foto: Mārtiņš Ziders
Par restorāna "Vincents" jauno šefpavāru kļuvis Uvis Janičenko
Restorāna "Vincents" jaunais šefpavārs Uvis Janičenko
Bizness un ekonomika
2022. gada 30. marts, 18:01

Par restorāna "Vincents" jauno šefpavāru kļuvis Uvis Janičenko

Jauns.lv / LETA

Par restorāna "Vincents" jauno šefpavāru kļuvis Uvis Janičenko, preses konferencē paziņoja "Vincents" valdes loceklis Emīls Jakrins.

Janičenko iepriekš strādājis vairākos "Michelin" zvaigžņu restorānos, tostarp Japānā, Spānijā un Zviedrijā, savukārt darbu restorānā "Vincents" viņš sāks 1.aprīlī.

Restorānā "Vincents" iecelts jauns šefpavārs - Uvis Janičenko

Par restorāna "Vincents" jauno šefpavāru kļuvis Uvis Janičenko, preses konferencē paziņoja "Vincents" valdes loceklis Emīls Jakrins.

gallery icon
31

Restorānā "Vincents" kopā ar jauno šefpavāru tiks turpināts Mārtiņa Rītiņa iesāktais darbs, un arī turpmāk galvenā uzmanība tiks vērsta uz kvalitāti un izejvielām, kā arī restorāns turpinās sadarboties ar vietējiem zemniekiem un saimniecībām, sola restorāna īpašnieki.

Tāpat "Vincents" darbības turpmākajos plānos ir līderpozīcijas saglabāšana Latvijas un Baltijas restorānu vidū, un restorāna vadība pauda ticību, ka kopā ar jauno šefpavāru Janičenko tas izdosies.

Jakrins sacīja, ka arī Rītiņa vēlme bija redzēt Janičenko restorāna "Vincents" komandā.

Mārtiņš Rītiņš atvadās no "Vincenta"

Latvijas labāko restorānu turpmāk vadīs Raimonds Tomsons, kas atzīts par labāko vīnzini Eiropā. Bet Rītiņš dodas pensijā un pievērsīes vistām.

gallery icon
9

Restorānu "Vincents" kopš tā dibināšanas 1994.gadā vadīja šefpavārs Mārtiņš līdz 2017.gada jūlijā restorāna vadību pārņēma vīnzinis Raimonds Tomsons, savukārt 2020.gadā Rītiņš atgriezās restorānā gan kā šefpavārs, gan kā līdzīpašnieks. Rītiņš devās mūžībā šī gada februārī.

Koncerns SIA "Vincents" darbojas būvniecības, projektēšanas un restorānu biznesa jomās, un tā apgrozījums 2020.gadā bija 4,856 miljoni eiro, kas ir par 3,2% vairāk nekā 2019.gadā, savukārt koncerna peļņa bija 381 338 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv". Dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

"Vincents" dibināts 1991.gadā un tās pamatkapitāls ir 7868 eiro. Uzņēmums pieder Emīlam Jakrinam (39,01%), pašam SIA "Vincents" (34,99%) un SIA "VAN G" (26%), kuras vienīgais īpašnieks ir Andris Riekstiņš. Riekstiņš un Jakrins ir vienīgie patiesie labuma guvēji.

Savukārt SIA "Vincents restorānu serviss" dibināta 2020.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro.

Grāmatas "De Profundis. Mārtiņš Rītiņš" prezentācija

gallery icon
100

Ciemos pie Mārtiņa Rītiņa

Ciemos pie šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 2021. gada oktobrī.

gallery icon
22