foto: LETA
"Tallink" piedāvās papildu kruīzus no Rīgas uz Helsinkiem un Ālandu salām
Tūrisms
2020. gada 30. jūlijs, 16:20

"Tallink" piedāvās papildu kruīzus no Rīgas uz Helsinkiem un Ālandu salām

Jauns.lv / LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink" augustā un septembrī piedāvā divus īpašus piektdienas kruīzus no Rīgas uz Helsinkiem un Ālandu salām ar kuģi "Romantika", informēja "Tallink" pārstāvji.

Papildu kruīzi notiks 21.augustā maršrutā Rīga-Helsinki-Rīga un 4.septembrī maršrutā Rīga-Mariehamna (Ālandu salas)-Rīga. 

"Tallink Latvija" valdes loceklis Hillards Taurs norādīja, ka papildu kruīza reisus nolemts pievienot, reaģējot uz pasažieru lielo pieprasījumu.

Tādējādi "Tallink" šobrīd ar kuģi "Romantika" piedāvā trīs papildu īpašos kruīzus no Rīgas uz Helsinkiem un divus uz Ālandu salām. Tostarp 7.augustā īpašais reiss plānots maršrutā Rīga-Helsinki-Rīga, 10.augustā - Rīga-Ālandu salas-Rīga, 21.augustā - Rīga-Helsinki-Rīga, 28.augustā - Rīga-Helsinki-Rīga un 4.septembrī - Rīga-Ālandu salas-Rīga.

Kompānijā pavēstīja, ka šogad jūnijā un jūlijā jaunajos maršrutos uz Helsinkiem un Ālandu salām tika pārvadāti vairāk nekā 77 000 pasažieru un 4000 transportlīdzekļu. Tika rezervēti vairāk nekā 3500 viesnīcas numuru. Aptuveni 40% no "Tallink" ceļotājiem ir vecumā no 35 līdz 55 gadiem, seko jaunieši un seniori - attiecīgi 17% un 13%.

Tāpat augustā Tallink turpinās vienu reizi nedēļā izpildīt speciālos reisus maršrutā Rīga-Stokholma un Stokholma-Rīga, kas notiek atbilstoši spēkā esošajiem Ministru kabineta noteikumiem. Speciālajos reisos drīkst ceļot tikai tās personas, kas dodas darba darīšanās uz Zviedriju vai atgriežas no darba darīšanām Zviedrijā. Darba devējam vai darbiniekam būs jāapliecina pārvadātājam, ka ceļošana notiek darba pienākumu veikšanas nolūkos.

"Tallink Grupp" veic pasažieru un kravas pārvadājumus ar prāmjiem Baltijas jūrā, izmantojot zīmolus "Tallink" un "Silja Line".

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kurai pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.