foto: Publicitātes
Ar prieku aicinām savus kaimiņus atklāt ļoti īpašu salu Tallinas līcī!
Bizness un ekonomika
2020. gada 24. jūlijs, 11:24

Ar prieku aicinām savus kaimiņus atklāt ļoti īpašu salu Tallinas līcī!

Karlīna Timofejeva

Naissāre ir sestā lielākā sala Igaunijā, kuras vēsture datēta ar vikingu laikiem. Salā var dzirdēt aizraujošus stāstus par pirātiem un kara vēsturi, kā arī redzēt atjaunoto dzelzceļa staciju un šaursliežu dzelzceļu. Acis priecē arī lieli laukakmeņi un akmens krāvumi, kā arī koka skulptūras, kuras, īsinot laiku, esot izgatavojis lietuviešu karavīrs.

Naissāre

  • Sestā lielākā sala Igaunijā ar platību 18,6 km².
     
  • Pirmo reizi Naissāre (Terra feminarum) pieminēta Brēmenes Ādama hronikā (1075–1080).
     
  • 1939. gadā salā bija 404 iedzīvotāji, lielākoties zviedri, kuri 1944. gadā emigrēja uz Zviedriju.
     
  • Padomju laikā salu militarizēja, tajā uzcēla jūras mīnu noliktavu un montāžas rūpnīcu.
     
  • 1994. gada jūnijā Krievijas armija teritoriju pameta.

Apmeklētājus salā izmitina Naissāres viesu nams, kas darbojas kā ģimenes uzņēmums un viesus uzņem jau vairāk nekā desmit gadus. “Mums katrs klients un viņa vēlmes vienmēr ir kā aizraujošs izaicinājums, kuru mēs ar prieku pieņemam,” stāsta viesu nama saimniece Eda Lindstrēma.

Iespaidīgi safari izbraucieni pasakainā dabā

Naissāres viesu nams organizē uzņēmumu korporatīvos pasākumus, ģimenes brīvdienas, kā arī aizraujošus safari, kas aptver visu salas teritoriju. Safari laikā var redzēt līdz mūsdienām saglabājušās cara laika lielgabalu baterijas, slepenās padomju laika mīnu noliktavas un komplektēšanas rūpnīcu. Salas ziemeļu daļā var apskatīt arī bāku.

Ekstremālu ceļa apstākļu dēļ arī safari laikā izmantojamie transportlīdzekļi ir ekstrēmi – Somijas armijas apvidus auto SISU A-45 “PROTO”, Austrijas armijas apvidus auto STEYR 680 un Krievijas armijas apvidus auto ZIL-131.

Naissāres viesu nams

Naissāre ir sestā lielākā sala Igaunijā, kuras vēsture datēta ar vikingu laikiem. Apmeklētājus salā izmitina Naissāres viesu nams, kas darbojas ...

gallery icon
11

Lielisks brauciens pa jūru

Par nokļūšanu uz salas nav jāsatraucas. “Mums ir vairāki sadarbības partneri, kas visus interesentus droši nogādā uz salas,” komentē Eda Lindstrēma. Tvaikonis “Katharina” vienlaikus var uzņemt līdz 200 pasažieriem. Ja nepieciešams, var pārvest arī savus velosipēdus. Turklāt uz salu iespējams atbraukt ar jahtu vai kuteri, ko iznomā mūsu sadarbības partneri; to visu noorganizēsim!

Naissāres viesu nams

  • Pastāvīgi darbojas kopš 2006. gada.
     
  • Atrodas Naissāres dienvidu daļā Menniku ciemā.
     
  • Var uzņemt līdz 220 personām.
     
  • Uzņēmumam pieder piecas armijas kravas automašīnas, kuras var izmantot, lai organizētu safari lielākai grupai.
     
  • Nodrošina ēdināšanu gan pašu, gan Nargen festivāla viesiem.
     
  • Piedāvā pilnu pasākumu organizēšanas pakalpojumu (saieti, semināri, pieņemšanas, kāzas utt.).

Naissāres viesu nama tuvumā atrodas smilšu pludmale, baznīca, Omari klēts un salas dzelzceļš. Vai zinājāt, ka Naissāres dzelzceļa tīkls ir viens no blīvākajiem visā Eiropā? Nāciet un aplūkojiet savām acīm!

Pēc aktīvas dienas varat relaksēties pirtī vai smilšu pludmalē, kas atrodas dažu simtu metru attālumā. Naissāres daba, klusums un salas savdabīgā aura solās cilvēku uzlādēt ar pozitīvām emocijām, piešķirt jaunu dzīves sparu un atvērt čakras, turklāt tikai no klātbūtnes vien.

Naissāre – vienlaikus tuvu un tālu. Sala, kas glabā sevī aizjūras zemes vēsturi un kultūru. Lai iepazītu salas noslēpumaino vidi, ir vērts tajā uzkavēties vairākas dienas.

Reklāmas raksts sadarbībā ar Naissāres viesu namu