foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Grindeks" padomē turpmāk darbosies arī Filips Lipmans
Filips Lipmans ar sievu Jeļizavetu.
2019. gada 4. jūnijs, 16:29

"Grindeks" padomē turpmāk darbosies arī Filips Lipmans

Jauns.lv / LETA

Zāļu ražotāja AS "Grindeks" kārtējā akcionāru sapulcē padomē ievēlēts arī akcionārs Filips Lipmans, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Tāpat padomē pārvēlēts Kirovs Lipmans, Anna Lipmane, Jānis Naglis un Arkādijs Vjortkins. Padomes locekļi ievēlēti uz trīs gadiem un viņu pilnvaras sāksies no piektdienas, 7.jūnija.

Iepriekš padome darbojās četru cilvēku sastāvā.

Tāpat šodien akcionāru sapulcē tika nolemts segt mātes kompānijas "Grindeks" pagājušā gada zaudējumus 12,001 miljonu eiro apmērā no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas.

Akcionāri lēma arī par "Grindeks" revidentu 2019.gada pārskatu revīzijai ievēlēt SIA "BDO Assurance", kā arī noteikt, ka atlīdzība revidentam par pārskatu revīzijas veikšanu nevar pārsniegt 97 810 eiro, neiekļaujot normatīvajos aktos noteiktos nodokļus.

Akcionāru sapulē zināšanai tika pieņemti arī "Grindeks" valdes, padomes un revīzijas komitejas ziņojumi, tostarp par atalgojuma politikas izstrādes gaitu, tās paplašināšanu atbilstoši Eiropas Savienības regulas rekomendācijām, un iespēju akcionāriem paust viedokli, balsojot par to nākamajā kārtējā akcionāru sapulcē, kā arī zvērināta revidenta atzinumu.

"Grindeks" kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 9 585 000.

Jau ziņots, ka "Grindeks" zaudējumi pērn bija 9,7 miljoni eiro, bet koncerna apgrozījums 2018.gadā bija 145,5 miljoni eiro, kas ir par 13,1 miljonu eiro jeb 10% vairāk nekā 2017.gadā.

Uzņēmumā skaidro, ka koncerna zaudējumi ir saistīti ar vairākiem faktoriem. Saskaņā ar starptautiskā finanšu pārskatu standarta "Finanšu instrumenti" prasībām, ir izveidots 15,3 miljonu eiro uzkrājums nedrošiem debitoriem. Uzņēmuma vadība nolēmusi atteikties no projektiem, kuru rezultāts ir neskaidrs, tādējādi nerealizētie pētniecības un izstrādes projekti divu miljonu eiro apmērā tika attiecināti uz izmaksām.

"Grindeks" ir starptautisks farmācijas uzņēmums, kura galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana.

Kā ziņots, "Grindeks" lielākais akcionārs SIA "Liplat Holding" izteicis "Grindeks" akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu. Vienas "Grindeks" akcijas atpirkšanas cena noteikta 12,59 eiro.

"Liplat Holding" akciju atpirkšanas obligātā piedāvājuma prospekta parakstīšanas dienā piederēja 72,64% "Grindeks" akciju.

"Liplat Holding" kapitālā Kirovam Lipmanam pieder 43,33%, Filipa Lipmana kontrolētajai Kiprā reģistrētai kompānijai "Dashdirect Limited" pieder 34,95%, Annai Lipmanei pieder 21,67%, bet Filipam Lipmanam tiešā veidā pieder 0,05%. "Liplat Holding" reģistrēta 2019.gada 11.aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 51 404 316 eiro.