foto: Zane Bitere/LETA
"PNB Banka" pēc maksātnespējas izpārdod tās iespaidīgos īpašumus: ekskluzīvs dzīvoklis klusajā centrā, ēka pie Brīvības pieminekļa...
Maksātnespēja bankai tika pasludināta 2019. gada 12. decembrī.
Bizness un ekonomika
2021. gada 10. februāris, 12:37

"PNB Banka" pēc maksātnespējas izpārdod tās iespaidīgos īpašumus: ekskluzīvs dzīvoklis klusajā centrā, ēka pie Brīvības pieminekļa...

Jauns.lv

AS “PNB Banka” un tās grupas uzņēmumiem Rīgā un ārpus tās pieder visnotaļ iespaidīgs nekustamā īpašuma klāsts, tostarp ēka blakus Brīvības piemineklim. Šobrīd tos tirgo labprātīgi, cenu aptaujas veidā.

Šī komercbanka tika dibināta 1992. gadā (Latvijas starptautiskā biržu banka) un no 2006. gada līdz pat 2018. gadam bija zināma kā “Norvik Banka”.

Maksātnespēja bankai tika pasludināta 2019. gada 12. decembrī.

Par iespēju iegādāties tās nekustamo īpašumu medijus informēja bankas maksātnespējas administrators Vigo Krastiņš. Pieteikties cenu aptaujai nepieciešams līdz šī gada 15. martam.

"PNB Banka" pārdod greznus īpašumus Rīgā blakus

AS “PNB Banka” un tās grupas uzņēmumiem Rīgā un ārpus tās pieder visnotaļ iespaidīgs nekustamā īpašuma klāsts, tostarp, ēka blakus ...

gallery icon

Dzīvoklis ar “gudrās mājas” sistēmu klusajā centrā

Elizabetes ielā 17 – 8, Rīgā, bankai pieder grezns dzīvoklis 313,5 m2 platībā. Nekustamā īpašuma indikatīvā sākumcena kā norāda “Latio”, ir 949 800 eiro (cenu aptaujas cena netiek aplikta ar PVN).

“Dzīvoklis Elizabetes ielā 17, Rīgas klusajā centrā, rajonā, ko dēvē par Jūgendstila arhitektūras pērli – tuvu zaļiem parkiem, luksusa klases restorāniem, mājīgām kafejnīcām, mākslas galerijām, bankām un vēstniecībām. Īpašums atrodas kvartālā, ko norobežo Elizabetes, Rūpniecības un Pulkveža Brieža ielas. Ēka celta eklektisma stilā 1898. gadā pēc vācu arhitekta Heinriha Kārļa Šēla projekta,” teikts bankas īpašumu sarakstā.

foto: Ekrānuzņēmums no Pnbanka.eu

Nams pretī Brīvības piemineklim

Viens no iespaidīgākajiem bankas īpašumiem ir nams Raiņa bulvārī 11. Tā ir četru stāvu bankas administratīvā ēka ar noliktavu pagrabstāvā un pagrabu zem pagalma.

Ēkā izvietotas ar kvalitatīvu apdari un mūsdienu prasībām atbilstošas administratīva rakstura telpas ar nepieciešamajām palīgtelpām. Ir divi lifti un divas kāpņu telpas – koka konstrukcijas centrālās kāpnes un dzelzsbetona konstrukcijas rezerves kāpņu telpa, teikts bankas īpašumu sarakstā.

FOTO: slēgtā "PNB banka" Brīvības bulvārī

gallery icon

Ēka izvietota Raiņa bulvāra un Brīvības bulvāra krustojuma stūrī, tieši iepretim Brīvības piemineklim. Indikatīvā sākuma cena – 5,5 miljoni eiro.

foto: Ekrānuzņēmums no Pnbanka.eu

Jūgendstila ēka blakus Kronvalda parkam

Ne mazāk iespaidīgs ir bankai piederošais nams Elizabetes ielā 15, blakus Kronvalda parkam.

