foto: Pexels.com
Lietots auto no Vācijas: plusi, mīnusi un zemūdens akmeņi
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 1. aprīlis, 11:23

Lietots auto no Vācijas: plusi, mīnusi un zemūdens akmeņi

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Ja lietotu auto, tad tikai no Vācijas – vai esi dzirdējis šādu apgalvojumu? Vācijas mašīnas pamatoti uzskata par kvalitatīvām, un arī Vācijas auto braucējiem ir laba reputācija: tiek uzskatīts, ka vācieši saudzē savus auto, brauc pa labiem ceļiem un arī finansiāli var atļauties apkopt savu mašīnu labā autoservisā. Un tomēr vai tiešām auto no Vācijas vienmēr ir labāks, nekā mašīna no pašmāju pārdevēja? Lasi tālāk un noskaidro!

Mašīna no ārzemēm: kā to realizēt?

Ir divi veidi, kā Latvijas iedzīvotājs var iegūt savā īpašumā auto no Vācijas. Pirmais variants ir pašam nolūkot sapņu mašīnu kādā no daudzajiem tirdzniecības portāliem un izsoļu namiem un patstāvīgi braukt uz Vāciju un nokārtot tur visas formalitātes. Ekonomiski tas ir izdevīgāk, taču ne katram ir iespēja tērēt laiku un naudu ārzemju braucienam.

Cita opcija ir uzticēt mašīnas transportēšanu kādam no vietējiem auto piegādes uzņēmumiem. Viņi var sniegt palīdzību arī dokumentu un auto kredītu noformēšanas jautājumos, taču par saviem pakalpojumiem prasa komisijas maksas. Abos gadījumos izmaksas būs lielākas, nekā pērkot lietotu mašīnu Latvijas tirgū. Bet pieņemsim, ka vari atļauties papildu tēriņus, un vēlies braukt tieši ar Vācijas spēkratu. Vai šāda vēlme ir pamatota? Kādas priekšrocības un zemūdens akmeņi Tevi sagaida? Par to lasi tālāk!

foto: Pexels.com

Varbūt tomēr Latvijā? Daži vārdi vietējā auto tirgus aizstāvībai

Kopumā, lietotām mašīnām no Vācijas vai jebkuras citas Eiropas valsts nav garantiju, ka tās būs labākas par Latvijā pieejamajiem auto. Protams, mašīnas tehnisko stāvokli ietekmē ceļu kvalitāte un klimats, taču tādas parādības kā krāpniecība, uzpūstas cenas un pavirša attieksme pret pircēju ir patiesi internacionālas.

Ja vēlies pasūtīt mašīnu no Vācijas caur auto piegādes uzņēmumu, izpēti piedāvājumu, atsauksmes un nosacījumus; ja gribi pirkt mašīnu patstāvīgi, ievēro piesardzības pasākumus:

  • aplūko mašīnas tikai oficiālajās pārdošanas vietnēs. Pazīstamāki sludinājumu portāli un auto izsoļu vietnes ir Mobile.de, Autoscout24.com, Copart, Buchbinder, BCA, ADESA u.c. Ja neesi vācu valodas lietpratējs, labāk izvēlies oficiālos lietotu auto dīlerus, nevis pārdevējus-privātpersonas;
  • salīdzini cenas uz konkrēto auto modeli dažādās valstīs, tostarp arī Lietuvā un Igaunijā. Ņem vērā, ka labs auto Vācijā noteikti nemaksās mazāk nekā Latvijā, tāpēc ārzemēs vērts meklēt dārgākus un kvalitatīvākus auto modeļus;
  • palūdz no pārdevēja mašīnas VIN numuru, lai varētu iegūt pilnu informāciju par mašīnas vēsturi;
  • neaizmirsti uzmanīgi aplūkot mašīnu klātienē un veikt testa braucienu. Ja situācija atļauj, būtu labi konsultēties arī ar neatkarīgu auto servisu. Vērts atcerēties, ka auto remonts Vācijā ir dārgāks nekā Latvijā, tāpēc īpašnieks var pārdot auto ar nelieliem, viegli remontējamiem defektiem;
  • izvēlies mašīnu, kurai būs vērts braukt pakaļ uz citu valsti. Lētu Golfiņu var nopirkt tepat Latvijā, bet Vācijas tirgū pievērs uzmanību 3-5 gadus vecam mazlietotām automašīnām;
  • uzmanīgi iepazīsties ar pirkšanas-pārdošanas līgumu, vislabāk kopā ar draugu ar labām vācu valodas zināšanām.
foto: Pexels.com

Kā redzi, noteikumi te daudz neatšķiras no ieteikumiem pircējam vietējā auto tirgū. Abos gadījumos Tev jābūt vērīgam, jājautā un jāprecizē sīkāka informācija par mašīnu.

Visi šie noteikumi ir divtik aktuāli, ja Tev vēl nav lielas braukšanas pieredzes, un Tu pērc savu pašu pirmo transportlīdzekli. Vēlies bruņoties ar zināšanām un tikai tad doties mašīnas meklējumos? Tad ienāc Vivus.lv blogā un uzzini, kā jāizvēlas pirmais auto!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Vivus