Tūrisms
2019. gada 20. novembris, 16:27

Viesnīca Japānā piedāvā naktsmītnes par 1 eiro. Tomēr ir kāds nosacījums

Jauns.lv

Kad 27 gadus vecais Tetsuja Ino no savas vecmāmiņas mantoja viesnīcu Fukuokas pilsētā Japānā, viņš sāka domāt, kā atdzīvināt biznesu mūsdienu plašajā tirgū. Pēc tam, kad savu pieredzi, nakšņojot Ino vadītajā viesnīcā, savā "YouTube" kanālā pārraidīja kāds jūtūberis, vīrietis iedomājās, ka tieši internetu varētu izmantot kā rīku, lai piesaistītu klientus.

Ino vadītā viesnīca "Asahi Ryokan" saviem viesiem piedāvā naktsmītnes viesnīcas 8.numuriņā par 100 jenām (aptuveni 1 eiro) ar nosacījumu, ka viņi visu savu viesnīcā pavadīto laiku raidīs tiešsaistē, viesnīcas "YouTube" kanālā.

Kā "CNN" atklāj Ino, tiešsaistē tiek raidīts tikai video bez skaņas. Viesiem ir atļauts izslēgt gaismu, vannas istaba ir ārpus kameras uztveršanas skata. "YouTube" kanāls, kurā video tiek pārraidīti, saucas "One Dollar Hotel" (no angļu valodas "Viena dolāra viesnīca"). Kanālu pašlaik abonē nepilni 3 tūkstoši cilvēku.

foto: ekrānuzņēmums no video
Viesnīcas īpašnieks Tetsuja Ino

"Šī ir ļoti veca viesnīca, tāpēc es meklēju jaunus biznesa modeļus," stāsta Ino. "Mūsu viesnīca ir no lētā gala, tāpēc mums bija nepieciešama kāda pievienotā vērtība, kaut kas īpašs, par ko visi runātu."

8.numuriņu izmēģināja Japānas medijs SoraNews24.com. "Tev nav jābūt slavenam jūtūberam, influencerim vai citam internetā ietekmīgam cilvēkam, tāpat tev nav jārāda priekšnesumi vai kā citādi jāpadara skatīšanās uz tevi viesnīcas numuriņā izklaidējoša," rakstīts viesnīcas apskatā. "Tā bija pilnīgi normāla japāņu viesu istaba ar niedru grīdu, salocītu matraci, zemo galdu, televizoru un tējkannu."

foto: ekrānuzņēmums no video
Viesnīcas 8.numuriņā iespējams pārnakšņot vien par 100 jenām

Tīrā un kārtīgā istaba atgādinājusi apartamentus, kādus ikdienā varētu atļauties kāds students. Vienīgais dīvainais priekšmets istabā bijis gaisa kondicionieris, par kura darbināšanu bijis jāmaksā 100 jenas stundā (tik pat, cik maksā numuriņš uz visu diennakti).

Duša un tualete atrodama ārpus numuriņa, tās kopīgas ar citiem viesnīcas klientiem.

Pirms radošās idejas 8.numuriņš nepavisam nebija pieprasīts, savukārt tagad ne viens vien jaunais viesis izvēlas ietaupīt naudu, piekrītot šim viesnīcas īpašajam piedāvājumam. "Jaunus cilvēkus mūsdienās vairs īpaši neuztrauc privātums," atklāj Ino. "Daži no viņiem uzskata, ka tikt vienu diennakti novērotam ir OK."

foto: ekrānuzņēmums no video

Dienās, kad 8.numuriņš nav aizņemts, Ino tiešsaistē translē video ar sevi birojā. Protams, attiecībā uz filmēšanos ir izvirzīti arī vairāki noteikumi, piemēram, viesnīcas viesi kameru priekšā nedrīkst uzvesties nepiedienīgi, kā arī atklāt savu privāto informāciju, piemēram, kamerai parādot savu pasi vai bankas karti.