Ēka ar jumta stāva izbūvi celta 1898. gadā. Gadu gaitā tajā ir veiktas dažādas pārbūves un pēdējie nozīmīgie remontdarbi izvērsti 2016. gadā, atjaunojot ēkas fasādes, uzlabojot telpu plānojumu un tehnisko stāvokli atbilstoši “mūsdienu biroja prasībām”, teikts aprakstā.

Aiz ēkas ir plašs pagalms, kas ir pilnībā labiekārtots – ar bruģa segumu ieklāts pagalms automašīnu novietošanai. Fasādes daļā no logiem paveras brīnišķīgs skats uz Kronvalda parku.

Kā šī īpašuma indikatīvā sākuma cena ir norādīta – 5,5 miljoni eiro.

foto: Ekrānuzņēmums no Pnbanka.eu

Ēku komplekss 10 miljonu vērtībā

Dārgākais no sarakstā minētajiem “PNB Banka” īpašumiem Rīgā ir daudzfunkcionālu ēku komplekss E. Birznieka-Upīša ielā.

Kopējā kompleksa platība ir 16 378 m2 un indikatīvā sākuma cena – 10,5 miljoni eiro.

foto: Ekrānuzņēmums no Pnbanka.eu

Zeme un bijušās militārās rūpnīcas ēkas

Bankai pieder arī komercteritorija, kas sastāv no zemes gabala un bijušās militārās rūpnīcas “Arsenāls” ražošanas ēkām, kuras iespējams demontēt, teikts aprakstā.

Ēkas uz šī zemes gabala ir celtas 1940.-1970. gados, ir sliktā tehniskā stāvoklī un neatbilst mūsdienu standartiem, teikts “Latio” sarakstā.

Teritorijā atrodas funkcionējošs dzelzceļa pievads ar rampu. Atbilstoši Rīgas teritorijas plānojumam, tā ir jauktas apbūves teritorija ar maksimālais apbūves stāvu skaitu – 6.

Minētā indikatīvā sākuma cena – 2,1 miljons eiro.

foto: Ekrānuzņēmums no Pnbanka.eu

Paziņojumā medijiem teikts, ka visām personām, kuras vēlas piedalīties Nekustamo īpašumu cenu aptaujās, jāveic šādas darbības: 

- līdz 2021. gada 15. marta pulksten 17.00 jāpiedalās klātienes identifikācijā “PNB Bankas” birojā, jāiesniedz “PNB Bankā” saskaņā ar Cenu aptaujas noteikumiem aizpildīts pieteikums un visi citi Cenu aptaujas noteikumos norādītie dokumenti;

- līdz 2021. gada 15. marta pulksten 23.59 jāiemaksā  “PNB Bankas” kontā Nr. LV26BLIB1001005254001, AS “Baltic International Bank", dalības maksa 121 eiro, t.sk. pievienotās vērtības nodoklis 21 eiro;

- līdz 2021. gada 15. marta pulksten 23.59 jāiemaksā attiecīgā nekustamā īpašuma īpašnieka kontā (norādīti katra atsevišķā nekustamā īpašuma cenu aptaujas sludinājumā) drošības nauda 10 % apmērā no nekustamā īpašuma sākumcenas.

Pie "PNB bankas" filiālēm cilvēki stāv garās rindās, lai saņemtu garantēto atlīdzību

gallery icon

Pieteikums par dalību cenu aptaujā un tam pievienotie dokumenti ir iesniedzami “PNB Bankā” Elizabetes ielā 15-2, Rīgā, darba dienās no pulksten 9.00 – 17.00, vai nosūtāmi uz šādu e-pastu: izsoles@pnbbanka.eu elektroniska dokumenta formā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un satur laika zīmogu.

Ar visu PNB Bankas grupas uzņēmumu nekustamo īpašumu sarakstu un to indikatīvajām sākuma cenām var iepazīties šeit, vai "Latio" tīmekļa vietnē.