foto: Bieriņu maskas
Ģimene krīzes ietekmē sāk šūt Bieriņu maskas
Firma ir pārāk maza, lai varētu piedāvāt vairumā, un tās arī nav medicīniskās maskas, tomēr aizsargāt varot.
Bizness un ekonomika
2020. gada 5. aprīlis, 04:48

Ģimene krīzes ietekmē sāk šūt Bieriņu maskas

Dace Ezera

Kas Jauns Avīze

Ģimenes uzņēmums FTK Bieriņos, Pārdaugavas apkaimē netālu no Mārupes robežas, pārprofilējies un dēvē sevi par "Bieriņu maskām" – šuj aizsargmaskas.

Īpašnieks Viesturs to raksturo kā sirdsdarbu – palīdzēt citiem. Tas esot šā brīža projekts, līdz beigsies materiāls, lai pašiem nebūtu garlaicīgi un arī sabiedrībai tiktu kāds labums.

“Galvenais darītājs ir šūšanas tehnologs. Kad sākās krīze, jutām, ka labi nebūs un kaut ko vajag darīt. Sapratām, ka vienā mirklī aizsargmaskas būs vajadzīgas. Mēs neesam cehs, bet tikai divi cilvēki, kas ik dienu sašuj 50 līdz 60 masku,” stāsta Viesturs.

Liels uzņēmums piegriež 20 līdz 50 masku vienā reizē, kamēr viņi tikai divas. Materiāls ir parasts kokvilnas audums, un maskām ir viena kārta. Firma ir pārāk maza, lai varētu piedāvāt vairumā, un tās arī nav medicīniskās maskas, tomēr aizsargāt varot.

“Diemžēl pēc vērojumiem varu teikt, ka visi vēl nav sapratuši maskas lietderību. Kāpēc Ķīna tik ātri tika galā ar vīrusu? Tāpēc, ka visi staigāja maskās. To arī mēs aktīvi reklamējam,” skaidro uzņēmējs. “Ir lasīts, ko zinātnieki saka – auglis jau mātes vēderā mēdz aiztikt savu seju. Pieaugušie pieskaras kādām virsmām un pēc tam sejai.”

Bieriņu maskas var iegādāties gan autopreču veikalos "AutoDuals", gan Imantas lielajā "Maxima" un vēl šur tur, visa informācija ir Bieriņu masku lapā "Facebook". Viena maska maksā piecus eiro – tas tāpēc, ka dažādās krāsās, lai pavasarī būtu interesanti nēsāt, bet tad arī materiāls maksā. Viesturs neslēpj, ka pašizmaksa ir zemāka, bet arī veikalniekiem un šuvējiem jānopelna iztikai.

Viestura ģimene paši no mājas, kur dzīvo un arī strādā, tikpat kā neiziet, vienīgi pēc pārtikas. Katram ir maska, kaut citi pagaidām uz viņiem skatoties kā uz dīvainīšiem. Obligāti ir vienreiz lietojamie cimdi un sporta brilles. Virsjakas, kad ienāk retajās reizēs no āra, liek vēdināties, citas drēbes mudīgi mazgāt veļasmašīnā.

“Tas varbūt skan drusciņ paranoiski, bet es tiešām uztraucos par savu ģimeni un sevi – lai nepieliptu vīruss. Protams, obligāti ir dezinfekcijas līdzekļi,” piebilst Viesturs.