Auto un tehnoloģijas
2022. gada 5. aprīlis, 07:22

Auto ziņas: kā brauc Nissan jaunais elektromobilis Ariya? Reportāža no testiem Spānijā

Auto ziņas

Jauns.lv

Nākotnei jābūt elektriskai. Tā runā daudzi. Arī Nissan nolēmis līdz 2030. gadam pilnībā pāriet uz elektromobiļiem. Šodien TV Autoziņas atrodas Haramas trasē, lai redzētu, ko jaunu Nissan piedāvā elektromobiļos.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viens no unikāliem jaunumiem, kas pagaidām nav mūs sasniedzis ar e-power elektropiedziņa ar benzīna dzinēju kā ģeneratoru. Tā paredzēta kā jau pazīstamajam Qashqai, tā arī uz tā bāzes radītajam nākamās paaudzes X Trail. Tomēr e power nav 100% elektrisks, turpretim šis Nissan gan ir!

“Nissan Ariya ir tas ko visvairāk gaidām Latvijā. Coupe krosovers nonāks līdz mums. Šodien ir iespēja ar to pabraukt. Laižam trasē,” stāsta Aldis Zelmenis.

Autoziņu skatītāji jau pazīst Ariya no statiskās prezentācijas, kas Rīgā notika vairāk nekā pirms gada. Taču taustīt automašīnu siltā angārā ir viens, bet braukt ar to pa trasi kaut kas pavisam cits.

“Esam Nissan Ariya salonā. Izskatās cēli. Varbūt stūre ir līdzīga Nissan. Pārējais izskatās gaumīgi un grezni.”

Nissan Ariya salona apdare un vadītāja saskarnes radikāli atšķiras pat no visjaunākajiem iekšdedzes dzinēju modeļiem.

“Aplausi Nissan dizaineru vrizienā,. viņi spējuši uztaisīt to krosoveram līdzīgu. Tas neizskatās pēc busiņa vai minivena, bet gan pēc moderna krosovera.”

Faktiski Ariya ir coupe krosovers, un, kā zināms, tie dažkārt cieš no ierobežotas pārredzamības uz aizmuguri. Elektriskais Nissan tāds nav.

“Ļoti laba pārredzamība. Nissan izdevies uzbūvēt tā, ka tas ir krosovers.”

Aryia nevajadzētu salīdzināt ar Nissan LEAF. Šis ir nākamā līmeņa elektromobilis ar daudz iespaidīgākiem tehiskajiem datiem.

“Mums ir iespēja izbraukt ar klasiskās piedziņas Ariya. I force būs 2 elektromotori, attiecīgi, vairāk jaudas un prieka.”

Mazākā jauda ir 218 ZS, savukārt top versiju sniegums jau tuvosies 400 zirgspēkiem.

“Nissan Ariya būs divas baterijas. 63 kWh un 87 kWh. Sniedzamība ir lieliska, No 306 līdz 500 km. Tas ir cienījami.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Un tikpat cienījama ir arī dinamika.

“Oho! Paātrinājums ir lielisks. Jāsaka, ka automobilis ir sabalansēts pret masu, kas jāpārvieto uz priekšu, Skaidrs, ka te nebūs nekāda sporta auto. Sēžot pie stūres, tu saproti, kur auto brauks un kā tas brauks."

Uz mirkli pametīsim ātrumapli, lai ieskatītos salona aizmugurē. 

“Ļoti daudz vietas ne tikai priekšā,  bet arī aizmugurē, Durvis veras 90 grādu leņķī, kas ļauj ērti iekāpt un izkāpt. Tagad paskatīsimies cik daudz vietas palicis bagāžniekā. Es teikšu, ka pieklājīgii! Te ir dubutlā grīda visādām mantām. Šī mala ir augsta, un viskaut kas saiet iekšā."

Nedaudz vairāk kā četrarpus metrus garā elektromobilī Nissan izdevies sakoncentrēt savas nākotnes ieceres. Nevaram vien sagaidīt precīzas komplektācijas un cenas!

Verdikts

Nissan Ariya vajadzētu būt vienam no lielākajiem pārsteigumiem. Vasaras beigās jābūt Latvijā. Gaidām!