foto: unsplash.com
Vīrietis stāvoklī un šokēta seja - septembrī viedierīču sarakstēs un čatos ieviesīs jaunus emotikonus
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 18. jūlijs, 07:55

Vīrietis stāvoklī un šokēta seja - septembrī viedierīču sarakstēs un čatos ieviesīs jaunus emotikonus

Jauns.lv

Tā kā sabiedrībā cilvēku ir daudz un tie ir ļoti dažādi, tiek radīts aizvien vairāk jaunu emotikonu, kas parāda sabiedrības dažādību. Vīrietis stāvoklī, rokasspiediens starp dažādu rasu cilvēkiem un šokēta seja, kas ar rokām aizklājusi acis - šādas ir jaunākie emotikoni, kas, sākot ar rudeni, parādīsies viedierīcēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kompānija "Unicode Consortium", kas ir atbildīga par jaunu  emotikonu apstiprināšanu, publicējusi uzmetumu ar gaidāmajiem emotikoniem. 

Emotikonu piedāvājums tiek papildināts ar pēc iespējas vairāk maskulīnu, feminīnu un dzimumneitrālu versiju katram emotikonam, turklāt tiek piedāvātas arī dažādu ādas krāsu opcijas. 

Jaunajā emotikonu piedāvājumā tiks atspoguļotas transpersonu un dzimumneitrālu personu grūtniecība, kas novietota blakus jau esošajiem emotikoniem - sieviete grūtniece. 

Taču papildus prinča un princeses emotikoniem būs arī "persona ar kroni" opcija. 

Jau šobrīd viedierīcēs ir pieejami tādi emotikoni kā "sieviete ar bārdu" un "persona ar bārdu".

Šie atjauninājumi "nozīme, ka gandrīz visiem emotikoniem būs pamata dzimumneitrālā opcija, kan varēs arī izvēlēties sievietes vai vīrieša versiju," sacījis galvenās emotikonu lapas "Emojipedia" vadītājs Džeremijs Buržs.

Daži emotikoni pagaidām paliek bez dzimumneitrālas versijas, lielākoties gadījumos, kad nav skaidrs, kā šāds emotikons varētu izskatīties dzimumneitrāls. Piemēram, ir divi dejotāju emotikoni: vīriešu disko dejotājs un sieviešu flamenko dejotāja. Patlaban noris diskusija, kā šos emotikonus padarīt dažādākus. Tiek piedāvāts atveidot identiski ģērbušos pretējā dzimuma pārstāvjus, tādējādi vīriešu kārtas pārstāvji, piemēram, varētu tikt ietērpti plīvojošā sarkanā kleitā. Tāpat tiek diskutēts izveidot jaunu dzimuneitrālu dejotāju, kas pārstāv kādu citu deju stilu. "Emojipedia" piedāvā breika dejošanu. 

Jaunajā uzmetumā attēloti arī rokasspiedieni starp cilvēkiem ar dažādām ādas krāsām, rokas, kas veido sirds formu, kā arī citas sejas izteiksmes, piemēram, sejiņa, kas cenšas neraudāt, vai tāda, kas skatās caur rokām, ar ko aizklājusi seju. 

Papildus ir izveidoti 20 jauni emotikoni, tostarp kruķis, rentgens, tuksās baterijas, koraļļi un slidkalniņš. 

"Unicode" publicētais uzmetums vēl tiks pārskatīts pirms tiks pieņemts galējais lēmums septembrī. Kad tie tiks apstiprināti, viedierīču ražotājiem ir brīva izvēle, kad tos ieviest. Piemēram, "iPhone" ražotājs "Apple" pēdējo emotikonu atjauninājumu ieviesa šī gada februārī. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās