un Seat. Otrajā stendā būs FCA grupas produkti Alfa Romeo, Jeep un Fiat. Mēs parādīsim jauno Jeep Grand Cherokee L Amerikas versiju, jo Eiropas versija būs tikai rudenī. Ļoti ceram parādīt Alfa Romeo mazo SUV Tonale. Trešajā stendā būs Maserati superauto MC20 ar dzinēju, kas attīsta 630 ZS,” stāsta Uvis Braunfelds, Autobrava pārdošanas nodaļas vadītājs.

Jūs nepārklausijāties - Auto 2022 patiešām būs redzams īsts un aktuāls itāļu superauto. Degvielas cenu un valsts subsīdijas dēļ paredzams, ka liela interese būs par elektromobiļiem.

“Tas kas ir aktuālāks ir  Hyundai Ioniq 5 pilnpiedziņas versijas. Tās būs arvien pieejamākas,” saka Uģis Dermanis, Skandi Motors pārstāvis.

Kā atklāj Skandi Motors pārstāvis, Hyundai modeļu klāsts izstādē būs īpaši plašs un savā ziņā arī unikāls.

“Es pat teiktu, ka būsim unikāls stends, jo piedāvāsim arī ūdeņraža automašīnu Hyundai Nexo."

Izstādē Latvijas pirmizrādi svinēs TV Autoziņu pavisam nesen pirmo reiz izmēģinātais Nissan elektromobilis Aryia.

“Jaunais Nissan Qashqai ar e power, vasarā jaunais Nissan X Trail, bet lielākais jaunums izstādē 100 % elektriskais kupeja-krosovers Nissan Aryia. Pirmā iespēja apskatīt to būs auto izstādē, bet  nedēļu pēc ta tā būs pie mums."

Elektromobilitātes jautājumā savs vārds sakāms vienai no TOP3 markām Latvijā Škoda.

“Pats svarīgākais elektromobilis Škoda Enyaq Coupe iV, Fabia Monte Carlo un atjaunotais Karoq krosovers,” jaunumos dalās Zigmārs Ezerietis, AUTO 100 Latvijas filiāles tirdzniecības vadītājs Latvijā.

Autoziņās arī jau apskatītais Enyaq Coupe Latvijā pagaidām ir jauns modelis, un vēl nav nosauktā tā iespējamā cena.

“Mēs plānojam, ka Škoda Enyaq Coupe iV cenu izsludinās izstādes laikā.”