foto: LETA
No amata atstādināts "Tet" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis
Juris Gulbis
Bizness un ekonomika
2020. gada 4. decembris, 19:29

No amata atstādināts "Tet" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis

Jauns.lv

Telekomunikāciju uzņēmuma SIA "Tet" dalībnieki pēc šodien sasauktās sapulces lēmuši no amata atsaukt kompānijas valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi, teikts uzņēmuma izplatītajā paziņojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā teikts uzņēmuma paziņojumā, sapulcē lemts par dividenžu izmaksu un situāciju saistībā ar prokuratūras uzrādītajām apsūdzībām "Tet" amatpersonai.

"Akcionāru sapulce arī izvērtējusi situāciju saistībā ar prokuratūras uzrādītajām apsūdzībām "Tet" valdes priekšsēdētājam Jurim Gulbim un vēl četrām personām. Pēc "Telia Company" pārstāvju ierosinājuma "Tet" padome vienbalsīgi atbalstīja neatkarīga starptautiska uzņēmuma piesaisti, lai veiktu izpēti par uzņēmuma darbinieka rīcību pirms 12 gadiem noritējušajā televīzijas virszemes apraides ieviešanas konkursā un tam sekojošo līgumu slēgšanu ar infrastruktūras pakalpojumu sniedzējiem," teikts paziņojumā.

Kā norāda uzņēmumā, starptautiskais neatkarīgās izmeklēšanas uzņēmums secinājis, ka nav atklāti pierādījumi, kas liecinātu par "Tet" pašreizējo vai bijušo darbinieku un amatpersonu ļaunprātīgu vai uzņēmuma komerciālajām interesēm neatbilstošu rīcību. Secinājumi veikti, balstoties izanalizētajos materiālos un veiktajās intervijās.

Neskatoties uz to, ka pārkāpumi valdes priekšsēdētāja Jura Gulbja rīcībā nav konstatēti, "Tet" padome un dalībnieku pārstāvji norāda, ka apsūdzību uzrādīšanas fakts diemžēl met ēnu uz uzņēmuma nevainojamo reputāciju un rada reputācijas ilgtermiņa riskus uzņēmumam un uzņēmuma nākotnes vērtībai.

"Līdz ar to "Tet" dalībnieku pārstāvji lēma atsaukt Juri Gulbi no valdes priekšsēdētāja amata, kas vienlaikus nozīmē atstāt arī galvenā izpilddirektora amatu. Lēmums stājas spēkā šī gada 4. decembrī," teikts uzņēmuma paziņojumā.

"Tet" padome un dalībnieki izteikuši pateicību Jurim Gulbim par darbu 14 gadu garumā.

Tikmēr atstādinātais Gulbis norādīja, ka kategoriski vēlreiz noraida viņam uzrādītās prokuratūras apsūdzības. "Mana sirdsapziņa ir tīra, ko apliecina arī neatkarīgo ekspertu vērtējums.

Tomēr man ir svarīga ilgus gadus vadītā uzņēmuma nākotne, tāpēc respektēju, ka, mana atrašanās vadībā šobrīd radītu reputācijas riskus.

Esmu gandarīts par paveikto - atstāju modernu, efektīvu uzņēmumu, kas maksā valstij  nodokļus, nodarbina savus darbiniekus arī krīzes laikā un samaksājis akcionāriem, tai skaitā Latvijas valstij, vairākus simtus miljonu dividendēs. Šogad Tet atzīts par astoto Latvijas vērtīgāko uzņēmumu un ceturto vērtīgāko ar valsts kapitāla daļu. Ceru, ka uzņēmums arī turpmāk saglabās tikpat augstu efektivitāti," teica Gulbis.

Par valdes priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektora pienākumu izpildītāju nozīmēts galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.

Dalībnieku sapulcē pieņemts lēmums dalībniekiem izmaksāt papildu dividendes 8,2 miljonu apmērā, tostarp 4,2 miljonus eiro Latvijas Republikai un 4 miljonus – "Telia Company".

Juris Gulbis darbu "Tet" (toreiz "Lattelecom") uzsāka 2007. gadā kā finanšu direktors, bet par valdes priekšsēdētāju kļuva globālās finanšu krīzes laikā 2008. gadā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās