foto: LETA
AS “4finance” – ģimenei draudzīga darbavieta
"4finance" biroja telpas.
Bizness un ekonomika
2021. gada 10. jūnijs, 06:00

AS “4finance” – ģimenei draudzīga darbavieta

Jauns.lv

Sabiedrības integrācijas fonda jaunās iniciatīvas “Ģimenei draudzīga darbavieta”, kuras mērķis ir godināt ģimenēm draudzīgākos darba devējus un veicināt darba vides attīstību Latvijā, statuss lielo uzņēmumu kategorijā piešķirts AS “4finance”.

Galvenie kritēriji, pēc kuriem tika atlasīti statusa ieguvēji, bija saistīti ar darba devēja izpratnes demonstrēšanu par darba vides un ģimenes dzīves balansa ievērošanu, ieviešot darba vidē dažādus atbalsta mehānismus – papildu brīvdienas, lai pavadītu laiku ar ģimeni, papildu atvaļinājuma dienas un atbalsta iespējas izglītības iegūšanā. Vēl būtisks kritērijs bija darba slodzes un darba pienākumu veikšanas procesa sakārtošana un pretimnākšana darbiniekiem Covid-19 pandēmijas laikā, kad darbs lielākoties tika un tiek veikts no mājām.

“Esam gandarīti, ka Sabiedrības integrācijas fonds ir piešķīris šo statusu “4finance”, jo vienmēr mūsu uzņēmuma centrā ir bijis cilvēks – vienmēr priekšplānā likts un domāts par darbinieku labklājību, izaugsmi un personības pilnveidi. Veselīgas darba vides nodrošināšanas pamats ir arī uzņēmuma spēja pielāgoties un mainīties atbilstoši norisēm valstī un pasaulē. Mēs uzskatām, ka darbiniekiem ir jāsniedz drošība – stabila darba vide, atbilstošs atalgojums, izaugsmes iespējas kā uzņēmuma iekšienē, tā arī ārpus tā, piemēram, sniedzot iespēju celt savu kvalifikāciju.

Tādas lietas kā veselības aprūpes iespējas, darba vietas fleksibilitāte un pretimnākšana, sniedzot iespēju sabalansēt darba un ģimenes dzīves attiecību, vairs nav nekas īpašs, tam vajadzētu būt ikvienas kompānijas vērtību sarakstā vai dienaskārtībā. Covid-19 pandēmijas laiks pierādīja, ka ir svarīgi individuāli izskatīt darbinieku iespējas, slodzes un pienākumu veikšanas iespējas attālināti. Aiz katra no darbiniekiem stāv ģimenes, kuru labklājība ir tikpat svarīga kā paša darbinieka,” darba un ģimenes balansa nozīmi uzsver Gvido Endlers, AS “4finance” reģionālais vadītājs.

“4finance” saviem darbiniekiem piedāvā elastīgu darba grafiku, iespēju saņemt papildu brīvdienas, dažādus saliedēšanas un svētku pasākumus darbiniekiem, darba slodzes pielāgošanu, veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu, īpašas dāvanas svētkos un daudzas citas vērtīgas kvalitatīvas darba vides iespējas.

Iniciatīvas “Ģimenei draudzīga darbavieta” mērķis ir sekmēt cilvēcīgas, iekļaujošas darba vides attīstību Latvijā, tā turpinot savu misiju – nostiprināt sabiedrībā izpratni par darba un privātās dzīves līdzsvara nepieciešamību. Statuss “Ģimenei draudzīga darbavieta” tiek piešķirts uz diviem gadiem. Šī iniciatīva ir viena no trim ģimeņu atbalsta pasākumiem, ko realizē Sabiedrības integrācijas fonds.

Eiropas patēriņa kreditēšanas tirgus līderis "4finance" dibināts Latvijā 2008. gadā. Centrālais uzņēmuma birojs atrodas Rīgā, bet kopumā "4finance" darbojas 9 valstīs – Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Dānijā, Polijā, Spānijā, Zviedrijā, Rumānijā un Bulgārijā, nodarbinot vairāk nekā 2 200 darbinieku. Kopējais “4finance” Grupas apgrozījums 2020. gadā sasniedza 307,1 milj. eiro.