foto: Publicitātes foto
Atklājas patiesība, kāpēc „Galactico” atlaižu un dāvanu kartēm pienākušas beigas
Pēc desmit gadu pastāvēšanas tiek likvidētas "Galactico" atlaižu un dāvanu kartes piecos Rīgas tirdzniecības centros.
Bizness un ekonomika
2019. gada 11. jūnijs, 05:46

Atklājas patiesība, kāpēc „Galactico” atlaižu un dāvanu kartēm pienākušas beigas

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Piecos Rīgas tirdzniecības centros – „Alfa”, „Origo”, „Galerija Centrs”, „Mols” un „Dole” – no 31. augusta likvidēs Privilēģiju un Dāvanu kartes „Galactico”. Tas nozīmē, ka līdz šim datumam tūkstošiem pircēju jāsteidz izpirkt sakrātos bonusus un izlietot savas Dāvanu kartes. Pēc 1. septembra tas vairs nebūs iespējams.

Uz Jauns.lv jautājumu, kāpēc tiek pārtraukta kartes darbība un to vairs nevarēs izmantot visu piecu tirdzniecības centru vairāk nekā 650 veikalos, „Galactico” alianses pārstāve Ilze Žūka atbildēja visnotaļ lakoniski: „Lēmums pārtraukt „Galactico” aliansi ir saistīts ar biznesa attīstības stratēģiju”. Tāpat viņa arī neatklāja, cik pircējiem ir šādas kartes, kuras nu varēs iegādāties tikai līdz Jāņiem, jo tā ir komercinformācija.

Tomēr, pēc visa spriežot, tas varētu būt saistīts ar to, ka „Galactico” tirdzniecības centru pārvaldītājs – norvēģiem piederošais SIA „Linstow Center Management” ir pārdevis divus no pieciem tirdzniecības centriem un nu tie vairs nav zem viena „jumta”.

Gadu mijā par „Doles” vienīgo īpašnieku kļuva ar ātrās ēdināšanas restorānu „McDonald’s” pārvaldītāju saistīta kompānija „Premier Estates LTD”. Savukārt maija beigās tika paziņots, ka „Linstow Center Management” par 75 miljoniem eiro „Galeriju Centrs” pārdeva nekustamo īpašumu investīciju fondam „Baltic Horizon Fund”, kuram pieder tirdzniecības centri arī Tallinā un Viļņā.
 
Pēc „Galerijas Centrs” pārdošanas akciju sabiedrības „Linstow” valdes priekšsēdētājs Pērs Mortensens teica: „Šis darījums „Linstow” sniegs jaunas izaugsmes iespējas, jo mēs sevi saredzam kā ilgtermiņa investoru šajā reģionā”. Kā zināms pašlaik par vairākiem desmitiem miljonu eiro notiek divu „Linstow” īpašumā esošo tirdzniecības centru – „Origo” un „Alfa” paplašināšana.

Par to, kas jāņem vērā „Galactico” karšu īpašniekiem Žūka Jauns.lv lasītājus informē:

„„Galactico” Privilēģiju programmas punktu krāšanas periods turpināsies līdz 23. jūnijam. Līdz 21. jūlijam sakrātos punktus par periodu 1. aprīļa līdz 23. jūnijam varēs apmainīt pret „Galactico” Dāvanu karti, kas arī būs 31. augustam. 

Aicinām ikvienu „Galactico” Dāvanu kartes īpašnieku pārliecināties par sev piederošās kartes termiņu, nepieciešamības gadījumā to pagarinot, lai pagūtu to izmantot pirkumiem līdz 31. augustam, jo pēcāk šāda iespēja vairs netiks nodrošināta".