foto: Paula Čurkste/LETA
KNAB patlaban nesaskata iespējamas pretlikumības Gunta Ulmaņa "Toyota Land Cruiser" iegādē
Eksprezidents Guntis Ulmanis.
Bizness un ekonomika
2021. gada 20. februāris, 14:26

KNAB patlaban nesaskata iespējamas pretlikumības Gunta Ulmaņa "Toyota Land Cruiser" iegādē

Jauns.lv / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) patlaban nesaskata iespējamas pretlikumības bijušā Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa auto iegādē.

KNAB apliecināja, ka birojs bija pievērsis uzmanību publiski izskanējušai informācijai saistībā ar konkrēto iepirkumu.

Pēc iepazīšanās ar iepirkuma apstākļiem, kas pieejami publiskajā telpā, KNAB pašlaik nesaredz iespējamas pretlikumības, kuru izmeklēšana ir biroja kompetencē.

Viesi ierodas uz Gunta Ulmaņa 80 gadu jubilejas svinībām

Piektdien, 13. septembrī, 80. dzimšanas dienu svinēja eksprezidents Guntis Ulmanis, kurš bija pirmais Latvijas Valsts prezidents pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas ...

gallery icon
80

Vienlaikus KNAB aicina iedzīvotājus ziņot pretkorupcijas iestādei, ja to rīcībā ir informācija vai pierādījumi, kas varētu liecināt par iespējamiem administratīviem pārkāpumiem vai noziedzīgiem nodarījumiem konkrētajā iepirkumā. Ziņot iespējams arī anonīmā veidā iestādes mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB".

Latvijas Televīzija nesen ziņoja, ka Valsts prezidenta kanceleja, kas ar auto nodrošina Ulmani, nupat noslēgusi jaunu nomas līgumu ar SIA "Pilna servisa līzings" par 2020.gada izlaiduma 150. sērijas "Toyota Land Cruiser" izmantošanu nākamajiem četriem gadiem.

Augstākās amatpersonas un eksprezidenti saņem Covid-19 poti

Šodien Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) saņēma "Astra Zeneca" vakcīnas ...

gallery icon
95

Mašīna tika izraudzīta konkursa kārtībā, un tehniskās specifikācijas prasību sarakstā minēts, ka tai jābūt apvidus, ražotai 2020.gadā, jābūt tumšā metāliskā krāsā. Tāpat uzskaitīta prasība pēc noteikta automobiļa garuma, riteņu izmēra. Tieši specifiskās prasības auto tirgotājus mudinājušas domāt, ka jau iepriekš ticis noskatīts konkrēts auto.

Auto asociācijas prezidents Andris Kulbergs LTV skaidrojis, ka ir izvēlēts konkrēts modelis, jo acīmredzot vēlme eksprezidentam ir braukt medībās. "Tas nebūtu tas sliktākais, bet sliktākais ir, ka piegādes termiņš ir divas nedēļas. Valsts prezidenta un sevišķi eksprezidenta autoparku var laicīgi plānot. Tas nozīmē, ka ir skaidri apzināta konkrēta mašīna, un tas neliecina par iespēju piegādāt labāko cenu, tas nav labs piemērs," norādījis Kulbergs.

Nākamos četrus gadus jaunā automašīna no nodokļu maksātāju naudas izmaksās ap 1200 eiro mēnesī jeb 48 000 eiro kopumā, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Summā ietilpst ne tikai līzinga maksājums par auto nomu, bet arī pilna servisa pakalpojumi.

Iepriekšējā Ulmanim paredzētā automašīna, ar kuru viņš pārvietojās piecus gadus, arī bija 150. sērijas "Toyota Land Cruiser". Tagad tā atbilstoši noslēgtajam līgumam nodota atpakaļ automobiļa iznomātājam.